Димитър Гамишев от ГЕРБ хвърли оставка, НАП го проверява

БСП го обвини в далавери и данъчни злоупотреби
Обновена: 28 мар 2018 13:02 | 28 мар 2018 11:52,
74
Димитър Гамишев от ГЕРБ хвърли оставка, НАП го проверява
Димитър Гамишев. Снимка: ГЕРБ

Депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев хвърли оставка като народен представител.

Причината за това е започнала данъчна проверка и изнесената в медиите информация, че депутатът е свързан с данъчни злоупотреби.

Още по темата

Малко по-рано от БСП обвиниха Гамишев, че преди да бъде избран за общински координатор на ГЕРБ – Гоце Делчев той е прехвърлил фирмата си на друга, която има 2 лева капитал и на чийто адрес има регистрирани 23 фирми.

Николай Бошкилов от левицата уточни и че фирмата дължи на хазната близо 200 хил. лв. и е добавена в позорния списък на НАП.

По думите му е неприемливо да има политически чадър върху народния представител Гамишев и от БСП призоваха ГЕРБ да вземе решение по случая, което отговаря на интересите на българските граждани.

Спас Гърневски от ГЕРБ уточни, че тази сутрин е била депозирана оставката на Гамишев, за да не се пречи на проверката и да не се спекулира с името на ГЕРБ.

"По този начин се показва как трябва да действа една демократична партия. При най-малкото съмнение в народни представители, те сами депозират оставката си, не чакат да приключат проверките и не се крият зад имунитети", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
45
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
А, бе връткат си далаверките и това е ... За тях благата, за нас ..!
7
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споко, НАП ще констатира, че "няма проблеми". Те при ЦЦ констатираха, че няма проблеми да си купи 6 апартамента за година и половина при заплатата на общински служител, камо ли тук - за някакви си 200 хил. лв
6
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наивници! Това е просто поредната жертва, паднала във войната между Цоко и Боко. Дадоха на БСП да си припише келепира и да свърши черната работа.
5
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още един крадец от мафиотската групировка ГЕРБ изхвърча след като бяха извадени кирливите му ризи.А още колко такива има ?
4
6
 
45
 
! Отговори
ПП преди 6 години
До КК Никой не купува гласове, колкото ГЕРБ. Просто, защото нямат толкова пари.
3
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 2012 г. съпругата на Гамишев Боянка е получила близо 400 000 лв. европейско финансиране от ПРСР за къща за гости в с. Гайтаниново. Неговата снаха Ангелина Гамишева пък е взела от същата програма близо 300 000 лв. за къщи за гости в с. Лещен.
2
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Димитър Гамишев не е човек, който е затруднен финансово, за да не може да си плаща данъците. Преди да стане шеф на местната структура на ГЕРБ и депутат, той е строителен предприемач и член на ГЕРБ Предприемачи. По това време бизнесът на неговото семейство процъфтява. Същата тази фирма Гамишев НКБ според информационната система Дакси отчита внушителни нетни приходи от продажби 1,7 млн. за 2013 г. 1,2 млн. за 2014 и 3,5 млн. за 2015 г. През 2012 г. съпругата на Гамишев Боянка е получила близо 400 000 лв. европейско финансиране от ПРСР за къща за гости в с. Гайтаниново. Неговата снаха А
1
31
 
14
 
! Отговори
КК преди 6 години
А кога ще хвърлят оставки депутатите от БСП ,уличени в купуване на гласове, в съдружие със заподозрени в наркотрафик и незаконен хазарт