Цветанов категорично зад Лондон! Кабинетът ще вземе трудно решение!

Иначе България може да бъде изолирана, смятат шефът на ПГ на ГЕРБ
29 мар 2018 13:30,
573
Цветанов категорично зад Лондон! Кабинетът ще вземе трудно решение!
Снимка: БТА

ГЕРБ втвърди тона по случая "Скрипал" и обяви категорична солидарност с Великобритания и демократичната общност в страната. 

Ден по-рано евродепутати от управляващата партия заявиха, че страната ни трябва да подкрепя Лондон, но и да запази добрите си отношения с Москва. Волен Сидеров пък похвали премиера Бойко Борисов за балансираната политика по случая.

Още по темата

Днес обаче шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че страната ни трябва да е категорично на страната на ЕС и обяви, че предстои кабинетът да вземе трудно политическо решение.

"Ние трябва категорично да застанем солидарно зад евроатлантическата общност. В противен случай България може да бъде изолирана и това няма да ни го простят всички българи, които подкрепят евроатлантическите ценности", каза Цветанов. 

На въпроса как трябва да се изрази тази солидарност - с отзоваване на посланик или изгонване на дипломати, Цветанов отвърна: "Това ще бъде тежко управленско политическо решение. И това по конституция е ангажимент на изпълнителната власт". 

Зам.-шефът на ГЕРБ обясни, че изразява мнението на по-голямата част от демократична общност в България. Цветанов обясни, че е наясно с позицията на партньорите от "Атака" и че до момента няма единна позиция в коалицията. ГЕРБ обаче са за това страната, а и премиерът като част от лидерите на ЕС, вече е подкрепил единната европейска позиция. Сега предстояло, както всяка страна, да вземем индивидуално решение. 

"Министър-председателят ще има днес разговори с посланик Бойко Коцев. И след това, предполагам, че ще има действия, които ще бъдат публично обявени", каза зам.-шефът на ГЕРБ. 

На въпроса имате ли информация, че Волен Сидеров може да напусне властта, Цветанов отвърна: "Уважавам всяко различно мнение и аз не мога да се сърдя на Волен Сидеров, защото той го е декларирал през всичките години, в които участва в политиката. Но всяка партия може да изразява своето мнение, което не кореспондира към коалиционното споразумение. Това  е ситуация, която не е коментирана, когато е подписвано споразумението, но сме си оставили възможността всяка партия да изразява позицията си". 

Цветанов коментира и думите на президента, че с него не е съгласувана позиция по случая. 

"Не случайно казах, че това е в компетенцията на правителството. Ако президентът прочете чл. 105 от Конституцията, ще си даде отговор и няма да задава въпроси", каза той.

Цветан Цветанов обясни, че си говори с част от патриотите, а с премиера е разговарял сутринта.

За разговора си с премиера той отбеляза, че са имали конструктивен разговор. "Изразил съм фактите защо трябва да сме солидарни с европейското семейство и с евроатлантическите държави. Не бих искал да пресъздавам разговора, но е важно, че премиерът има една невероятно чувство за отговорност и да чува различното мнение", каза зам.-шефът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


573
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
456
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цвятко, аджеба питал ли си се кои са повече , подкрепящите евроатлантическите "ценности", или техните противници? И кой какво ще ти прости в случая?
455
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не става дума за русофили и русофоби, а за едни групи от хора, които могат да анализират различни източници на информация и друга група от хора, които повтарят всяко нещо, което им повтарят без да мислят вярно ли е или не.
454
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак Русия а?;)Нещо от САЩ няма ли... освен *** ти.Промити мозъци....много.Чудя се в Ирак изнасиленото момиче от 6 американски войника дали не са били от КГБ в американски униформи:))))
453
10
 
