Радев отстрани: Борисов, кажи на Турция да спре да ни се меси!

Президентът обясни, че срещата във Варна не е съгласувана с него
Обновена: 26 мар 2018 21:29 | 26 мар 2018 16:30,
319
Радев отстрани: Борисов, кажи на Турция да спре да ни се меси!
Снимка: Булфото

Президентът Румен Радев призова премиера Бойко Борисов да постави пред Реджеп Ердоган въпроса за ненамеса на Турция във вътрешните ни работи.

Държавният глава каза това в навечерието на срещата на върха ЕС-Турция, която ще се състои тази вечер във Варна.

Премиерът ще е домакин на преговорите между Жан Клод Юнкер, Доналд Туск и Реджеп Ердоган.

"Надявам се на срещата ЕС - Турция във Варна премиерът да постави въпроса за ненамеса на Турция в нашите вътрешни работи, в изборния процес, в религиозните дела и също така за обезщетението на тракийските бежанци", каза Радев, цитиран от БТА.

Още по темата

Според него е важно и европейските лидери да разберат, че проблемите на България са и европейски проблеми и е нормално ние да очакваме от тях да отстояват българския интерес.

Радев направи коментара си пред журналисти след като участва в поклонение по повод Деня на Тракия и отбелязването на 105 години от Одринската епопея.

Той обясни, че дневният ред на срещата във Варна не е била съгласувана с него.

"Аз съм изказал публично своите съображения", каза той. Радев потвърди важността на срещата между ЕС и Турция и обясни, че всички тези, които са в защита на българския интерес, имат неговата подкрепа.

Преди дни турският президент Ердоган отправи покана към Радев да проведат лична среща, а Радев я прие и предложи двамата да разговарят в рамките на срещата на върха на НАТО през юли в Брюксел.

Днес българският президент изрази надежда, че турският му колега ще приеме предложението му. Темата на разговорите ще бъде двустранните отношения между България и Турция, уточни държавният глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
2
 
12
 
! Отговори
Спортист преди 6 години
До Патриарх Кирил (240)Приятелю, не обиждай гимнастиците!А иначе, всеки се излага както може.
222
8
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Резидента да ходи да се набира на лоста и да лежи по гръб пред КГБ попа! Може да викне и юницата да се подмокря пред господаря от Кремъл!
221
2
 
9
 
! Отговори
Платен коментатор преди 6 години
До Анонимен (231)Естествено е да ни плащат, а Нинова се циции (явно е бедна).
220
5
 
25
 
! Отговори
Патриарх Кирил преди 6 години
Румен Радев дойде като президент, но май ще си отиде като гимнастик...
219
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Радев, стига си ревал, че нищо не съгласуват с тебе ;)Та нали ти самия показа че не ставаш за нищо, щом даваш на руския поп да те бие и после се криеш 2 седмици
218
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев ли ?Гундяев го ошамари публично, Решетников публично му се присмя, руските медии плюха Радев 10 дни от сутрин до вечер.И този тръгнал акъл да дава ?!
217
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президентът обясни, че срещата във Варна не е съгласувана с негоТоя *** кой го eбaва? И руснаците си правят *** с него, а в Европа никой не му обръща внимание.
216
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев, отивай да прсвиш коремни набирания.За друго се разбра че не ставаш.
215
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президента само мрънка отстрани като недоволно хлапе.Да беше се правил на мъж като го шамареше руския поп. Ама нямаше смелост, нали ?И стенограмата от срещата скриха.Научихме всичко от руските медии- това е Огромен срам!
214
17
 
6
 
! Отговори
иван преди 6 години
Браво на Президента, че ни пази. Ако оставим на Бойко , ще дасе хасковска, кърджалиска и бургаска област на турците за подарък!
213
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев, теб кой те пита изобщо?Толковаси безпомощен пред Гундяев, а си решил съвети да даваш.Нямаш думата. Отивай да хленчиш при Деса.
212
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълно е с платени коментатори на ГЕРБ!!! Предците ни се въртят в гробовете, няма друго такова неблагодарно, продажно племе. Този форум е национален срам!
211
13
 
8
 
! Отговори
ДЕБИЛИТЕТ БЪЛГАРСКИ преди 6 години
КОГАТО СЕ КАЗВА ИСТИНАТА ЗА БОРИСОВ, ТОВА НЕ Е ПРОЯВА НА ДЕБИЛНОСТ. ДЕБИЛНОСТ Е ДА ВИЖДАШ/АКО НЕ СИ ***, РАЗБИРА СЕ/, ЧЕ ЕДНА ПРОСТА МУТРА, ПАЗВАНТИН НА БАЙ ТОШО И ЦАРЯ, НЕГРАМОТЕН, *** И НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ,ЧИЯТО ГЛАВНА ЦЕЛ Е ДАЛАВЕРАТА. ТОЙ ЗА НИЩО ДРУГО НЕ СТАВА, НО КАТО ПОСЛЕДЕН *** ТВЪРДИШ, ЧЕ Е ЕДВА ЛИ НЕ ВЕЛИК, ОЧИТЕ НА СЛЕПИТЕ, ОБАЧЕ
210
5
 
6
 
! Отговори
Националист преди 6 години
До БОКО,НАЦИОНАЛЕН СРАМЯвно такива като 228 е броил проф. Иво Христов.
209
19
 
13
 
! Отговори
БОКО,НАЦИОНАЛЕН СРАМ преди 6 години
БОРИСОВ Е СТРАХЛИВЕЦ, ПОДЛЕЦ И ЛЪЖЕЦ. НА БОКО МУ ДРЕМЕ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ. ВАЖНИ ЗА НЕГО СА САМО СОБСТВЕНИТЕ ЛАКОМИЯ И ЖАЖДА ЗА ВЛАСТ. ОГРОМНАТА КОНТРАБАНДА С ЦИГАРИ В ТУРЦИЯ, ОТ КОЯТО ПЕЧЕЛИ МИЛИОНИ, ИЗПРАТИ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ДА МУ НАКИЧИ Г.ЗА С РОЗИ, НАС.АНОТО ДА НЕ ЛИЧИ. ТОН НА ЕРДОГАН/СПОРЕД БОКО ТАЙПИ/, МОЖЕ ДА ДЪРЖИ САМО ПОЛИТИК, КОЙТО НЕ Е ЗАВИСИМ ОТ ТУРСКИЯ СУЛТАН. ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ Е ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК, А НЕ ВАСАЛ НА ТУРЦИЯ. ХАЙДЕ БОКО, МАНИ СЕ ВЕЧЕ.НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ
208
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега е времето Борисов да нахрани избранниците си! Шъ се фане на басче с ердоганя я са пиленца я за кюфтенца и кът са изцепи и с когратулейшъна.....колко им е акъла на всите ....къде си ти любов народна ,ха ха ха.
207
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все пак е пилот,политиката му е чужда. Помлясква неща които опозицията му напише. Плевналиев щеше ли да остави да му се карат? Коремните са хубаво нещо,ама...
206
5
 
25
 
! Отговори
поп Кирил преди 6 години
Гумене, ти каза ли на руснаците да не се месят в делата на България?
205
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В османска дружинка Генерал Радев място няма! Там е османлията Ердоган и бивш пожарникар станал по прищявка на Доган генерал,явно да му гледа сеира! Генерал Радев не владее турските мурафети за разлика на шербетоносачите които даже имат партия..
204
1
 
9
 
! Отговори
НИНОВА преди 6 години
Абе РАДЕВ. наложи им едно ВЕТО . Ко ти са ПРАЯТ на ВАЖНИ.