Бонус "Великден": 40 лева за 1 227 000 пенсионери

Борисов заръча: Парите да се изплатят за празника!
Обновена: 28 мар 2018 12:20 | 28 мар 2018 10:52, Веселина Йорданова
189
Бонус "Великден": 40 лева за 1 227 000 пенсионери
Архив: Булфото

По 40 лв. "великденски бонус“ ще получат пенсионерите с най-ниски пенсии, реши правителството. От еднократното допълнително плащане през април ще се възползват тези възрастни хора, които вземат пенсии до 321 лв., колкото е "линията на бедност“ за тази година.

"Беше инцидентно преди няколко години, но така стана, че като дойде Коледа или Великден над 1 млн. пенсионери очакват допълнителни "бонуси" към пенсиите. Но Коледа и Великден са в рамките на няколко месеца, на практика са около 100 млн.", изчисли премиерът Бойко Борисов в началото на днешното заседание на МС.

По думите му това са над 1 227 000 възрастни хора, които ще получат еднократно по 40 лв. за Великден. За това плащане ще бъдат отделени около 50 млн. лв. от бюджета. Борисов заръча парите да не се бавят и да се изплатят за празника.

Социалният министър Бисер Петков уточни, че става дума за 56.5% от пенсионерите в България. Петков увери, че НОИ има готовност своевременно да изпълни решението на Министерския съвет. "Бонусът" ще се получава с пенсиите за април, изплащането на които ще започне от 4-ти април.

По повод готвените протести от хората с увреждания през април срещу предложението за въвеждане на експертиза на работоспособността, Петков каза пред журналисти, че никой няма намерение да отнема придобити права.

"Не е имало разговори и стъпки да се преразглеждат вече отпуснати инвалидни пенсии“, увери социалният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 143Ми дано да доживееш да видиш как няма да взимаш пенсия, защото твоите осигуровки са в на някой джоба ! И от кога живеем в цивилизован държава ?
143
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко простотия и злоба има в тук пишещите,осигурявала съм се 38 години,внесла съмв държата около 200,000х.л. за да получавам 290.00лв. пенсия!Чувствам се унизително ,когато чета ,че чакам подаяния.и,да има наистина хора,които почти нищо не са внасяла,уредили са си инвалидна ,нека тях да ги е срам,но ,моля,не унижавайте повечето пенсионери,които и без вас са унижени достатъчно!Не забравяйте и тези, които се пенсионираха по времето на Костав и сега получават нищожни пенсии,имайте срам от бога...
142
2
 
4
 
! Отговори
До 138 преди 6 години
Остатъкът до 1185 лева отива за пенсии по старост и за минимални пенсии. 275 лева е една минимална пенсия и нещо, т.е. плащаш на двама-трима пенсионери за това, че са укривали доходи и не са се осигурявали.
141
6
 
6
 
! Отговори
Дария преди 6 години
БРАВО БОЙКО БОРИСОВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ПО 40 ЛЕВА ЗА ВЕЛИКДЕН БЛАГОДАРЯ ЗА ПАРИТЕ!
140
1
 
4
 
! Отговори
До 140 преди 6 години
Осигуровки се плащат в цивилизованите държави. Ако не искаш да плащаш осигуровки, отиди в най-бедните държави на Африка, но и там може да се наложи да плащаш.
139
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименАми получаваш тавана!
138
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 140 Не само това ... и пенсия едва ли ще вземеш !
137
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо трябва изобщо да се плащат осигуровки???Това няма смисъл ...където и да влезеш плащаш като поп...
136
5
 
4
 
! Отговори
+++ преди 6 години
Благодарение на сивата икономика при демокрацията, пенсиите са поне два пъти по-ниски, а получавалите пари без да плащат осигуровки са на минималната пенсия след време. Пита се в задачката защо трябва да им се дава пенсия, когато не са си плащали осигуровките? Принципно в България всички социални помощи трябва да се спрат, вкл. детските и минималната пенсия, както и пенсията по старост. Вместо да дава помощи, държавата може да взима по-малко данъци от нуждаещите се.
135
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен135Благодарение на трудовия ми стаж по време на комунизма,пенсията ми е изчислена на 1185 лв,а благодарение на демокрацията сега получавам 910! Предполагам че остатъка до 1185 е разпределен на няколко бонуса,за хора които през живота си са се осигурява на ниски доходи и са крили кинти от държавата!
134
1
 
13
 
! Отговори
Един преди 6 години
До ДжурналистСещаш ли се, че не е нормално, немски и т.н.пенсионери да "щракат" с пръсти по морето, а българския пенсионер да няма пари да се качи на автобус до планината?
133
4
 
8
 
! Отговори
Случаен преди 6 години
Има работещи в частни фирми, осигуряващи се на минимална заплата и вземащи част от заплатата си в плик допълнително! Има пенсионери, които по време на прехода, работеха и не се осигуряваха, а сега реват за големи пенсии! Има млади хора, които работят за себе си без да се осигуряват! Има и едни пенсионери, които от раждането си получават пенсии и помощи! И най-важното няма закони,които защитават пълно осигуряващите се, защото държавата е абдикирала! А за следващите изобщо НЯМА да има!!!!!!
132
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизмът е виновен за ниските пенсии.
131
17
 
4
 
! Отговори
Джурналист преди 6 години
Борисов и 400 лева да даде на всички пенсионери, пак ще се намери някой да каже --- срам. Докато българинът гледа все изпод вежди, ще е така.
130
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 130 Абсолютно съм съгласен !Дори и измислените патриоти за това вдигнаха само минималната ... т.е. само на другата раса !
129
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 130Клевета!
128
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 126Не сме в робовладелския строй, а сме в УЖ по- развито общество. Строй, в който има социална и пенсионна система за хората. Капиталистическият строй не е оня строй от началото на 19. век, който ти си мислиш. Погледни Франция, Германия, Финландия! Защо сме в ЕС, ако ще живеем както преди 2 века? Капитализмът, държавната политика днес имат социален облик. Знаеш ли какво значи "социален"? Не социалистически, а социален- ориентиран към човека, обществото. Не е само грабеж на труд и блага.
127
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-голяма част от тези които ще получат бонуси са от тъмно-кафявия етнос или такива,които през живота си са се осигурявали на минимални доходи и са с най-малък принос за осигуритлната система! Бониси заслужават онези,които редовно са си внасяли осигуровките и на големи заплати!
126
2
 
9
 
! Отговори
Един преди 6 години
Сещате ли се, че не е въпроса, каква пенсия вземаш, а колко време?
125
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Винету.Ти направи бг.пенсионерите най щастливи и богатина света.