Кабинетът не съгласувал с Радев привикването на посланика ни от Москва

"Солидарността е важен принцип, но тя не трябва да бъде сляпа и едностранна"
Обновена: 29 мар 2018 07:06 | 28 мар 2018 19:30, Красимир Ангелов
185

Правителството не е съгласувало с президента Румен Радев решението си да привика посланика ни в Русия Бойко Коцев за консултации, обяви самият държавен глава.

Още по темата
"Решението за привикването на посланика ни в Русия е в правомощията на правителството и то трябва да отговори. Това е стъпка, която не е съгласувана с мен", подчерта президентът и продължи:

“Солидарността е важен принцип, но тя не трябва да бъде сляпа и едностранна”. Румен Радев припомни, че преди година е поискал от европейските лидери солидарност срещу намесата на Турция във вътрешните работи на България, но такава няма и до ден днешен.

Попитан дали очаква да има изгонване на руски дипломати от България, президентът отговори, че не може да гадае и добави, че ако правителството реши да предприема такива стъпки, то трябва да ги мотивира.

Попитан как оценява срещата във Варна с участието на турския президент, Румен Радев каза, че от нея чухме как турският президент отстоява позициите на Турция. "За моя изненада чухме как българският премиер излага турските претенции към България. За съжаление не чухме нито една дума от европейските лидери по въпроса за турската намеса в нашия изборен процес и другите наши двустранни проблеми с Турция", коментира Радев и отново повтори, че това не е неговото разбиране за европейска солидарност.

Какво още каза Румен Радев вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
13
 
30
 
! Отговори
TT преди 6 години
Лицето Радев е нагледно доказателство за правотата на страните твърдящи , че в този си вид България няма място в Шенген...
122
11
 
35
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Мнението на Гумен е известно-лиже задните части на московските си господари.
121
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ти пука.Магаров хвали Борисов.
120
3
 
17
 
! Отговори
Същото преди 6 години
изказване четохме вчера от министър Лавров(РФ) и К.Нинова(БСП, РБългария) относно европейските санкции по случая Скрипал.
119
27
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не Радев, а президента, нещасти платени копИлета на хонорар при Суджука Бойко.
118
6
 
15
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 6 години
Абе,какво става с тия пусти Грипени.Все пак Президента ги препоръча !?
117
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Австрия например, не се поддаде на давлението на Англия да гони дипломатите. Браво на австрийските политици!
116
15
 
12
 
! Отговори
124 преди 6 години
Чао Саше близкай руската близалка ще просперираш
115
23
 
25
 
! Отговори
Александър преди 6 години
Абе *** ! Чета ви коментарите и се чудя толкова са промити мозъците ви , толкова ли ви е акъка , или просто сте си *** парчета?! Е за това оправя нема да има скоро в тая "държава" Продължавайте да лижете евро-американски ***! Да ви е сладко !!!
114
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човекът с пъпка на носа, човекът с крив нос и грозна крива глава е за куршум в главата от гордият независим от Рашка бг нароф
113
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя Радев ли е, Мадев ли е. защо има пъпка на носа?
112
18
 
16
 
! Отговори
ЩО ,БЕ...ХА,ХАААА... преди 6 години
РАДЕВ Е ОЖЕНЕН ЩАСТЛИВО--ЗАЩОТО ПАРТИЯТА БКП И РЕШЕТНИКОВ ОТ КГБ....СА МУ "СВАТОВНИЦИТЕ"....ХА,ХА,ХААААААААААА.......А , БАДЖАНАКА МУ Е "ДУПЕТАТ" НА ОТГОВОРНО МЕСТО....!КАК ДА НЕ МУ ЗАВИДИШ ,БЕЕЕЕЕЕЕЕ....
111
27
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз като стриктен данъкоплатец на тая жалка държава искам да знам защо Радев заряза 2 деца и жена заради една любовница назначена от кремъл и сега иска да ни прави руска република тоя гимнастик?
110
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото по-скоро и когато руският агент едноклетъчното Радев е изритан от Майка България, тогава държаваа ни ще тръгне да се оправя
109
10
 
20
 
! Отговори
Нови развития преди 6 години
Нали веществото беше в ресторанта, на пейката а дори някои полицаи бяха в тежко състояние сега се оказва че не са отровени на пейката. Ало ало западът чувате ли ме? Айде пионките в коша барабар с гербери мербери и там подобни ***. Според тях сега ще се окаже че Русия може би се е опитала да отрови цяла Англия. А на Радев краката да му целувате нещастни охлюви.
108
3
 
19
 
! Отговори
Край преди 6 години
Руснаците избират най-овластения човек пряко и мажоритарно. Ние избираме президента по същия начин само че той няма власт. Властта е в премиера а той се самоназначава чрез парламента. Къде има повече демокрация доста може да се поспори.
107
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гимнастик, жонгльор, циркаджия, зарязал 2 дечиня и жена, оженен за фб изтрещялка от Нинова и Решетников, рапорт даден, рапорт приет
106
1
 
9
 
! Отговори
Нови развития преди 6 години
Британската полиция твърди, че бившият двоен агент Сергей Скрипал е влязъл в контакт с веществото, което го е отровило на входната врата. Те също така казват, че разследването на инцидента ще отнеме няколко месеца. На този етап от нашето разследване ние вярваме, че Скрипал за първи път влязоха в контакт с нервния агент на входната врата ", каза Дийн Хайдън, ръководител на командването на Столичната полиция в борбата срещу тероризма." Затова ние фокусираме голяма част от нашите усилия в и около т
105
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ехаа - добър Президент, накрая случихме, да се пукат душманите.
104
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев гимнастика вече всички го взимат на присмех, Нинова и Решетников работят за дете, Вовка Сталин щяло да се казва