Борисов нареди: Проверка на бомбоубежищата в София!

Поставен е краен срок: До края на утрешния ден
Обновена: 29 мар 2018 14:05 | 29 мар 2018 13:23, Анисия Иванова
227
Борисов нареди: Проверка на бомбоубежищата в София!
Архив: Булфото

Проверка на бомбоубежищата в столицата е наредил премиерът Бойко Борисов.

Заповедта цели тест дали в София има достатъчно места за укриване на населението в случай на атака и дали те покриват всички нужни условия.

Нареден е и преглед на плана за действие във военно време, съобщава "24 часа".

Заповедта на премиера Борисов на Министерството на отбраната и е със срок за изпълнение до края на деня утре.

Бройката на бомбоубежищата в София е около 500. Много от тях се намират в обществени сгради, частни постройки и жилищни кооперации.

Никой обаче не се грижи за тях и състоянието им е плачевно, съобщиха от столичната пожарна миналата година. Имало образувана междуведомствена комисия, която да вземе решение кои скривалища могат да се реновират, кои трябва да се поддържат и кои трябва да бъдат напълно запечатани.

"Срещаме много проблеми. Голяма част от тези обекти нямат ясна собственост. Нямат Акт 16 и са в плачевно състояние. Направихме стъпки, за да съберем институциите и да се опитаме да решим този проблем. Решението трябва да се вземе на много високо ниво – областна управа, главен архитект, кмет", обясни Тони Тутунаров, началник на сектор в столичната пожарна.

Според него това е крайно належащо, тъй като няма яснота какъв е реалният капацитет на тези скривалища.

"Несериозно е дори да си мислим, че можем да скрием цяла София при евентуална заплаха. Според плана действащите скривалища са направени така, че да има във всеки административен район място, където да бъдат настанени хора, от които зависи градът да не се парализира. Има, разбира се, места и за цивилното население. Ние правим всичко възможно да поддържаме тези места, но средствата ни са ограничени", обясни още Тутунаров. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
21
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Нещо ми намирисва, пак на "пране на пари".
128
1
 
28
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Тактически ход на Борисов за отклоняване на вниманието от Толкова парещи проблеми в държавата . Нищо повече !
127
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо? Да не би да си промените решението и да гоните руските дипломати?
126
3
 
0
 
! Отговори
Badkata преди 6 години
До 87Че колко бази има щатски в България ? Нещо май се бъркаш.
125
0
 
15
 
! Отговори
гражданска защита преди 6 години
Сега остава най-късно до други ден Бойко да въведе военновременен вечерен час и който не си изключва компютъра след 20часа да му конфискуват зарядното .
124
2
 
0
 
! Отговори
Батката преди 6 години
До Анонименразмножаването на базите ли ? Я пак ? Къде има бази ?
123
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напротив Путин и Русия този път ще нападната първи , ако войната е неизбежна.. После *** доказвай кой натиснал копчето 5мин. по-рано.. Истината винаги е на страната на победителя и няма никакво значение , кой е натиснал копчето пръв..
122
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който копае гроб другимо, сам пада в него! Но...явно и това не знаят американци и англичани... Светът не е ваш!!! Той е на всички хора и нямате право векове наред да избивате милиони невинни хора заради лудите ви прищевки да си играете на господари!
121
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпроса е САЩ и Лондон да бъдат ударени първи , И да останат някакви остатъци от армията на САЩ те сами ще се предатат ,, САЩ са свикнали да воюват конфортно , с къртешница срещу човек с копие .. Ако нямат комфорт те подвиват опашка бягат с бързината бит бик.. Затова Путин да натисне ядреното копче още днес ..
120
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин никога няма да нападне пръв и го заявявал много пъти официално! Дразнят го, провокират го, клеветят го, това могат, това правят....
119
4
 
18
 
! Отговори
Провокация преди 6 години
Бойко е прав. Този който е организирал провоказията със Скрипал, няма да се спре. Идва по-голяма провокация. И Хитлер не можа да спре едно време. Когато един луд премине определена граница, връщане няма.
118
0
 
5
 
! Отговори
Бомби над София преди 6 години
- Ко? Не!
117
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До гогоЦветанов е казал, че ще се вземе трудно решение за скандалът около Скрипал и изгонването на руските дипломати.
116
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до АнонименА краварите като им застрелят децате в училище какво викат, а?
115
2
 
21
 
! Отговори
Бомбоубежища преди 6 години
Една водородна бомба има силата на един милион Хирошима. За какви бомбоубежища става въпрос? Не е ли по добре, Бойко да раздава стрихнин, за да не се мъчат хората.
114
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се косете българи , желяйте войната с цялото си сърце Путин каза , че няма да се бие с колониите ще унищожи направо САЩ и Лондон..
113
3
 
27
 
! Отговори
Смех преди 6 години
Какви бомбоубежища бе, гащници! Кой ще пуска бомби, какви бомби сънувате? Путин само да врътне кранчето и енергийната система ще рухне, доставките в магазините ще спрат, само след три дни ще започнат мародерства и кланета по улиците. Богатите са се запасили, имат си и частни херметични бункери с провизии в които могат да изкарат месеци даже години, а вие ще се коляте за парчето хляб и салам.
112
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама верно сте изтрещели ! - значи руснаците ще удрят Англия и САЩ с ядрени ракети а американците ще им изпращат колети с бонбони Мики Маус.Шашава работа Ви казвам ! - Тотал щета.
111
2
 
28
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Ако няма война - Предлагам Борисов да бъде осъден за всяване на страх и паника в държавата- Има такъв закон и трябва да бъде приложен към лицето Борисов-- Явно след яденето на сукалчета в Варна - лидерите са си заминали още по скарани !! Каква велика среща- Какъв капитал имаме от срещата ))) БГ номер едно на Балканите и Света- и понеже сме винаги в Световните класации на първо място по негативи ) Сега ще сме и номер 1 за най страшното - Трета Световна - ( не дай боже)
110
0
 
24
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
години наред отбраната беше на десети план, сега нещо почна да пари но трудно се връщат нещата. Онзи дебелия Сашо Йорданов дето юного му знае балалайката срещу Русия, пръв ще се натеди да влиза в някой бункер.