БСП: Премиерът да обясни за "дипломатическата война"

Не виждат доказателства, че Русия е замесена в този случай пряко
Обновена: 28 мар 2018 14:39 | 28 мар 2018 14:37,
27
БСП: Премиерът да обясни за "дипломатическата война"
Снимка: архив, Булфото

От БСП обвиниха, че позицията на правителството по случая "Скрипал" е непоследователна и се мени през няколко часа. От левицата настояха и премиерът Бойко Борисов да информира народните представители какви са причините да извика посланика ни в Москва за консултации.

Още по темата

"В последните дни станахме свидетели на разнопосочни изявление на външния министър и премиера. Това създава рискове за страната. Когато се заеме една позиция, тя трябва да се отстоява. Ние настояваме премиерът да дойде и да ни информира за ситуацията и кризата, която се развива", каза соцдепутатът Кристиан Вигенин.

Той допълни и че към този момент БСП не вижда доказателства, че Русия е замесена в този случай пряко.

"Ако се появят доказателства, бихме проявили известно разбиране към това, което се случва. Но към момента не виждаме никакви причини за развихрянето на тази дипломатическа война", каза Вигенин.

Червеният депутат допълни, че привикването на посланика ни Бойко Коцев е "сравнително мека позиция", но даваме на Москва сигнали в различни посоки.

"За разлика от други страни членки, които не предприемат такива действия, България по този начин се солидализира в една, макар и по-мека форма, с искането на Великобритания всички нейни партньори да отзовават дипломати", каза Вигенин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този случай със Скрипал е капката с която преля чашата на търпението на запада към Путин, който лъжеше нагло и за зелените човечета в Крим и много други.
1
8
 
32
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
На тези айдуци всичко трябва да им се обяснява, все едно че са в детската градина!