БСП изключи лидера си в Хасково, карал пиян

Не можем да си затваряме очите, отсякла Корнелия Нинова
28 мар 2018 17:07,
16
БСП изключи лидера си в Хасково, карал пиян
Снимка: "24 часа"

БСП изключи лидера си в Хасково заради шофиране в пияно състояние.

Атанас Василев, който е бивш кмет на града, бе задържан и осъден за това, че кара пиян.

Решението за изключване на Василев е взето от Националния съвет на БСП в неделя, но не бе огласено публично пред медиите, пише "24 часа".

Василев бе спипан да шофира пиян на 19 февруари. Проверка с дрегер тогава отчете, че той е седнал зад волана с 1,49 промила алкохол.

Социалистът обясни, че нямал навика да злоупотребява с алкохол, а във въпросния ден бил изпил една ракия. Освен това той не шофирал автомобила, а само го преместил – на по-светло място.

"Имаше документи в нея и исках да я паркирам на по-безопасно място в района на Червената къща (клуба на БСП в Хасково)", каза тогава лидерът на социалистите.

В този момент обаче полицията провеждала акция и като видели колата със софийска регистрация го спрели.

"Сега ще ми вземат книжката за известен период, но законът е за всички", коментира тогава той.

На 13 март Районният съд в града го осъди условно на 4 месеца с изпитателен срок от 3 г. Василев е сключил споразумение с държавното обвинение. Според решението, той няма право да шофира МПС в следващите 7 месеца, освен това трябва да плати и глоба от 190 лв.

На заседанието в неделя червеният пленум е взел решение Василев да бъде изключен съгласно член 13, т. 4 от червения устав, според който има основание за изключване от партията, когато социалист е осъден с влязла в сила присъда за умишлено престъпление от общ характер.

Гласуването обаче не минало безпроблемно. Някои от членовете на НС се обявили в защита на Василев. Сред тях бил Румен Овчаров, който критикувал ръководството, че вместо партията да се консолидирира, се изключват членове.

Тук говорим за морал, ядосала се соцлидерката Корнелия Нинова. И обяснила, че консолидация може да има около принципи. "Не можем да си затваряме очите за доказано нарушение на закона и при огромния проблем с войната по пътищата", категорична била Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не и е бил симпатичен! Инак кокъл ще гризе заради него!
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко още полит. лидери и полит. комисари от различни партии си къркат и карат , ама полицията не смее да ги провери щото са във власта и управлението. Тоз са го издънили, а е и от х опа зицията.
13
4
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Туй с морала направо кърти. Откъде Корнела знае такива думички
12
3
 
9
 
! Отговори
Наближава преди 6 години
1-ви май!Да бъде предложен за "Герой на социалистическият труд",а за 9-ти септември за "Активен борец"!?Правилно е отбелязал другарят Р.Овч.:"Партията трябва да се консилидира...",така,че оставете човека на мира!
11
4
 
9
 
! Отговори
месара преди 6 години
Тук говорим за морал, ядосала се соцлидерката Корнелия Нинова! айдееее, бсп_то и конкретно другарката "истина" нинова, имали морал. това вече е новина!!!
10
1
 
5
 
! Отговори
Коко преди 6 години
Налазанието не ви ли се струва някак занижено, впредвид новите закони... Или аз нещо не разбирам или е редно да няма книжка 2г. за тази бутилка ракия (защото толкова промила не е една малка ракийчица). БСП алкохолици, ГЕРБ наркотици, абе жална ни майчица. За капак Слави и вече ще се самообесваме по азбучен ред.
9
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мда, определено се опитват да подражават на ГЕРБ, но това няма да ги спаси тези лицемери. Не сме вчерашни.
8
5
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Тия са толкова нагли ,че и алкохола му вероятно е с неплатен акциз.
7
4
 
11
 
! Отговори
БСП=ДПС=Евророма преди 6 години
И Мишо Михов се бил изказал: "Щом предпочита ракия, а не вино - ще го изключим!!" :-Р
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя е готов за обединен патриот, сигурно вече е подал документи и са го приели с отворени обятия. Воленчо ще си има компанийка по чашка.
5
4
 
11
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
един приятел пита що не изключат деси на румци
4
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брей те да не видят нещо от ГЕРБ, много съвестни станаха цървените
3
3
 
22
 
! Отговори
Стари спомени преди 6 години
Тоз който падне пиян от стола - ще го изключим от Комсомола, а тоз който падне от канапето - ще го изключим от БеКаПе-то.
2
1
 
22
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Точно така - Това е правият път - Разберете хора едно - Всеки ПЪТ има начало !!! Нека всички политици да разберат - че не са богоизбрани вече !! Партиите така трябва да работят- бил пиян --бил се с някой - взел парички -- уволнение !!
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
MINAVA V GERB