Между Лондон и Москва: Ще изгоним ли дипломати? Властта решава

Службите имали информация, че Русия стои зад отравянето на Скрипал
30 мар 2018 07:00,
151
Между Лондон и Москва: Ще изгоним ли дипломати? Властта решава
Снимка: архив "Булфото"

Съвет по сигурността към премиера Бойко Борисов ще реши днес дали страната ни ще експулсира руски дипломати.

Обсъждането на крайните мерки е свързано с международното напрежение след отравянето на шпионина Сергей Скрипал във Великобритания. 18 държави от ЕС вече изгониха руски дипломати.

На съвета ще има и представител на президента Румен Радев, пред членовете ще докладва посланикът на България в Москва Бойко Коцев.

Той се прибра в сряда в София, след като бе повикан за консултации. Викането на посланик за консултации е дипломатическа мярка, която показва напрежение в отношенията между две държави и е само една степен по-ниско от отзоваването на дипломат, пише "24 часа".

Пред съвета доклади ще изнесат шефовете на специалните служби. По неофициална информация те са получили доказателства от английските спецслужби, че Русия стои зад отравянето на Скрипал.

Още по темата

След като изслуша Коцев и шефовете на службите, Съветът по сигурността към премиера ще трябва да реши дали България ще изгони руски дипломати като шпиони.

Междувременно бе съобщено, че Юлия Скрипал, 33-годишната дъщеря на Сергей Скрипал, е дошла в съзнание и говори. Това информира BBC снощи.

Според лекарите тя е реагирала добре на лечението, но още има нужда от 24-часова грижа.

Шефът на болницата в Солсбъри Кристин Бланшърд коментира, че е горда с екипа си и иска да благодари на всички за грижите, които полагат за пациентите.

Бащата на Юлия Скрипал остава в тежко, но стабилно състояние, пише"Монитор“.

В същото време руските медии съобщиха, че руската страна изисква да бъде предоставен консулски достъп до Юлия Скрипал.

"Здравословното състояние, поне на Юлия Скрипал, както написаха, се подобрява бързо и ние отново поискахме да ни бъде осигурен достъп до Юлия, като на руска гражданка", Каза Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости и "Фокус".

Лавров изрази надежда, че "британската страна може и да изпълни своите задължения по консулската конвенция и по Виенската конвенция за дипломатическите отношения".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Службите имат и инфоррмация , че Скрипал е работил против руските интереси . Да бяхте си мълчали .
65
4
 
3
 
! Отговори
Yudeo= fahist преди 6 години
Rusiya shte se zavurne skoro v Bulgariya....Onezi..koito ograbiha bulgarite...shte uvisnat na vujeto!...Idva Vidov den..
64
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Антируски ***, спрете се защото ще принудите народа да се самоорганизира и да поиска референдуми за забрана на нпо, финансирани от шпионски фондации. А може да поиска и референдум за излизане от Блато и ЕС. Трайкайте си там спрете да пишете глупости поне а нещо смислено да ви дадат като опорки. Ще съсипете България.
63
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите национали нямат никакво желание да играят на световно където и да е. Кой ще щрака с пръсти из чалгарниците? Антируските *** сте слуги на оръжейните компании, които ще ни продадат със спестените пари от Белене десетина самолета. Да си ги бием в *** глави.
62
0
 
7
 
! Отговори
Б Б преди 6 години
Каквото кажат от ,,Козяк,, ...
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно стана ясно от този случай. А той, е че ГЕРБ са разделени от вътре. Цвитанов дърпа към Европа, а Бойко Борисов към Русия. Накрая ще стане ясно, че няма да гонят руски дипломати защото няма доказателства. И нямало снимков материал как Путин е отровил семейство Скрипал.
60
7
 
5
 
! Отговори
всички дипломати преди 6 години
са шпиони на своите държави , но някои се стремят да направят света по-добро място за живеене , а руските шпиони се стремят точно обратното ! Всички незабавно трябва да се изгонят , всички до един без изключение !
59
0
 
4
 
! Отговори
------------ преди 6 години
"Службите имали информация ...", мдааа точно "една комшийка каза .." Никаква разлика. Яко задръстване на слуховите канали и след като утихне цялата патардия и се направят полит зулумите, оправдават посмъртно "подсъдимите" във Хага.
58
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма какво да се гърчим. Да напуснем ЕС в знак на солидарност с Англия!
57
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма никаква логика Русия да е извършила това, защото Скрипал им е бил пет години в ръцете, ако са искали още тогава е можело да го пребие някой друг криминален затворник или пък да му дадат с храната някаква отрова, както някой от запада ликвидира Уго Чавес. Защо не си признаят колко хора са ликвидирали от демократични в кавички подбуди.
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо няма информация за руските граждани , шпионирали Англия , които Скрипал е издал . Това също е вид фашизъм .
55
2
 
3
 
! Отговори
Софиянец от Раковска преди 6 години
мин. 10 души да се изгонят - НЕЗАБАВНО!
54
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои обучиха и въоръжиха десетки хиляди терористи, само и само НАТО да има враг с който наужким да се бие, за да си продават на НАТО оръжията оръжейните компании. Затова е и антируската истерия. Иначе за тоя Скрипал не им пука. Много вероятно е постановка, защото русите ако са искали да го убият, то си имат и те достатъчно шпиони, щяха да откраднат американски отровен газ и да го отровят, или просто щяха да го удушат пред закътания му дом. Или да го прегазят с кола. Англия нагло лъже и менти.
53
2
 
4
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ... преди 6 години
АНТИГЕРБЕРСКИТЕ КОМЕНТАРИ СА ЗАБРАНЕНИ.....
52
1
 
15
 
! Отговори
Не разбирам преди 6 години
Всяка нормална д-ва би се погрижила за икономическото благосъстояние на народа си.Как ще получаваме евтин газ, ток, вода? Какво ще правим с реакторите и закриването на газопровода през БГ следващите една-две г.Не мога да си представя с какви "глупотевини" се занимават политиците ни!Няма нищо лошо в неутралитета. Не искам лоши отношения със САЩ, ЕС, НАТО, Русия.Защо в цялата политическа история, сме под нечий диктат - първо Византия, Турция, Русия, НАТО, САЩ, ЕС?Нашите политици българи ли са
51
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До абе.....Те за Саддам "имаха" доказателства, сега имат само вероятности.
50
10
 
3
 
! Отговори
патриот преди 6 години
Днес България ще покаже на света подкрепя ли руския тероризъм за който света си затваряше очите от преди няколко години?
49
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти со ро со иде прочети историята. Откакто немски пин до си са ни натрапени за князе и царе, оттогава България, освободена от Русия се превръща в подчинена на АВстрийската и немската политика - като воюваме срещу Русия, Англия и САЩ, нормално е да има бомби. Другите две държави Сърбия и Гърция, освободени от Русия са винаги съюзници на Русия, с изключение на Сръбско -Българската война, когато крал Милан е под австрийско влияние и ни обявява война поради Австрия и Австрия плаши Батенберг че ако п
48
14
 
4
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
Вън от свободна и суверенна България на кремълските фашисти .... убийци!
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе ако UK-ейците искат ние може и да нападнем Русия, ама после няма къде да погребем толкова много руснаци. Ние с една Македония не може да се разберем, а тия къде ни набутаха.