Цветанов категорично зад Лондон! Кабинетът ще вземе трудно решение!

Иначе България може да бъде изолирана, смятат шефът на ПГ на ГЕРБ
29 мар 2018 13:30,
573
Цветанов категорично зад Лондон! Кабинетът ще вземе трудно решение!
Снимка: БТА

ГЕРБ втвърди тона по случая "Скрипал" и обяви категорична солидарност с Великобритания и демократичната общност в страната. 

Ден по-рано евродепутати от управляващата партия заявиха, че страната ни трябва да подкрепя Лондон, но и да запази добрите си отношения с Москва. Волен Сидеров пък похвали премиера Бойко Борисов за балансираната политика по случая.

Още по темата

Днес обаче шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че страната ни трябва да е категорично на страната на ЕС и обяви, че предстои кабинетът да вземе трудно политическо решение.

"Ние трябва категорично да застанем солидарно зад евроатлантическата общност. В противен случай България може да бъде изолирана и това няма да ни го простят всички българи, които подкрепят евроатлантическите ценности", каза Цветанов. 

На въпроса как трябва да се изрази тази солидарност - с отзоваване на посланик или изгонване на дипломати, Цветанов отвърна: "Това ще бъде тежко управленско политическо решение. И това по конституция е ангажимент на изпълнителната власт". 

Зам.-шефът на ГЕРБ обясни, че изразява мнението на по-голямата част от демократична общност в България. Цветанов обясни, че е наясно с позицията на партньорите от "Атака" и че до момента няма единна позиция в коалицията. ГЕРБ обаче са за това страната, а и премиерът като част от лидерите на ЕС, вече е подкрепил единната европейска позиция. Сега предстояло, както всяка страна, да вземем индивидуално решение. 

"Министър-председателят ще има днес разговори с посланик Бойко Коцев. И след това, предполагам, че ще има действия, които ще бъдат публично обявени", каза зам.-шефът на ГЕРБ. 

На въпроса имате ли информация, че Волен Сидеров може да напусне властта, Цветанов отвърна: "Уважавам всяко различно мнение и аз не мога да се сърдя на Волен Сидеров, защото той го е декларирал през всичките години, в които участва в политиката. Но всяка партия може да изразява своето мнение, което не кореспондира към коалиционното споразумение. Това  е ситуация, която не е коментирана, когато е подписвано споразумението, но сме си оставили възможността всяка партия да изразява позицията си". 

Цветанов коментира и думите на президента, че с него не е съгласувана позиция по случая. 

"Не случайно казах, че това е в компетенцията на правителството. Ако президентът прочете чл. 105 от Конституцията, ще си даде отговор и няма да задава въпроси", каза той.

Цветан Цветанов обясни, че си говори с част от патриотите, а с премиера е разговарял сутринта.

За разговора си с премиера той отбеляза, че са имали конструктивен разговор. "Изразил съм фактите защо трябва да сме солидарни с европейското семейство и с евроатлантическите държави. Не бих искал да пресъздавам разговора, но е важно, че премиерът има една невероятно чувство за отговорност и да чува различното мнение", каза зам.-шефът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


573
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
396
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излезе новината, че и ние ще гоним дипломати
395
13
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До рускиня до 362 Искате доказателства?Убийството на Иван Кивелиди в Москва 1995-та, на Литвиненко, Юрий Щекочихин 2003, Роман Цепов умират със същите симптоми като Литвиненко, убийството на Николай Глушков,съмнителната смърт на Борис Березовски и предшестващия опит за атентат срещу него,убийството на Александър Перепиличний,убийството на Борис Немцов, убйството на Ана Политковска...Нещо много висока смъртност има сред опонентите на Путин и режима в Кремъл, това законно и нормално ли ви се вижда
394
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние за да сме добре със всички е нужно да вземем голямо количество вазелин. Само това и няма нужда да гоним никого. Скоро и нас ще ни изгонят
393
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къв кеф да чувам цвърченето на комунделитее. Музика за ушите ми :)))))))) Щастие налегна България. Да живее България!
392
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нали вече спряха газта, пък още мърдаме
391
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цвъкиии,на това ли те научиха в училището за бавноразвиващи се деца във Вършец.
390
15
 
3
 
! Отговори
панимайте преди 6 години
руски тролчета
389
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
само да ми спрат газта и парното с вас е свьршено
388
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кога ще гоним говежди и ингилизки посланици заради милионите убити хора по света от техните демократични бомби и заради това,че тласкат света към трета световна война.
387
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква драма,седи един 150 кг човек и си вика, ако послушам тея ще ми спрат фондовете, ако пък послушам онея ще ми извадят досиетопосле хапва понички и си бърше изпотеното кубе
386
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не,мръссно долно червейче.България няма как да бъде изолирана,защото тя и в момента е такава.Господарите ви ще изолират вас,гербаджийските крадливи шайкаджии и ще ви спрат кинтите,ако не им играете по свирката.А може и от властта да изпаднете.Затова ревеш като девица за х.. ,продажник гнусен.Ама скоро ви идва краят.Неизбежно е.
385
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЕЦ Белене пак ще се забави с една петилетка
384
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля, че е ясно защо сме най-бедната държава на континента
383
1
 
13
 
! Отговори
байчо преди 6 години
Човеко си пази апартаментите.
382
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако почне война, то няма как ядрената зима да ни се размине. Все едно ми е дали ще гинят или не, няколко угоени чиновника
381
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали сме начело на ЕС, а пък не можем да взимаме решения. Жалка история
380
3
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Ние не можем от собствените си агенти да се отървем,вие искате да изгоним руските им настоятели
379
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този престъпник ли ще взима решения?
378
4
 
17
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Нато ще ни донеса само война и смърт бе хора не разбрахте ли ?За американците и техните герберски *** сме едно пушечно месо за болните краварски имперски амбиции!Чака ни последната национална катастрофа!Това не е шега погледнете историята как са започвали войните !ВНИМАНИЕ!
377
23
 
4
 
! Отговори
Ванга преди 6 години
Още през 80 те години Ванга предсказа:Русия ке тръгне да трови ора по целио свет. Ама светот ке и го върне. Накрая от глад руснаците ке ручат трева као добиток...