Борисов пред Ердоган: За всичко, което вълнува България

Предложи ли сме нова среща Турция - ЕС до края на юни
27 мар 2018 15:00,
28
Борисов пред Ердоган: За всичко, което вълнува България
Снимка: архив "Булфото"

Българският премиер Бойко Борисов е поставил пред турския президент Реджеп Ердоган всички въпроси, които вълнуват българската страна. Това е станало по време на срещата на четири очи между двамата в рамките на разговорите Турция – ЕС във Варна.

Това съобщи началникът на кабинета на премиера Румяна Бъчварова пред БНТ.

Проблемите ни с Турция обаче ще бъдат решавани наред с проблемите, поставени от турска страна, стана ясно още от думите на Бъчварова.

"Мисля, че срещата във Варна разчупи едни ледове, които много отдавна задържаха отношенията между ЕС и Турция", каза още тя и допълни, че това е била целта при организирането на разговорите.

Още по темата

"Само по този начин, това е общо разбиране, могат да се решават актуалните проблеми както в двустранните отношения, така и в глобален план", каза още Бъчварова.

Според нея среща във Варна е поставила началото на цял процес на размяна на мнения, съгласуване на позиции и по-силно сътрудничество между ЕС и Турция.

"Оттук нататък отношенията ще се развиват по тази формула. Българското председателство е предложило до края на юни, когато изтича неговият период, да има нова подобна среща, за да не се отлага решението на проблемите", каза още Бъчварова.

Тя коментира и предоставените от Ердоган видеоматериали за Африн в Сирия и за опита за преврат в Турция. Бъчварова припомни тезата на турския президент, че Анкара прави всичко възможно да гарантира собствената си сигурност и граници и да помогне на бежанците в кризата, а когато бъде възможно, те да се върнат обратно в родните си места.

По време на срещата от страна на ЕС са били поставени много настойчиво исканията за изясняване на темите, по които няма съгласие с Турция и да се подобрят отношенията с държавите членки, особено с Гърция и Кипър.

"Бъчварова определи тона на вчерашните разговори като "тон на взаимно уважение и пълна откритост и откровеност в позициите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМИ ДАЙТЕ СТЕНОГРАМАТА, НИЕ ЩЕ ПРЕЦЕНИМ РУМЯНА БЪЧВАРОВА Е ДОКАЗАЛА, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА И СЕ ВЯРВА.
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аве тия че се отровят от каавета и на края пак нищо. Време е баце да ърля пешкира!
18
1
 
15
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Юни, тамам предизборно, ще има ново едене и пиене и поредното загубено време за България
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво като сте предложили, какво заввиси от вас дори при нужда не можете да изгоните турския посланик, сега във чии духовни граници сме ?
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Taja kajvo rasbira po dobre da ne govori kato minister na mvr nula besche
15
7
 
20
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Таз, прехвалената ви Европа,най-добре да я опее Попа.Икономически войната,я спечели Азията.Нас затуй в ЕС-то ни приеха,да им плащаме големи сметки.Ердо се чумери и се звери,цаката на Юнкер ще намери.Искат Турция без Ердоган ?!Може, но след нов преврат голям.
14
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко Борисов източи Здравната каса,загроби България с 50 милиарден дълг,унищожи малкия и среден бизнес,продаде националните интереси на страната......ОСТАВКА за предателя!
13
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГЕРБераст-помиярДа не видите нещо - слушкате Корнелия май, а
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не сме доволни Бъчво ако Ердоган пусне бежанците можете ли да опазите държавната граница не ни говори за срещи.
11
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ заробиха България с 50 милиарден дълг.Няма бъдеще за българските деца.
10
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСТАВКА!!!
9
5
 
30
 
! Отговори
Морски преди 6 години
ГЕРБ унищожиха България!
8
9
 
34
 
! Отговори
ГЕРБераст-помияр преди 6 години
Най-неграмотния и корумпиран политик в 1337-годишната история на България- Бай Шербет да покаже стенограмата от проведените разговори.....Със сигурност и дума не е казал в защита на българските национални интереси!!! ОСТАВКАТА 3 е спасението за България.
7
21
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
До Мила носа печуркаМи бегай в Сомалия тогава, аман от руски каскети!
6
8
 
32
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Оставка за диктатора Борисов!!,Свобода за България!
5
8
 
21
 
! Отговори
Мила носа печурка преди 6 години
Вчера четох за Сомалия. Там няма реална власт и управление. Постоянни граждански войни и пълен икономически хаос.Обаче да ви кажа, хората там живеят по-добре от нас.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
3
 
21
 
! Отговори
То6 преди 6 години
махнете я, че не мога да я гледам. Само фъфли и говори глупости.
3
6
 
25
 
! Отговори
Радостина преди 6 години
И какво стана, клекнахме пред Турция за теми, които те нямат право да повдигат. Бойко с лека ръка "забрави" темата за тракийските българи и всички гонения и кланета, които са изпатали нашите деди на гърба си, сега даже щял да прави компромис, за какво говорим само, родоотстъпник..
2
4
 
24
 
! Отговори
Аристотел преди 6 години
Боко Боко пожарникаьооо.На цяла европа си даде дупето .Само милите нас българи дереш и грабиш.Незнам дали в историята ни има по-голям душманин от тебе.
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи все пак признавате, че Ердоган ви нарита като мръсни котета от аптека и без него сте жив зян. Великият ЕС във краката на Ердоган и канен от среща на среща верно бая сте тъпички. А защо не се махнете и вземете и Юнкер със себе си и да идват Орбан и Курц.