Зеленогорски: Логично е да изгоним руски дипломати

Според него това е единственото решение
Обновена: 29 мар 2018 07:20 | 28 мар 2018 22:22, Красимир Ангелов
128
Зеленогорски: Логично е да изгоним руски дипломати
Снимка: Bulgaria ON AIR

Случаят "Скрипал" провокира различни реакции в страни от цял свят. Много държави от Европейския съюз и НАТО експулсираха руските дипломати на тяхна територия. Други пък решиха да изчакат преди да предприемат подобна стъпка. България е една от тях, като към момента единствено българският посланик в Москва се прибра у нас за консултации с правителството.

Още по темата
От "Движение България на гражданите" обаче смятат, че България трябва да предприеме съответните стъпки и да експулсира руските дипломати у нас.

"Това е единственото правилно решение, особено за държава, която председателства Европейския съвет", заяви в студиото на "Денят ON AIR" Найден Зеленогорски от ДБГ.

По думите му е логично и нормално страната ни да последва примера на над 75% от държавите в Европейския съюз. Той подчерта, че ние сме член на ЕС и НАТО и е повече от логично да застанем на страната на това голямо мнозинство.

"Тук става въпрос за солидарност, става въпрос, че е посегнато по един ужасяващ начин на една от държавите, членове на Европейския съюз", обяви Зеленогорски пред Bulgaria ON AIR. Той обясни още, че става въпрос за политическо решение и ние трябва да дадем своята солидарност към държавите, които са основали Европейския съюз.

"Трябва да имаш кураж да взимаш политически решения", категорично заяви Найден Зеленогорски в ефира на "Денят ON AIR".

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де - аман от хомосексуалисти
2
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
?? И могат ли да ми обяснят , защо ЕС трябва да следва една държава , която официално се отказа да бъде член . Сега ДГД докато изсъхне.
1
1
 
68
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Логично е да има първо някакви доказателства.