Радев отстрани: Борисов, кажи на Турция да спре да ни се меси!

Президентът обясни, че срещата във Варна не е съгласувана с него
Обновена: 26 мар 2018 21:29 | 26 мар 2018 16:30,
319
Радев отстрани: Борисов, кажи на Турция да спре да ни се меси!
Снимка: Булфото

Президентът Румен Радев призова премиера Бойко Борисов да постави пред Реджеп Ердоган въпроса за ненамеса на Турция във вътрешните ни работи.

Държавният глава каза това в навечерието на срещата на върха ЕС-Турция, която ще се състои тази вечер във Варна.

Премиерът ще е домакин на преговорите между Жан Клод Юнкер, Доналд Туск и Реджеп Ердоган.

"Надявам се на срещата ЕС - Турция във Варна премиерът да постави въпроса за ненамеса на Турция в нашите вътрешни работи, в изборния процес, в религиозните дела и също така за обезщетението на тракийските бежанци", каза Радев, цитиран от БТА.

Още по темата

Според него е важно и европейските лидери да разберат, че проблемите на България са и европейски проблеми и е нормално ние да очакваме от тях да отстояват българския интерес.

Радев направи коментара си пред журналисти след като участва в поклонение по повод Деня на Тракия и отбелязването на 105 години от Одринската епопея.

Той обясни, че дневният ред на срещата във Варна не е била съгласувана с него.

"Аз съм изказал публично своите съображения", каза той. Радев потвърди важността на срещата между ЕС и Турция и обясни, че всички тези, които са в защита на българския интерес, имат неговата подкрепа.

Преди дни турският президент Ердоган отправи покана към Радев да проведат лична среща, а Радев я прие и предложи двамата да разговарят в рамките на срещата на върха на НАТО през юли в Брюксел.

Днес българският президент изрази надежда, че турският му колега ще приеме предложението му. Темата на разговорите ще бъде двустранните отношения между България и Турция, уточни държавният глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
7
 
22
 
! Отговори
Бесепар преди 6 години
Къде е др.Нинова да го погали по главицата?
182
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Газопроводът трябва да мине през България. Кой се меси на кого - дрън, дрън на редовните дрънкала журналисти и специалисти по всичко.
181
1
 
13
 
! Отговори
Stoedin преди 6 години
Гола вода.
180
1
 
7
 
! Отговори
Do 196 преди 6 години
Ходи при него направо с вазелина ! Голям страх голямо нещо ! И да не закаснееш за епилацията си !
179
8
 
22
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Човекът ти е дошъл на крака в България.Покани го на едно кафе и му кажи какво те мъчи, бе холан!
178
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази вечер НПО фекалиите ще бъдат дежурни до сутринта, жалко за Левски, Ботев, Стефан Караджа, Бенковски и още знайни и незнайни Български мъже отдали и дали живота си да я има България.Сега тези НПО отпадъци и шепа неорентирани деградирали ***, подкрепящи една от най продажните партии ГЕРБ за два сребърника и един пробит долар се продават в това число и България.
177
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен до 681 преди 6 години
България е продадена и е частна собственост за съжаление.Съумяли сме да се съхраним 500 години, сега за по малко от 30 години продажните ни правителства ни унищожиха като нациая и държава.Борисов паша в момента финилизира продажбата на България.Каквото трябва да става ще стане проспахме тези 30 години вече е късно за каквото и да е било.За подкрепящите бойко и ГЕРБ не ми се коментира, Господи те не знаят че са с мъртви души и са деградирали.Очакваме Султана на бял кон.
176
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от шапкар акъл не чекай
175
35
 
18
 
! Отговори
681 преди 6 години
наглостта на боко е вече направо космическа! с кой съгласува тоя наш убавец, та *** и пульо се е досуркал във Варна?Вече имам чувството че България е частна собственост на тоя жалък бок,лу.к и разполага с народа и територията както си иска!
174
28
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново жалък Радев
173
23
 
42
 
! Отговори
маши на Русия преди 6 години
И на децата стана ясно , че Решетников е сложил Нинова и Радев за да се обърнат срещу САЩ и ЕС . Другари много сте елементарни.
172
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Летецът да избърше разплесканите комари и мушици от предното стъклото.Тлъстата муха Бойка най-вече.
171
26
 
32
 
! Отговори
Хахаха преди 6 години
Радев докара шорошоидите до масивни инфаркти. Вият като карпатски вълци!
170
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко ага Банянлият отговаря за шербета, не го закачайте!
169
25
 
50
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Усещате ли колко е смешен, жалък и безпомощен пРезидента Радев??? Значи Ердоган го кани официално на посещение в Истанбул ама нашия отклонява поканата с виевати фрази за среща в Брюксел. Ами като си толкова ербап ,бре Радев, отзови се на поканата и тези въпроси ги постави на Ердоган очи в очи на чрез медиите и Борисов. Нали си уж"мъж", пикльо неземен?
168
11
 
23
 
! Отговори
Край преди 6 години
Русия избира ПРЯКО И МАЖОРИТАРНО най-овластения човек в държавата - президента Путин. България избира пряко и мажоритарно безвластен президент а властта се самоназначава. "демокрация" ЛИ?
167
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
фуражката нали се чу със Ердо и ще се види през юли, ако му стиска и иска да се докаже, че е мъж да му каже каквото си иска или президента Десислав ще го посъветва с фуражката му.
166
9
 
33
 
! Отговори
Сливи преди 6 години
Абе И Нинова и Радев сливи ли имаха в устите , та не казаха нищо по претенциите до сега или просто ги е страх от Ердоган
165
9
 
33
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Ами ти къде си, че караш хората да говорят вместо теб?? Вместо да се криеш като мишка и да ходиш по екскурзийки отиди на срещата.
164
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Райдеф иска да е президент като ЕърДоган ама пусто има подкрепата само на изперкали соцносталгици.