Високо напрежение: Европа и Ердоган – очи в очи във Варна

Брюксел и Анкара ще обсъдят обещанията си за мигранти и пари
26 мар 2018 07:20,
85
Високо напрежение: Европа и Ердоган – очи в очи във Варна
Снимка: архив Reuters

Днес е денят на големите преговори между Европейския съюз и Турция, домакин на които ще бъде България. В резиденция Евксиноград във Варна едни срещу други ще застанат лидерите на Европа Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск, президентът на Турция Реджеп Ердоган и българският премиер Бойко Борисов. 

Разговорите ще се опитят да потвърдят турските ангажименти за удържане на мигрантите, както и европейските ангажименти за изплащането на втория транш на Анкара за това.

Още по темата

Срещата във Варна се провежда на фона на високо напрежение между ЕС и Турция. Самопреди дни лидерите на европейската общност осъдиха остро действията на Анкара срещу Гърция и Кипър. Премиерът Борисов призна, че преговорите, на които България ще е посредник, ще са много тежки.

"Очертава се много тежка среща, защото отношенията са крайно влошени", каза българският премиер преди дни.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер също призна, че  проблемите между ЕС и Турция не спират да се увеличават. В същото време той декларира, че Европа желае да укрепи сътрудничеството с Анкара.

Подготовката на срещата във Варна преминава при засилени мерки за сигурност. От МВР до последния момент няма да оповестят улиците, които ще се затворят, както и конкретният маршрут до резиденция Евксиноград.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
9
 
21
 
! Отговори
История даге преди 6 години
"Турция" не е нападала България от около 600 години,а Република Турция никога не е нападала и говорила за нападение (за разлика от България)Османската империя първа признава независима България ,а сръбските "братя" нахлуват с цялата си армия към София.
43
9
 
15
 
! Отговори
Дарвин преди 6 години
Егати и параноята дето го тресе народеца.Вие нормални ли сте ?Що за психоза и комплексарщина.А Ердоган и Борисов са практически спасители на България. Ако беше пуснал 4 те милиона сирийски кюрди -Динковци Минковци,Валеровци ,Каракачановци одавна да са избегали....
42
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Султана идва лично да се убеди, че българките са красиви и има повече зеленина от Диарбекира. Лично ще потупа Боко ага по гърба и ще му обещае вечно да властва над губерния ***, ако продължава да му съдейства за обезбългаряването на територията, прокарване на мутро-селянията, прокарване на османско-ислямските интереси сред простолюдието и в крайна сметка превземането ни от новата възраждаща се Османска империя... Патреотарите ще получат по една чанта с турски лири, за да си траят...
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бате ще устиска на турските блъфове, че гърците се подхлъзнаха и накупиха оръжие за милиарди и логично фалираха.
40
6
 
12
 
! Отговори
1 преди 6 години
Понеже все се мрънка за т.н."възродителен процес", някой може ли да каже на колко Българи са сменени имената с турски? До колкото зная този процес е направен реципрочно на друг такъв в Турция, но затова се мълчи!
39
5
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Срещата)-Падишаха каца-Барба Борисов на пистата целува ръка наведен на две- Ханъми Захарова и Павлова почват на истеричен английски да обясняват на Падишаха че от Европа по хубаво-нема) Той ги бута с ръка и им се скастря-защо са се разгологъзили така-а не са увити като шушони от горе до долу)-Рашидов с жълта брада целува ръка(единственият му дом любимец) Барба Борисов обяснява как е затворил целият град и до всяко храстче има снайперист) Турския мерцедес тръгва по кръпките на европейският асфалт
38
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук е БЪЛГАРИЯ и се пише на книжовен БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!
37
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като сме храбри българи с продажни управници, нека чужденци да ни управляват!
36
2
 
10
 
! Отговори
РЕШЕНИЕТО преди 6 години
Вместо да се делим търсейки заграбените ни земи - нека да ги обединим заедно!
35
5
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Очаквам някой турски президентски охранител да набие някой наш от НСО )) и някой журналяга за десерт- Те така си тренират- особенно срещу робите !Очаква ни голямо ШОУ дирижирано от Татко Барба Борисов))
34
8
 
13
 
! Отговори
За България преди 6 години
П площадите Българи. Тази среща ще определи бъдещето на Европа и пряко на България...Сега е времето, да се събудим. Цяла Европа гледа насам...в деня на Тракия...направете дедите си горди...Както султана (същият, с духовните цяла Гърция се вдигна) , се готви с поредните ултиматуми, така от Нас зависи, да подготвим и демонстрираме нежеланието Ни. Има създадени мероприятия в София и Варна...от Нас зависи,граждански права се отвоюват, от Народа, за Народа
33
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протестна инициатива има и от партия " Възраждане " . Всички протести са срещу лакейската политика на управляващите и срещу неоснователните териториални претенции на Ердоган.
32
2
 
18
 
! Отговори
TOto преди 6 години
Моят дядо е бил бебе, когато с големи кервани тайно през горите са избягали от Източна Тракия, за да стигнат във Варна, където много тракийски семейства намират своя нов дом. Дори село Тополи до летище Варна е създадено само от тракийци избягали от Източна Тракия. Все ми е Стига сте го обръщали все на някакви политически или религиозни основи. Стига! трябва да съм честен, по-вероятно е турчин да ви подаде ръка отколкото грък, сърбин или румънец. За румънския геноцид в Добруджа знаете ли????
31
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" Всичко БЪЛГАРСКО и родно любя, тача и милея!!! "Поклон пред Майка БЪЛГАРИЯ и пред всички родолюбци дали живота си за свободата на РОДИНАТА ни!!!
30
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
26 март тази година се навършват 105 години от геноцида над тракийските българи, когато са прогонени повече от 150 000 българи от Източна Тракия - днешна Турция и 30 000 са убити.Да се знае!
29
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Възраждане
28
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е случайна тази дата. Европейските лидери и Ердоган за пореден път се гаврят със светлата памет на хилядите българи, които са търпели турските зверства и са загинали.
27
3
 
15
 
! Отговори
LosHo преди 6 години
През всички тези дупки, затворени от ремонти булеварди, кал и локви единствения начин Ердоган да стигне от летище Варна до двореца Евксиноград е с ХЕЛИКОПТЕР или ЛУНОХОД. Кърпежите на дупки водят до хотел Адмирал в КК Зларни Пясъци. Този хотел не беше ли на Доган? Хмммм... Явно там ще спинка, а Местан ще си ръфа ноктите в някоя миша дупка.Аз предлагам всеки месец Ердоган да идва до Варна, но да минава по различни маршрути, така дупките в града ще бъдат оправени.
26
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко че такъв светъл герой като Капитан Петко Войвода се е борил за свободата на Тракия и Родопите , такива като днешните щяха да висят на въжето на някое дърво.
25
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Историята не ни научи на нищо, колкото повече клякаме пред османеца толкова по-лесно ще ни превземат. Европа и балканските страни без Албания и Босна,трябва да застанат против шовинизма на Ердоган иначе ще стигнат не до Виена ами до Берлин.