Между Лондон и Москва: Ще изгоним ли дипломати? Властта решава

Службите имали информация, че Русия стои зад отравянето на Скрипал
30 мар 2018 07:00,
151
Между Лондон и Москва: Ще изгоним ли дипломати? Властта решава
Снимка: архив "Булфото"

Съвет по сигурността към премиера Бойко Борисов ще реши днес дали страната ни ще експулсира руски дипломати.

Обсъждането на крайните мерки е свързано с международното напрежение след отравянето на шпионина Сергей Скрипал във Великобритания. 18 държави от ЕС вече изгониха руски дипломати.

На съвета ще има и представител на президента Румен Радев, пред членовете ще докладва посланикът на България в Москва Бойко Коцев.

Той се прибра в сряда в София, след като бе повикан за консултации. Викането на посланик за консултации е дипломатическа мярка, която показва напрежение в отношенията между две държави и е само една степен по-ниско от отзоваването на дипломат, пише "24 часа".

Пред съвета доклади ще изнесат шефовете на специалните служби. По неофициална информация те са получили доказателства от английските спецслужби, че Русия стои зад отравянето на Скрипал.

Още по темата

След като изслуша Коцев и шефовете на службите, Съветът по сигурността към премиера ще трябва да реши дали България ще изгони руски дипломати като шпиони.

Междувременно бе съобщено, че Юлия Скрипал, 33-годишната дъщеря на Сергей Скрипал, е дошла в съзнание и говори. Това информира BBC снощи.

Според лекарите тя е реагирала добре на лечението, но още има нужда от 24-часова грижа.

Шефът на болницата в Солсбъри Кристин Бланшърд коментира, че е горда с екипа си и иска да благодари на всички за грижите, които полагат за пациентите.

Бащата на Юлия Скрипал остава в тежко, но стабилно състояние, пише"Монитор“.

В същото време руските медии съобщиха, че руската страна изисква да бъде предоставен консулски достъп до Юлия Скрипал.

"Здравословното състояние, поне на Юлия Скрипал, както написаха, се подобрява бързо и ние отново поискахме да ни бъде осигурен достъп до Юлия, като на руска гражданка", Каза Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости и "Фокус".

Лавров изрази надежда, че "британската страна може и да изпълни своите задължения по консулската конвенция и по Виенската конвенция за дипломатическите отношения".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оооох, лошо! Трудно е да имаш собствена позиция и да не следваш сляпо. Сега какво? Ще умираме ли от страх? От кого? От Великобритания? Че тя Европейски съюз ли е? САЩ и Великобритания забъркват заедно световните каши, естествено ще са си солидарни. Русия пък да се въздържа от коментари. Изобщо няма нужда от такива. Продължавам да очаквам доказателствата. Ще ги има ли изобщо?
125
2
 
2
 
! Отговори
ДЕМАГОГИЯ преди 6 години
Много хора си мислят че лидерите на нациите управляват ,а не е така .Фамилии на милиардери управляват света,те спонсорират и вкарват в президентски кабинети хора способни да убедят простото население че се борят за тяхно добро живее и сигурност.Колкото Путин е управник толкова е й Доналд Туск,Меркел ,Макрон ,Доналд Тръмп,Борисов -всички те имат сила колкото е нужно ,но не взимат сами решения за страните си!Жизнените ресурси на света излиза че трябва да се управляват в полза на САЩ,а Русия пречи . Думите не значат нищо пред действията. Едно предполагаемо засега убийство не значи да наредиш на
124
6
 
3
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Вън! Всичкщи руски дипломати, русофили и тем подобни комунисти, Корнелии ,Станишевци и плъхове-ВЪН!
123
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"18 държави от ЕС вече изгониха руски дипломати."Да ама не. 14 от ЕС и три извън ЕС - Албания, Украйна и Норвегия. А вчера белгийският премиер обяви, че няма да годни руски депутати, значи стават по малко от половината в единното ЕС. Затова сега натискат България да изгони руски депутати.
122
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радвайте да почне война , само войната калява волята на норадо , жените ще почнат да раждат като в Ивицата Газа по 5деца
121
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искандерите ще ги убият .. Ние ще доубием , американските бази , ранени няма да спасяваме, изхода за окупатора от България е само във ковчег.
120
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Втората Световна Война не е гонен руски посланик, Днес банда *** ще гонят посланик
119
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНикаква партизанкса война няма да има у нас, базите на САЩ ще бъдат унищожени за минути ако се наложи, ей го Крим къде е, Искандерите ще долетят за не повече от 4 минути.
118
2
 
0
 
! Отговори
Предложение преди 6 години
Предлагам да изгоним от България всички руски агенти които дестабилизират страната и да поканим американски демоктатични фондации и оганизации да ни съветват и да ни въведат истинска американска демокация! Както всички знаем Америка е най-демократичната страна на света!
117
7
 
3
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Слава на Русия!!!Мачкай Путин !!Възмездие ще има за всички злини сторени от запада.Българския народ е с Русия!
116
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро ще видим трупът на амариканците да се носи по реката..Почне война с Русия , в България започва партизанска война ще унищожим базите окупатора САЩ в България..
115
3
 
4
 
! Отговори
Ужас !!! преди 6 години
Сега могат и да им спрат световното по футбол в Русия...
114
3
 
5
 
! Отговори
TPE3BEH преди 6 години
Много руско агент има по нашите ширини, дори и да изгониям няколко - капка в морето. Другите агенти и *** веднага ще почнат да работят за дестабилизиране на страната. Затова по-добре да не гоним и да се запази стабилността. Боце много добре го знае това.
113
7
 
1
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
След предателството на Белгия и белгийския премиер който отказа да изгони руски депутати и така наруши единството на Съюза като само 13 ог 28 страни гонят риснаци, сега се налага ние да подкрепем нашите по-старши евроатлантически парнтьори и да докажем че сме достойни да бъдем приети в голямото англосаксонско демократично семейство. Такава е повелята на нашите по старши парнтьори от централата на ЕС в Брюксел, трябва да бъдем солидарни с тях.
112
6
 
2
 
! Отговори
Предложение преди 6 години
Предлагам да накажем Русия като я изолираме и забраним вноса на руска газ в България. Нека оставим Газпром да фалира. Предлагам да купуваме само качествена американска шистова газ.
111
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям шамар с изгонените 60 американци от Русия, и консулството в Петербург закрито, аут. Краварите фърлят къчове от яд.
110
4
 
4
 
! Отговори
Предложение преди 6 години
Предлагам да изгоним всички руски туристи, и без това няма полза от тях, само идват да им слугуваме и да им сменяме мpъcните чаршафи в хотелите. Предлагам да издаваме български туристически визи само за платежоспособни американски туристи от Флорида и Калифорния.
109
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Докога ?Докога Русия ще бъде на всяка манджа мерудия!
108
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименМатушка Русия се превърна в мащехата на България. Само майка Турция ни обича!
107
5
 
3
 
! Отговори
Докога ? преди 6 години
Пак наказаха бедната Путинова Русия...Докога ?