Радев: Родовата памет на тракийците не е изпепелена!

Президентът поднесе цветя по повод Деня на Тракия
26 мар 2018 13:30, Анисия Иванова
40
Радев: Родовата памет на тракийците не е изпепелена!
Архив: Булфото

Разрушените домове и прекършените съдби на тракийските българи не успяха да изпепелят родовата памет и надеждата, че справедливостта някой ден ще възтържествува.

Това каза държавният глава Румен Радев по време на тържествено поклонение по повод Деня на Тракия и отбелязването на 105 години от Одринската епопея в столицата.

"Преди 105 години на днешния ден камбаните на храм "Александър Невски" възвестиха падането на Одрин. Тази славна военна победа бе триумф на българския национален дух, въплътен във войниците и командирите по бойните полета на Тракия. Но тази победа остана в хрониките. Последва я политическо поражение, довело до една от най-големите национални трагедии - преследването, изтреблението и разорението на тракийските българи", заяви държавният глава, цитиран от "Фокус".

Събитието се проведе пред паметника "Одринска епопея" в градинката до църквата "Св. Николай Софийски".

В тържественото поклонение взеха участие още вицепремиерът Валери Симеонов, кметът на София Йорданка Фандъкова, лидерът на БСП Корнелия Нинова, лидерът на БСП - София Калоян Паргов, народни представители, общински съветници и десетки граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
5
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
До АнонименАма тогава гърци ,италианци,испанци не щипеха булките Ви,които сега им слугуват и ви пращат пари щото сте некадърни...
18
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шумкарите и техните наследници нямат никакво право да говорят по темата, и не само по тази тема и въобще за отношенията и с Турция, Гърция и Сербия, просто защото са доказали че са национални предатели !
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ангелРадев обеща да го гледа очи в очи като се срещнат по-нататък в Брюксел и даже да му отговори веднага, не три дни след клипчето като с Кирил
16
2
 
19
 
! Отговори
Каралайнен преди 6 години
Само да ви кажа ,че Финландия съществува като самостоятелна държава от 1917 година !! Няма как да сме ви освобождавали от турско...
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Тато из Правецколкото ти попита аркадаша си Йозал, докато си пиехте дайкирито на плажа и си разказвахте вицове
14
2
 
20
 
! Отговори
кашик-уво'84 преди 6 години
"""НРБ никога няма да се върне... Тогава армията два пъти по-силна от на турция и Гърция взети заедно."""Основната задача на кашимерията от юго-източната армейска група на нЪрЪбЪ-то беше да задържим турската армия поне за 12 часа в 100км зона около границатаЯсно е, че си младеж, който не знае нито колко е била армията на нЪрЪбЪ през 80-те години, нито колко е била армията на Турция тогава
13
18
 
5
 
! Отговори
К. К. преди 6 години
Турция е наш съюзник! Мощен, втори след САЩ, предвидим и добронамерен съюзник...
12
5
 
18
 
! Отговори
:) преди 6 години
Боко слугува на Ердоган, за да спечели турците и те да гласуват за него, когато се кандидатира за Президент. Горкият си мисли, че има шансове.
11
3
 
15
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Дали Бодигарда ми ще се пресрами да пита Догането за имотите на тракийските бежанци ?
10
9
 
2
 
! Отговори
НРБ преди 6 години
НРБ никога няма да се върне... Тогава армията два пъти по-силна от на турция и Гърция взети заедно...
9
16
 
8
 
! Отговори
ангел преди 6 години
Радев , защо не се срещна с Ердо и право в очите да му кажеш това , ами се криеш зад гърба на Борисов и се правиш на ербап по митингите ????Това не ти прави чест !
8
5
 
16
 
! Отговори
Радев е мъж преди 6 години
А през това време, Боко прави шербет и лъска ибрика.
7
6
 
21
 
! Отговори
Браво Радев преди 6 години
Президент, който не е слуга на султана, като Борисов !
6
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Одрин е превзет благодарение на сърбите,които правят пробива,даже Шукри паша се предава на тях!Ако не вярвате идете във военния музей в Белград ,там има снимка на Шукри паша предаващ сабята си на сръбски офицер!Другите стабилни доказателства са историчарите и сръбските учебници!
5
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бившия член на БКП е забравил, че с Турция сме имали най-дългия мир в сравнение в всичките си Балкански съседи
4
12
 
5
 
! Отговори
месара преди 6 години
е най накрая да напишете нещо и за другарката "истина" нинова, бях се притеснил, защото няколко дни не пишете за изявите и като "загрижен" политик, и "борец" за "по добър живот на българите"!
3
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев, скъпи президенте, защо не отиде в одрин да отбележиш светлата дата
2
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова долен интригант не сме имали за Президент. Любовницата му обикаля по модни ревюта с рокли по 10 000 лева и обувки по 5 000 лв. Това нормално ли е г-н Президент, когато баба Гицка получава 160 лв. пенсия на МЕСЕЦ.
1
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СУЛТАН EРДОГАН КАЦА В БЪЛГАРИЯ! ГДЕ СА ПАТРИОТИТЕ ДА НИ СПАСЯВАТ?СИДЕРОВ СЕ ПОКРИ, СИМЕОНОВ ТИХО СЕ СНИШИ, ВОЕННОТО ВИЦЕ ДЕЗЕРТИРА ВЪВ ФРАНЦИЯВ деня на Тракия и хилядите изклани и прогонени от турския аскер, в България триумфално пристига Реджеп Ердоган. Визитата е по покана на премиер, който е коалиционен партньор на патриотите Сидеров, Симеонов и Каракачанов. Същите тия правиха референдум срещу членството на Турция в ЕС и крещяха срещу Ердоган, който ни дължи 10 милиарда долара за имотите на тракийските бежанци