4
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
488 Това в Одеса си беше руско активно мероприятие с цел подпалването и на Оеска област като Донецка и Луганска но не им мина номерът *** кагебейците .
452
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Многообразие на мненията.Но все ми идва на акъла едни които не могат да понесат срама от Русия.Украйна са доста злобни и фашистки елементи.Да не забравяме как убиха бременна жена в Одеса.
451
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи да направим рекапитулация на фактите:-убиват брата на Ким с бойна отрова от 50 те г.на Великобритания.Умира бързо.-Скрипал със най-страшната отрова,според създателя в САЩ те са мъртви.И още са живи.Даже съобщиха че дъщерята се подобрява.Кой лъже?Нещо стана много тъпо...Или това не е Новичок, а някакъв шотландски казачок;)
450
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
471, много ги чуваш БОВ:)))ДА не си служил в химически войски?!Разстройства, нервно-паралитични...ей голям умник.Винаги съм знаел че форумците българи са по добри от КГБ.Ама не,руснаците ги набират от техните си. Брекзит е отговора,45 милиарда евро трябва да плащат англичаните.
449
3
 
16
 
! Отговори
Новичок няма преди 6 години
Такъв химически препарат няма. И това не са мои думи, такова бойно вещество не е регистрирано в OPCW, международна организация която има за задача да контролира химически бойни вещества. Това е също потвърдено от д-р Робин Блек, доскоро началник на лабораторията за наука и технологии в отбраната (Porton Down). Новичок е била програма на СССР за развитие на такива оръжия но такъв препарат не съществува. Така че цялата история е поредната антируска евтино скроена пропагандна лъжа.
448
1
 
10
 
! Отговори
Пурко преди 6 години
Значи ся.....хората като кажат че сестра ми е пеперудка.......какво правим.....Аз нямам сестра нещо сте се объркали за друг става въпрос......
447
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В соро време ,както е тръгнало-Путин ще препоръча на руснаците целия свят. Един луд диктарор, масов убиец ,трябва да бъде спрян навреме.
446
3
 
11
 
! Отговори
Престъпление няма преди 6 години
До П.ПетровДо рускиня до 362 Искате доказателства?Споменатите от вас имена не са доказателства за абсолютно нищо. Много бивши руски и български агенти са убити точно в Англия, а това доказателство ли е за нещо? Пример - Литвиненко според официалните западни служби умира от плутониево отравяне, но ако погледните негови снимки по внимателно от болничното му легло ще видите че той е късо остригана глава, има косми по гърдите и ръцете му. Хора които умират от радияция нямат коса, косми по тялото
445
0
 
13
 
! Отговори
Познавач преди 6 години
Започва да става интересно?!?!?!?!?!
444
4
 
23
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Господата от ГЕРБ да си помислят добре, че ако Путин "препоръча" на руснаците да ни избягват като туристическа дестинация, както стана преди време с Турция, незнам кой ще Ви напълни хотелите по морето. Или ще чакаме на пияните англета? Предпочитам руснаци, харчат в пъти повече.
443
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
472 ЦВ ЦВ и прилича малко на оня в затвора дето пееше "Доко ,Доко" на кожения микрофон .
442
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Цветанов категорично зад Лондон!"И по-точно приклекнал за да целува *** му.
441
0
 
15
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
И Турция е член на НАТО, ама не пишете какво е казал днес Ердоган! Казал е че няма да гони руски дипломати във връзка със случая "Скрипал"! Кой е подлага а?!
440
3
 
20
 
! Отговори
СКРИПАЛ преди 6 години
Отровиха ме англичаните и американците!!!
439
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В нормална държава този щеше да е затворническа булка в този момент.
438
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До MMM,Това да не ти е медицината на СССР, та да лекуват всичко с рициново масло и клизма ?!Дори да излезе от комата, пораженията върху нервната им система са необратими
437
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецо, какво става? Звънна ти телефона и от другия край на слушалката се чу глас на английски, който ти обясни, че трябва да си променим позицията за дипломатите и ти напомни, че в момента не си в затвора ли?