Привикването на посланика ни в Русия – нормална практика

Няма нищо необичайно в това, уточни Екатерина Захариева
28 мар 2018 19:25, Красимир Ангелов
22
Привикването на посланика ни в Русия – нормална практика
Снимка: БТА

Извикването на посланика ни в Русия Бойко Коцев за консултации е нормална дипломатическа практика и няма нищо необичайно в нея, коментира от Претория вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Още по темата
"Премиерът се чу с посланик Коцев и посланик Коцев беше извикан в България да обясни на българското правителство ситуацията в Русия по казуса „Скрипал“. Както знаете, 19 членки на ЕС експулсираха дипломати от Русия, България не е сред тях, но доста други, включително и България, извикаха посланиците си", заяви Захариева, цитирана от "Фокус".

По думите й обаче това е нормална дипломатическа практика и няма нищо необичайно в нея“, заяви министър Захариева.

Екатерина Захариева е в Претория, където обяви пакет от 15 милиона евро от ЕС за сигурност в южната част на Африка.

"Европейският съюз подготвя две големи програми за южната част на Африка в рамките на Европейския фонд за развитие - една, посветена на мира и сигурността, а другата - на миграцията. Бих искала да съобщя, че тази седмица ЕС одобри пакет на стойност 15 милиона евро за програмата за мир и сигурност, която се надявам да стартираме съвсем скоро", посочи  вицепремиерът и министър на външните работи.

Захариева води европейската делегация в качеството си на външен министър на ротационния председател на Съвета на ЕС. Заедно със Захариева в Претория са старши дипломати от Европейската служба за външна дейност, от Европейската комисия, както и от делегациите на ЕК в няколко страни от региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До !!!Не, не може. Искаш да видиш Корни ли..... е като си направи телевизийката ще си я гледкаш по 25 часа в денонощието.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ е антибългарска партия. Вече го доказаха многократно. И, наистина, и на мен ми омръзна от калинки. Шефа им е най голямата калинка.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умръзна ми от калинки!
15
2
 
13
 
! Отговори
Доналд преди 6 години
*** на лед!
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отзовахме нашия шпионин от Москва да не би Путин да му сипе в устата 2-3 кила Новичок, вече няма причини за притeснения Путин е притиснат в ъгъла този зъл отровител на шпиони. Да живее Чърчил, Борис Джонсън, Скрипал, Садик Хан и англо саксонската дружба. БГ и БДЖ на 3 морета, ураааа.
13
1
 
10
 
! Отговори
PD преди 6 години
Захариева излезе по умел и хлъзгав кариерист от прецедента, макар и той да и проправи път. Б.Б слуша Юнкер и Меркел. Докато Юнкер намекна за недостатъчните доказателства, то Меркел, говори за съпричастност, но действа по посока бизнес с Русия. А Мъдрия народ Български е казал: Не го гледай какво говори, а какви ги върши.Все повече се налага идеята за въоръжени Европейски сили. Ингилизите излизат от ЕС. Едва ли, големите, ще им сърбат попарата, която надробиха.
12
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оказва се 4е на територията на България нема руски шпиони , нема кого да гоним .*** добре си вършат работа , от Кремля са доволни .
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
където обяви пакет от 15 милиона евро от ЕС за сигурност в южната част на Африка.Кой следи дали пристигат парите някъде, ти ли следиш дрогарко или ги пращаме пък там квото стане откъде знаеш, че не отиват в някоя офшорка .
10
4
 
12
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Нашият посланик е отзован,но пред 80% де.бил.на публика го казват с други думи,"превикване на консултации" и тези консултации колко време ще продължат? Толкова време колкото продължи времето на отзованите посланици на нашите "Западни партньори". Гъзобл.изците от Герб въртят гъ.зо.вете си като политически ***,не че те не са такива. С това отзоваване,пардон превикване Герб искат да са добре и с Русия и с ЕС,но това са селяшки банкянски номера,на които Путин едва ли ще се хване.
9
2
 
18
 
! Отговори
Лестър Атанасов преди 6 години
Привикването на консултация е знак. И за руснаците и за партньорите ни от ЕС. Не съм съгласен обаче да сме съпричастни към изтрещялата мей. Та те не искат да са с нас в ЕС!? От какъв зор тогава да сме с тях?!Освен това бих желал да попитам външния ни министър защо не привикаха на консултации надка от Анкара след изцепката на ер.Доган? Защо не призова тя за съпричастност и налагане на санкции към Турция от целия ЕС?!Като в онзи виц - ние като сме член на ЕС те там за един... *** ли ни броят бе?
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Запитан дали Москва може да замени експулсираните дипломати, говорителят на германското външно министерство отговори с Да, отбелязвайки, че Виенската конвенция не включва клауза, която позволява намаляването на броя на дипломати на някоя от чуждите мисии в страната. ку-кувчера германия подписа всички документи за строителството на северен поток 2те да не са луди че някакво муле макейн - сенатор да им казва като на нашите картуни дали да правят или не газопроводи
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
цецо шестако при костенурката от бтв каза че ще се гонят руски посланици -но банкянското кратунче още не знае
6
3
 
11
 
! Отговори
!!! преди 6 години
Може ли да не я показвате, страх ме е
5
2
 
9
 
! Отговори
Плевнелиев преди 6 години
Нормално е Захариева да дойде при мен и изпадне в забрава и презрение.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оправихме Европа, сега идва ред на Африка, която и без това си е икономически опустошена
3
4
 
19
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Захариева нормална ли е да твърди, че е нормална практика да привикваш посланника си точно сега?
2
3
 
27
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 6 години
Привикването на посланика ни в Русия по заповед от Вашингтон нормална практика, ухили се доволно Захариева.
1
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това да си посланник в путинова Русия си е геройство !