Цветанов за оставката на Гамишев: Достойна постъпка!

Няма да ръководи общинската структура в Гоце Делчев
Обновена: 28 мар 2018 13:53 | 28 мар 2018 13:53,
68
Цветанов за оставката на Гамишев: Достойна постъпка!
Архив: Булфото

Подадената оставка на Димитър Гамишев е достойна и морална постъпка, коментира шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му народният представител не е искал да остави "петно" върху партията или правителството и затова се оттегля от поста си.

"Когато е прехвърлил фирмата на този човек, той казва, че не го е познавал като малоимотен и не е предполагал, че по този начин ще се спекулира в публичното пространство. Тогава фирмата също не е имала и задължения. Гамишев няма никаква комуникация с този човек от момента, в който е прехвърлил фирмата, не знае дали има задължения", обясни Цветан Цветанов.

Още по темата

Въпреки това той уточни, че оставката на Гамишев е депозирана в деловодството на парламента и той няма да бъде ръководител на общинската структура в Гоце Делчев.

Цветанов скочи и срещу БСП, че отново се заиграват със страховете на хората и са избързали да коментират, за да изведат някаква тема.

"Когато даваш морална оценка, все пак трябва да погледнеш самия себе си какво представляваш. Дали те са проявили морал във всичките си действия в 44-тия парламент? Има много разследвания, има съдебен процес за купуване на гласове", припомни вторият в ГЕРБ.

Той даде пример и с изказването на червения Таско Ерменков в социалните мрежи за изборите за президент на Русия в Крим и настоя, че това не може да се подмине така, когато става дума за една изключително важна тема.

По повод на разразилата се дипломатическа криза и случая "Скрипал" и привикването на посланика ни от Москва за консултации, Цветанов обясни, че премиерът полага усилия да се изяснят всички факти, за да може правителството да вземе съответното решение.

"България трябва да бъде солидарна с евроатлантическите държави, защото това е гаранция за нашия просперитет и успех като защита на националния суверенитет", каза Цветанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецо гуменката пак ръси празнодумие за морал и достойнството. Тоя не разбра ли, че когато си подадеш оставката след като те разкрият няма морал, морала е преди това, а не после.
1
0
 
40
 
! Отговори
да бе преди 6 години
Убил човек на пътя, "спестил" на държавата 200хил. данъци, намърдал се в парламента ... достоен човек?!Сигурно е "агитирал" подобаващо при изборите, след като е депутат ... но нали е наш човек, значи е достоен.На тия аршина не може да се нарече и двоен, просто липсва.