Между Лондон и Москва: Ще изгоним ли дипломати? Властта решава

Службите имали информация, че Русия стои зад отравянето на Скрипал
30 мар 2018 07:00,
151
Между Лондон и Москва: Ще изгоним ли дипломати? Властта решава
Снимка: архив "Булфото"

Съвет по сигурността към премиера Бойко Борисов ще реши днес дали страната ни ще експулсира руски дипломати.

Обсъждането на крайните мерки е свързано с международното напрежение след отравянето на шпионина Сергей Скрипал във Великобритания. 18 държави от ЕС вече изгониха руски дипломати.

На съвета ще има и представител на президента Румен Радев, пред членовете ще докладва посланикът на България в Москва Бойко Коцев.

Той се прибра в сряда в София, след като бе повикан за консултации. Викането на посланик за консултации е дипломатическа мярка, която показва напрежение в отношенията между две държави и е само една степен по-ниско от отзоваването на дипломат, пише "24 часа".

Пред съвета доклади ще изнесат шефовете на специалните служби. По неофициална информация те са получили доказателства от английските спецслужби, че Русия стои зад отравянето на Скрипал.

Още по темата

След като изслуша Коцев и шефовете на службите, Съветът по сигурността към премиера ще трябва да реши дали България ще изгони руски дипломати като шпиони.

Междувременно бе съобщено, че Юлия Скрипал, 33-годишната дъщеря на Сергей Скрипал, е дошла в съзнание и говори. Това информира BBC снощи.

Според лекарите тя е реагирала добре на лечението, но още има нужда от 24-часова грижа.

Шефът на болницата в Солсбъри Кристин Бланшърд коментира, че е горда с екипа си и иска да благодари на всички за грижите, които полагат за пациентите.

Бащата на Юлия Скрипал остава в тежко, но стабилно състояние, пише"Монитор“.

В същото време руските медии съобщиха, че руската страна изисква да бъде предоставен консулски достъп до Юлия Скрипал.

"Здравословното състояние, поне на Юлия Скрипал, както написаха, се подобрява бързо и ние отново поискахме да ни бъде осигурен достъп до Юлия, като на руска гражданка", Каза Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости и "Фокус".

Лавров изрази надежда, че "британската страна може и да изпълни своите задължения по консулската конвенция и по Виенската конвенция за дипломатическите отношения".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
15
 
5
 
! Отговори
руските простаци преди 6 години
искат достъп до Юлия не толкова ,че я обичат ,а за да видят как се охранява и дали имат възможности да я унищожат по други начини !
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Адекватната реакция на България е да бойкотира световното по футбол в Русия и да спре националния отбор от участие. Те май сами се спряха, ама нейсе.
44
1
 
14
 
! Отговори
Милена преди 6 години
В началото казаха,че няма да гонят,сега какво обсъждат?Ама явно натиска е голям.Нито имат доказателства,нито експертизите са готови,за какво гонене става въпрос?!Поне един път да имаме собствено мнение и да не гоним нашите братя.
43
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полуколонията ще реши това, което и наредят от английското посолство. Тя отдавна няма право да решава нищо. С външни министри като Вигенин и Захариева е все едно имаме папагали, които повтарят това което им се каже, а в Уикилийкс излезе че Боки си сменя мнението по три пъти на ден, в зависимост от посолство от коя държава му дръпнат конците, като главния конец знаете в кое посолство и.
42
1
 
15
 
! Отговори
ИБРИЦИ преди 6 години
БОКО СЕРВИРА КАФЕ НА СУЛТАНА А НЕ ПОСМЯ ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРИЯ--ОНЗИ СИ ИСКА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ И ПАРИ ЗА НЯКАКЪВ ИЗМИСЛЕН ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС--НАШИЯ САМО СЕ ГЪЗЕШЕ
41
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То па едно световно...Ще гледаме как бия като мачка у дерек нещастния руски отбор :)) И не терена ще има гавра с мечката :))))) Ще има да работят по мините :))))))))
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен това не трябва и да пращаме националния отбор по футбол на Световното в Русия, ха-хааа...
39
3
 
12
 
! Отговори
абе..... преди 6 години
......те и за Садам Хюсеин имаха " доказателства " , а след екзекутирането му не знаеха как да се оправдават. Не им вярвам на швабите.
38
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Закривай световното в Рашка! Рашките ще глътнат водата с едни 120 милиарда назад ще ги върнем в пра-историческата ера, хахаха!!!
37
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гонете немедлено тези убийци!
36
13
 
5
 
! Отговори
бай иван преди 6 години
Гонете дипломати, забранете и *** руснаците да пътуват в Европа докато зелените човечета не се изнесат от Украйна.На рашките вече никой няма доверие и няма да ги вземат на сериозно за нито едно споразумение.
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А доказателствата ще са слайд шоу с анимации и зловеща музика с тънък намек за акордеон и балалайка...
34
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Позитанските диваци са налазили от рано сутринта :) И днес ще слушаме как вия на умряло :)
33
6
 
4
 
! Отговори
до 37 преди 6 години
Я обясни какво означава "територий" ХАХАХАХАХАХ, рашки алкохолик
32
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано да има война, хем ще постреляме, хем ще изтрепем част от фашунгерите.
31
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Друго си е руски *** с бяла шапка килимявка да дойде да шока репата на гимнастика Радев, безценно!
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще те светна не е трудно - не знам България да е губила територий заради Русия или пък да е била бомбардирана от нея и т.н. Това обаче не е вярно за новите ни "съюзници" които просто искат една държава парий (ако знаеш какво означава това) без право на собствено мнение и управление.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази / ТОЗИ / власт бързо да решава ! Според прогнозите , смъртността в България се е увеличила след фаталната 2009 и ще намали след 2018 г. Значи Тиквата е пътник !
28
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вън руските дивации от България
27
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 30Ти си се отрекъл от България още когато си продал майка си и душата си на руския поробител, този който ти обяви война и те бомбардира, този, който ти изби интелигенцията и една камара деца по трудовите лгери, този, който направи най-големия атентат в историята ни в Света Неделя, този който ти открадна архивите, историята ти и не ти ги връща и до днес.