Кабинетът не съгласувал с Радев привикването на посланика ни от Москва

"Солидарността е важен принцип, но тя не трябва да бъде сляпа и едностранна"
Обновена: 29 мар 2018 07:06 | 28 мар 2018 19:30, Красимир Ангелов
185

Правителството не е съгласувало с президента Румен Радев решението си да привика посланика ни в Русия Бойко Коцев за консултации, обяви самият държавен глава.

Още по темата
"Решението за привикването на посланика ни в Русия е в правомощията на правителството и то трябва да отговори. Това е стъпка, която не е съгласувана с мен", подчерта президентът и продължи:

“Солидарността е важен принцип, но тя не трябва да бъде сляпа и едностранна”. Румен Радев припомни, че преди година е поискал от европейските лидери солидарност срещу намесата на Турция във вътрешните работи на България, но такава няма и до ден днешен.

Попитан дали очаква да има изгонване на руски дипломати от България, президентът отговори, че не може да гадае и добави, че ако правителството реши да предприема такива стъпки, то трябва да ги мотивира.

Попитан как оценява срещата във Варна с участието на турския президент, Румен Радев каза, че от нея чухме как турският президент отстоява позициите на Турция. "За моя изненада чухме как българският премиер излага турските претенции към България. За съжаление не чухме нито една дума от европейските лидери по въпроса за турската намеса в нашия изборен процес и другите наши двустранни проблеми с Турция", коментира Радев и отново повтори, че това не е неговото разбиране за европейска солидарност.

Какво още каза Румен Радев вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
16
 
30
 
! Отговори
пехотинец преди 6 години
Много правилно е постъпил Кабинетът че не е съгласувал нищо с лицето Радев! Всичко което агентът Радев чуе се трансферира в рамките на секунди в мобифона на диктаторът в Кремъл. С радев тря бва да се разоваря само в изолирана от радиовълни стая!
62
15
 
29
 
! Отговори
льотчика президент преди 6 години
Просто нормалните хора недоумяват, льотчика президент на България ли е, или на някоя съветска република ?
61
31
 
17
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Браво! Истински президент!
60
28
 
14
 
! Отговори
Пижо преди 6 години
Много боли истината. Особено, когато си тиква, която се надува и се прави на сърдита ммутра по тев-то, а в преговорите е гола вода - козирува и е съгласен. Турция златен ще го направи- през правителството на бб спечели газопровод, АЕЦ, 3 млрд Евро, и преговори за членстео в ЕС. Да казвам ли какво сме загубили? За арогантното поведение дори не споменавам.. правят каквото си искат. Турция, най-голеия партньор на САЩ в НАТО стана по-близка с Русия от колкото България..... срам и трагедия.
59
0
 
2
 
! Отговори
А.Шикългрубер преди 6 години
До Анонимен57то не остана, цъкай колко искаш...
58
10
 
17
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Ако не е задължително съгласуването, защо изобщо го коментирате. Президентът има функции, те не включват коментари на успешните действия на министър-председателя.
57
27
 
16
 
! Отговори
АНЕНЕРБЕ преди 6 години
ИЗПЪЛЗЯ ПРЕД МЕДИЙТЕ ЕВРЕЙСКОТО ВЛЕЧУГОИ АМЕРИКАСНИ ПОСЛАННИК ЕРИК РУБИН И ЗАПОВЯДА ВЕДНАГА СЛУГИНАЖНОТО НИ ПРАВИТЕЛСТВО ДА ГОНЕЛО РУСКИ ДИПЛОМАТИ И ПОЯВЯВАНЕТО НА РУБИН ПОДЕЙСТВА КАТО ЛАКМУС НА СИТЕ ДБЕНДЪРИ ЕВРЕИЧЕТА ,ГЕРБеРЯСАЛИ СУДЖУЦИ И ХРАНТУТНИЦИ НА СОРОС ДА ИЗПЪЛЗЯТ ОТ ДУПКИТЕ СИ И ДА ЗАПОЧНАТ ОПЛЮВАНЕТО НА ОМРАЗНАТА ИМ РУСИЯ И ОМРАЗНИЯ ИМ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ ГЕНЕРАЛ РУМЕН РАДЕВ.
56
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев, Президент- Президент- Президент. Пръцвайте се мамалюги от яд, дано да Ви заседне!!!
55
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като толкова милеете за русия защо младите не отивате там да работите защо всички отивате да работите в англия и ако не сте мързеливи ще имате висок финансов стандарт спрямо бедна българия русия с какво помага реално на българия с нищо като сте толкова загрижени за русия питаите ги защо на българия продават наи скъпо газта нали сме братя
54
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля си-око Путин се ядоса и ни врътне кранчето май няма да има с какво да си светиме а камо ли да се упражняваме в писане на компа-само си мисля де !?!?
53
11
 
9
 
! Отговори
Чапаев преди 6 години
Да, имам въпрос. Ти каква кола караш - Лада или нещо по-така?
52
39
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-накрая да имаме достоен Президент!
51
31
 
38
 
! Отговори
Расия преди 6 години
Радев е Руско ***
50
21
 
24
 
! Отговори
Истина е ! преди 6 години
Вместо Радев получихме червената деполитизирана Йотова, ***(г-жа Лъжа)
49
31
 
35
 
! Отговори
старшната преди 6 години
зеления чорап се притеснил че не го питали.абе *** теб те командват 3 жени ти се правиш на мъж.бягай да правиш коремни преси
48
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато министър председателя на една страна си е навирил носа и се смята за всеможещ и всемогъщ и не съгласува най-важните вътрешни и международни прояви с президента тази страна не я очаква нищо добро. Утре да не научим, че някоя страна ни е обявила война поради това, че Борисов не се консултира с никой, освен с посланника на САЩ.
47
39
 
32
 
! Отговори
БРАВО преди 6 години
РАДЕВ-МАЧКАЙ ДЖЕНДЪРИТЕ-ВЕЛИК СИ---НА ПРАВ ПЪТ СИ--ЗА ТЕБ ГЛАСУВАХА 3 МИЛИОНА БЪЛГАРИ,НЕ НЯКАКВИ СИ ***--КУПЕНИ ЗА ЦЕНТОВЕ...БРАВО
46
34
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румбаа, слонче палаво рушофилско. Кой? Кой?? Кой те пита тебе бре? Имали те някой за нещо след, като попа кагебист ти издърпа клепналите ушаци пред цяла България, в собственото ти президенство??
45
20
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до Анонимен 35 Либия , атентата в Бургас , случаят Белнейски да изброявам ли още случай в който английските служби са ми помагали ? И да президент който няма памет за тия който са ни помагали е ***
44
14
 
22
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До до Анонимен 35които са 51 процента от 50.4 процента от имащи правото на глас. сешташ ли се или да ти го рисувам? всъщност не, *** е теглил майната на султана и се е качил на бесилото, а нашия ал бънди като звънне червения телефон и каже мигове белене южен поток сирия и е мокър до колената като 15 годишна у пиано бар след 2 през нощта.