Димитър Гамишев от ГЕРБ хвърли оставка, НАП го проверява

БСП го обвини в далавери и данъчни злоупотреби
Обновена: 28 мар 2018 13:02 | 28 мар 2018 11:52,
74
Димитър Гамишев от ГЕРБ хвърли оставка, НАП го проверява
Димитър Гамишев. Снимка: ГЕРБ

Депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев хвърли оставка като народен представител.

Причината за това е започнала данъчна проверка и изнесената в медиите информация, че депутатът е свързан с данъчни злоупотреби.

Още по темата

Малко по-рано от БСП обвиниха Гамишев, че преди да бъде избран за общински координатор на ГЕРБ – Гоце Делчев той е прехвърлил фирмата си на друга, която има 2 лева капитал и на чийто адрес има регистрирани 23 фирми.

Николай Бошкилов от левицата уточни и че фирмата дължи на хазната близо 200 хил. лв. и е добавена в позорния списък на НАП.

По думите му е неприемливо да има политически чадър върху народния представител Гамишев и от БСП призоваха ГЕРБ да вземе решение по случая, което отговаря на интересите на българските граждани.

Спас Гърневски от ГЕРБ уточни, че тази сутрин е била депозирана оставката на Гамишев, за да не се пречи на проверката и да не се спекулира с името на ГЕРБ.

"По този начин се показва как трябва да действа една демократична партия. При най-малкото съмнение в народни представители, те сами депозират оставката си, не чакат да приключат проверките и не се крият зад имунитети", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
4
 
! Отговори
НКБ преди 6 години
До КостадиновАбсолютно вярно е, и не мога да разбера КАК и ЗАЩО хората допуснаха това тъпо и нагло същество /подобие на АЛФ/ да се изявява в избрания народен представител.
67
1
 
4
 
! Отговори
х2 преди 6 години
той напуска парламента-- доообрееами нагласените от него на държавна служба_ами сложените от него в общински дружества ?? те остават ли??нали да не се петняло името на партията да си човек на този па-ра-пи-тек..човек , не е ли петно..абе то петната на ГРЪБ...няма какво да ги изпере
66
1
 
6
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
До Гробокопач/////Има едно "парче" на Rolling Stones ,казва се "two thousand light years from home" е нашичкия Борисов се намира на такова разстояние от Тодор живков
65
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами като свършат престъпниците в България кой ще членува в ГЕРБ?
64
1
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До FallschirmspringerГЕРБ прибира ***, по най-малко две причини: 1) Послушни са и достатъчно корумпирани,з а да служат послушнно и чинно на Вожда и Учителя, новият Бай Тошо, Бойко Борисов; 2) Мъдрите, умноте, знаещите и можещите хора, няма как да бъдат гербери, и за тях Борисов не е Слънцето.
63
1
 
12
 
! Отговори
оф преди 6 години
Това лице е лицето на ГЕРБ. Който няма морал нека ги подкрепя.
62
1
 
13
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
Ама защо ГЕРБ ,по някакъв странен начин прибира всички провинциални буклуци и дребни мушмороци.Направо невероятно .Колко още такива като него се спотайват в партийните редици.
61
1
 
5
 
! Отговори
ДО НАП преди 6 години
Дами и Господа от НАП ,Дължите на Българския Народ 16 милиарда лева .Ако не искате да сте Длъжници , обявете списъка с Длъжниците преди Продажбата .Знам че няма да го направите , но все пак имаме Надежда че ще стане .
60
1
 
8
 
! Отговори
Ето пак преди 6 години
Лоредния крадец от ГЕРБ. Този много суджуци е изял
59
1
 
16
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Е, а защо, когато тече разследването срещу него за катастрофата, която е причинил, той не си подаде оставката? Нима за партията, която този човек представлява, човешкото достойнство, е различно от финансовото?!Защото така излиза, в друга статия в днес.бг пише, дето Цветан Цветанов, лидер на партия, е казал, че постъпката на депутата Гамишев била "достойна". Явно за г-н Цветанов, и за г-н Гърневски, има много видове достойства, най-важното е финансовото, лошото е, че е от тези, дето ги разследват
58
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бойко БорисовОще един труп по реда си!
57
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Достойните оставки в ГЕРБ са от ден до пладне. После тихичко ще приемат обратно достойния си представител.
56
2
 
14
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 6 години
Моля Ви!Еволюцията за целия Герб още не е започнала!Сега са като гарги те като видят лъскаво го крадат.Следваща стъпка-да слязат от дърветата,защото банани се продават и в магазините
55
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и кой ще го проверява ? ОНЕЗИ 20-ната от НАП които ги арестува ГДПОП ли ?съдия уличен в подкуп съди подкупен катаджия :)
54
3
 
9
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 6 години
Уважаеми го ве да , издал съм ви порцион бонус за великден по 40 лв ! Искам безусловно да гласувате за мойте хора догодина.Всеки град всяко населено място само да изберете мойте хора!
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз хвърлям оставка , те не я приемат :)
52
2
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Лицето няма да го коментирам - явно издава нечреноразделни звуци и се търкаля в пари докато скимти колко е беден спрямо другите Герберисти! Жалка картинка от милата ни татковина - ! Съжалявам единствено нормалните хора в БГ - хората които се борят отчаяно за да оцелеят - Хората които вече не си купуват книги, а купуват хляб - вместо култура- Съжалявам милионите пенсионери -хора дали животът си за благоденствието на БГ - те живяха бедно за доброто бъдеще- и ЩЕ СИ УМРЪТ БЕДНО ! ЖАЛКО ЗА ТЯХ !
51
2
 
21
 
! Отговори
Б-1 преди 6 години
какво лице..какъв интелект ... почти светец !! лицето на Европейско Развит Българин !!ББ и ЦЦ са Горди с избора си!! Рапоня е събрал интелектуалният потенциал на страната
50
2
 
10
 
! Отговори
общините в България преди 6 години
и милиционерските управления са феодалните владения на ГЕРБ..ПРИЗОВАВАМ НИКОЙ ДА НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ ЗАЩОТО САМО КРАДЪТ 29 ГОДИНИВЕЧЕ ДА ЖИВЕЕ АЙДУКОКРАЦИЯТА ТАКА СЕ ПАДА НА ЗАСПАЛИЯТ Български народ
49
3
 
9
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Браво - това е ПЪТЯТ! - След като ГЕРБ се правят на чиста вода ненапита- е хубаво да работят по този начин - ТОВА Е НАЧАЛОТО НА ПЪТЯТ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА_- и БСП и всякакви уродиви партии - трябва да знаят - това е началото-- нека който е корумпиран - да бъде съден и махнат-- засега УВИ ми се струва че този гербаджия няма да бъде осъден - ще се окаже че не е собственик на тези фирми - а някой бедняк от *** е собственик на фирмите ! Законът трябва да се смени! Да има затвор за политиците !