И Симеонов иска внимателна позиция за "Дипломат гейт"

Нямаше такава реакция за Крим, отбеляза вицепремиерът
29 мар 2018 19:07, Василия Пейчева
20
И Симеонов иска внимателна позиция за "Дипломат гейт"
Снимка: БТА

България трябва да има балансирана позиция по случая "Скрипал" и напражението между Запада и Русия, каза вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Преди да има позиция на Министерския съвет, тя трябва да бъде съгласувана в Политическия съвет на управляващата коалиция, посочи Симеонов и отбеляза, че имат единомислие по въпроса с коалиционния му партньор Волен Сидеров.

Още по темата

Естествено, че ние сме солидарни, но нашата позиция трябва да бъде много внимателна и балансирана. Позицията на НФСБ е, че докато няма доказателства за извършено престъпление, не е редно да се взима страна, да се заема позиция, добави той, цитиран от БТА.

Симеонов посочи, че в близкото минало по-сериозни глобални проблеми, породени от окупацията на Крим и Донбас, не са били предмет на такава реакция от Запада.

Ако има доказано престъпление, ние не сме против експулсирането на дипломати, добави лидерът на НФСБ.

Валери Симеонов коментира темата на първия брифинг в новата централа на НФСБ в легендарната сграда на ул. "Раковска" 134. Новата "щабквартира" на партията беше официално открита днес. Беше отслужена литургия, офисите бяха осветени и прозвуча "Многая лета".

Лидерът на НФСБ коментира, че не е суеверен и обстоятелството, че им е предоставена именно тази сграда до някаква степен ги задължава. Надявам се да успеем да върнем поне част от надеждите, които хората имаха в зората на демокрацията, каза той, като отбеляза, че е съпричастен към създаването на СДС.

Симеонов отрече да имат разговори за общи действия със СДС в бъдеще, но не изключи такава възможност.

Със СДС имаме сградно съжителство, нямаме домсъвет, коментира Валери Симеонов и обясни, че затова е поканил лидерът на сините Божидар Лукарски на откриването на новата централа.

Пред журналисти Лукарски коментира, че СДС остава в легендарната сграда под наем, благодарение на неправителствени организации. Той изрази надежда с НФСБ да съжителстват мирно и ползотворно.
 


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
До номер 13 преди 8 месеца
Аз пък казвам тия като теб да млъкват, че само глупости ръсиш!
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ../\.. 5
Ха-ха-ха......и ти изръси нещо, ама какво е и има ли смисъл.........сам не знаеш!!! Хи-хи....оказва се днес, че краварите НЕ ГОНЯТ, А ЗАМЕНЯТ 60 ДИПЛОМАТА!!! Тоест, смяна едни на други! Хи-хи-хи.....сега да видим тия държави ДЕТО ИЗГОНИХА по 1-2-3-4... какви ще ги дъвчат!!!! А ингилизите ще станат за смях!!!! А другите и-д-и-о-т-и (между които за малко и ние да се натъкмим!) те на какво ще станат???????
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе каква внимателна позиция бе! Гонят американския и английския посланик и всичко е справедливо и ОК. Направо посолствата им да закриват. И герберите всичките в затвора. Начело с 6 апартаментния.
13
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Руснаците вън от България
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
много ви е страх да не напишат нещо лошо за Семенов .....хаха .......щото ще ви бие...хаха
11
0
 
5
 
! Отговори
ром ли е? преди 8 месеца
На Симеонов 5-то Поколение назад българи ли са били или Побългарени роми (има разлика), той всъщност сега само ромски черти на лицето си ли има или е някаква случайност , не може да приличаш на Ром а пък да се наричаш българин , между другото имаме около 2 000 000 които се пишат на Преброяване на населението за българи и то само от срам че са Роми
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Путин е много мека мария досега трябваше да изтрие от лицето на земетя украинските фашисти заедно с техните американски инструктури.

В крайна сметка ще получи и позора и войната.
9
11
 
2
 
! Отговори
Дядо Ваньо преди 8 месеца
Очевидна е нуждата от предсрочни избори. Иначе тая мутруска глутница ще ни завлече в Сибир. ГЕРБ ще отнесе всичкото рушляк и после тримата глупаци ще търкат наровете барабар с пРезидентът на руските шпиони и Курнела Ниновая. Само дигат лозунга "За Европа - Не на Сибир" и от глутницата ще останат само сенки. А БеСеПутниците ще избягат в горите да партизанстват.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Евал съм ги, да изгоним всички диппломати от България, и без тва нищо не работят тук.
7
2
 
10
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 8 месеца
До статията,

Баце като им свие сърмите на ОП, ще почнат да кукуригат като скопени петли!
6
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
По-скоро трябва да изгоним британските дипломати, заради това, че страната им изфабрикува фалшиви обвинения и скалъпва атентати с цел международно напрежение.
5
14
 
7
 
! Отговори
../\.. преди 8 месеца
Няма да остане място за балансиране.И смисъл от него
русия все повече се самоизолира и се държи все по-агресивно.
Останалите държави дават все по-сериозен отпор.
Ясно е коя ще е губещата страна - русия - с все по-малко съюзници и с все повече вътрешни проблеми.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ГРУ.ай ся ша каже всичко.Хептен я втасахме.Трябваше да го самоубием във ваната....
3
2
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 месеца
"Симеонов посочи, че в близкото минало по-сериозни глобални проблеми, породени от окупацията на Крим и Донбас, не са били предмет на такава реакция от Запада."

Какво консумира това създание?Отровин,упс отрИвин?
2
5
 
12
 
! Отговори
да преди 8 месеца
Няма от какво да се възстановяват нито Скрипал, нито дъщеря му - здрави и невредими хора ..двамата са толкова отровени с бойни вещества, колкото са и жертви на отвличане от НЛО
1
3
 
5
 
! Отговори
А+ преди 8 месеца
....И рублата да расте от това ,тоест да става скъпа .)