БСП пита: Правомерни ли са плащанията на БДЖ за ток

Плащано е с 20 лева повече за мегаватчас
30 мар 2018 13:10,
7
БСП пита: Правомерни ли са плащанията на БДЖ за ток
Снимка: архив, Булфото

БСП иска прокуратурата да провери дали правомерно са били разплащани средствата за електроенергия от БДЖ - Пътнически превози.

По думите на социалистите от БДЖ са плащали с 20 лева повече за мегаватчас, тъй като по сключен договор цената е 75 лева, а през месец октомври, без анекс или проведена обществена поръчка, фактурата е била за 94 лева на мегаватчас.

"С 20 лв. повече са плащали от БДЖ за мегаватчас. За последните три месеца това са щети в размер на 500 хил. лв.", настоя червеният Георги Свиленски.

Той се закани, че ако прокуратурата не се самосезира, БСП ще внесе този сигнал, за да провери прокуратурата дали правилно са разплащани тези средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно доставчика на електричество за БДЖ не е от нашите!Баджанакът на президента (нали е първият на първата) води една глутница от енергийни експерти, обикалят фирми и предлагат " консултации" за да доставят евтин ток. Те изпуснаха продажбата на ЧЕЗ и сега вият на умряло!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо държавната субсидия не е на превозен пътникокилометър, а твърда сума? Така най-изгодно за ръководството е да има минимална дейност, по възможност само администрацията да е, и да взимат субсидията. В същото време отменят влакове, защото или нямат локомотиви или нямат вагони или и двете. Що за управление на железниците е това, което гледа да не развива основната си дейност, а само да го източват все повече. Ако го управляват лошо, то е на загуба и държавата помага. Порочен кръг ...
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прехвърлят едни пари от БДЖ в НЕК и обратното.всичко е ЦИРК, само в нашата мила родна страна железницата е на загуба и никой не иска да я ползва защото не става за нищо.Помня студентските години, как сладко се пътуваше зимно време с влак и бе топло. Сега 20 години по късно гледам са същите вагони.... но вече амортизирани.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо БДЖ ще ремонтират мотрисите на цената на нови? Това ако не е скандално, не знам кое е! Защо БДЖ наглася поръчки за фирмата ЖП Тракция?Защо последния финансов отчет на БДЖ е от 2015-та?Защо няма отчетност за продадените билети? Все още "новата" билетна система не е въведена навсякъде. След "успешната" реформа на директора Владимиров, вече БДЖ от излишък на локомотиви има недостиг. А сега след всички реформи за стабилизиране на железниците са изчерпани, се налага държавата да го спасява
3
9
 
1
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Време е БСП да питат, нужна ли е тади деструктивна партия на България? Ние нямаме нужда от вайнствена Русия и от омразнота партия БСП. Да се махат и хубавата ни Родина да върви напред.България без комунисти.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А простосмъртното население в територията,плаща над 200 лева за един мегаватчас!
1
2
 
8
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?