Кабинетът не съгласувал с Радев привикването на посланика ни от Москва

"Солидарността е важен принцип, но тя не трябва да бъде сляпа и едностранна"
Обновена: 29 мар 2018 07:06 | 28 мар 2018 19:30, Красимир Ангелов
185

Правителството не е съгласувало с президента Румен Радев решението си да привика посланика ни в Русия Бойко Коцев за консултации, обяви самият държавен глава.

Още по темата
"Решението за привикването на посланика ни в Русия е в правомощията на правителството и то трябва да отговори. Това е стъпка, която не е съгласувана с мен", подчерта президентът и продължи:

“Солидарността е важен принцип, но тя не трябва да бъде сляпа и едностранна”. Румен Радев припомни, че преди година е поискал от европейските лидери солидарност срещу намесата на Турция във вътрешните работи на България, но такава няма и до ден днешен.

Попитан дали очаква да има изгонване на руски дипломати от България, президентът отговори, че не може да гадае и добави, че ако правителството реши да предприема такива стъпки, то трябва да ги мотивира.

Попитан как оценява срещата във Варна с участието на турския президент, Румен Радев каза, че от нея чухме как турският президент отстоява позициите на Турция. "За моя изненада чухме как българският премиер излага турските претенции към България. За съжаление не чухме нито една дума от европейските лидери по въпроса за турската намеса в нашия изборен процес и другите наши двустранни проблеми с Турция", коментира Радев и отново повтори, че това не е неговото разбиране за европейска солидарност.

Какво още каза Румен Радев вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нема по-елементарно същество от завършило военно училище в държава от СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ ЛАГЕР,ей Богу,ако някой случайно не е безкрайно тъ..п е като кон с капаци праволинеен НО ПОВЕЧЕТО СПОРЕД МОИТЕ ЛИЧНИ НАБЛЮДЕНИЯ СА ПИЯНИЦИ,ЖЕНКАРИ и чакат пенсията И ДА ХУКНАТ НА ЗАПАД!!Казвам ЗАВЪРШИЛИ ВОЕННО УЧИЛИЩЕ В ДЪРЖАВА ОТ СОЦЛАГЕРА ТЮФЛЕЦИ.
142
4
 
4
 
! Отговори
Ц.Ц. преди 6 години
Защо сте толкова глупави - как може да сравнявате мутра с достоен генерал. Единствените достойни държавни глави за военни - политиците като правило са лъжци и крадци.
141
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой си ти бее?! Искаш май да ти хвъркне човката, а? На Корнелия фърчилото си ти, не ми се прай бе, бегай у русия бе ***!
140
1
 
12
 
! Отговори
Няма проблем преди 6 години
Когато НС реши да отзове посланика ни от Русия или да изгони руския посланик президента ще научи от медиите.
139
8
 
13
 
! Отговори
богомил преди 6 години
Кой го бръсне за слива - и от изток и от запад , то не може да се е обградил със "съветници" , които сътворяват гаф след гаф , пък и някой да му иска мнението !
138
9
 
12
 
! Отговори
бръмчо преди 6 години
Бойко е винаги наколене пред Ердоган , грозно , та , дрънка. Защо нищо не беше от полза за България , защото не се отстояват интересите ни , защото , според мен , Бойко си направи PR със срещата във Варна.Важен е крайния резултат , а той е нулев за нашата страна.Да си отворим очите , защото и 40 великденски лева не могат да замажат мизерията на българина.
137
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До М, да ...Ето заради такива като теб сме на тоя хал. ***
136
10
 
3
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
До АнонименМи според теб е по добре не да водим-планираме и управляваме процесите и събитията, а да ги следваме , да гасим пожари де! :)) .пп :)) едни правели/създавали съдбата си, други следвали съдбата си, а гербеджиите-третите- седят и се чудят какво става! - имаше такава някаква сентетция
135
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оказа се,че не пилот,а пожарникар е по-добре за държавата.Всеки ден има нужда да се гасят пожари тук и там в пламналата ни държава.Летенето е дрйга приказка.Не е за роби,а за свободни хора.
134
25
 
19
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Радев е държавник, Герб - Борисов, Цветанов и шайка са *** срамещи човешкият род, т.с подобия на хора! Единственият политик в България заслужаващ уважение е Радев, останалото е презряна малограмотна измекярска ***, същества който ако не са на държавна ясла няма с какво друго да се занимават, неумеещи нищо, незнаещи в дълбочина нищо, т.с безполезни твари, замърсяващи планетата Земя!
133
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
132
15
 
22
 
! Отговори
генерал-смешно е преди 6 години
Мястото на генералите е в армията, а не в политиката. В цивилизована Европа в мирно време няма нито един президент(прецедент) генерал.
131
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От генерал премиер става, но не и президент! Президент трябва да е някоя гъвкава китка!
130
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бългериа фърстСМЕШНИК
129
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДоРадев, Президент- Президент- Президент. Пръцвайте се мамалюги от яд, дано да Ви заседне!!! МИЛИЯТ ми ти - мъка, мъка, мъка. ***
128
15
 
26
 
! Отговори
Прецедентът Радев преди 6 години
Изборът на военен за най-висшата държавна длъжност в България се оказа един злощастен експеримент. Нелепо е когато едни случайни хора нямат необходимото ниво за този пост и си мислят, че света се върти около тях.
127
24
 
20
 
! Отговори
158 преди 6 години
Точен , както винаги. Личи си, че не е политик, но то тази дума е *** и равносилна на лицемер. Браво Радев! Затова народа те харесва и което е по-важно, продължава да те харесва. Освен троловете де. *** и герберските, които винаги са в странна симбиоза.
126
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАми СССР и СИВ не са се месили в българските дела така , както някои сега. По време даже на Варшавският договор тук нямаше съветски военни бази . ДЕТЕНЦЕ, кой ти напълни главата с това. НЕ СА СЕ МЕСИЛИ !!! ТЕ ДОРИ И В ДУШАТА ТИ СЕ РОВЕХА НАЙ-НАГЛО. НЕ МИ СЕ ИЗПАДА В ПОДРОБНОСТИ. На колко си и защо така са те заблудили.
125
10
 
25
 
! Отговори
Нашенец преди 6 години
Интересно,всеки ден ни се поднасят всякакви *** новини,но никога не се споменава как ще се оправи просперитета на нацията. Възловите икономически дейности се ръководят от Руснаци,те определят и нивото на заплащане. Нинова крещи "ние идваме",СОРИ мадам Вие никога не сте си отивали..... Само ,че не знам,толкова ли е *** тоз народ дето се прави,че нищо не вижда и нищо не чува,колко ВЕКА ни трябват още за-да проумеем.
124
16
 
20
 
! Отговори
Мдаа преди 6 години
Сепнатия президент....избрахте си го - ей го на, радвайте му се. Разбира се Бочко му помогна с умрелия кон Цачева...няма измъкване от лапите на руската мечка, така я разбира солидарността този аналогов човек.