Руските дипломати у нас остават! Няма да гоним, отсече Борисов

Бойко Коцев ще се върне в Москва след Вeликден
Обновена: 30 мар 2018 12:31 | 30 мар 2018 11:03,
426
Руските дипломати у нас остават! Няма да гоним, отсече Борисов
Снимка: БТА

България няма да гони руски дипломати, поне засега е така.

Това станя ясно след спешно свиканото заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, на което бе обсъден случаят "Скрипал" и последвалия скандал, в който редица страни от ЕС експулсираха руски дипломати.

Още по темата

"Към този момент не считаме, че трябва да изгонваме дипломати от Руската федерация. Използвахме Съвета със всички служби. Извикахме на консултации посланика ни в Русия. Гласувахме за извикване на консултации за един месец или 4 седмици на нашия посланик на Европейския съвет в Москва. В НАТО също сме дали своя глас. Показали сме своята пълна солидарност към Великобритания. Чакаме повече доказателства, ако има такива. Към този момент не считаме, че трябва да изгонваме дипломати от Руската федерация, заяви Борисов на пресконференция след срещата.

Примерът ни настоя, че като страна, председателстваща Европейския съвет, трябва да запазим канала за комуникация.

"Да го направим така, както направихме в една свръх напрегната ситуация в нашия регион в момента с Турция, да направим същото и с Русия.Това влиза и в нашите задължения включително. Извикването на консултации в дипломацията е практика, която показва, че обръщаме сериозно внимание. Дори когато имаше Студена война, нещата бяха далеч по-кротки и спокойни с разделителни линии и със сфери на комуникацията", допълни той.

Премиерът изрази надежда това да се отрегулира.

"От месеци наред аз предупреждавам, че тази ескалация ще продължи. Неслучайно в наше съседно Косово продължава ескалацията и продължава да се говори в разговорите на президента Путин с президента Вучич за действия, които ми напомнят тези отпреди 20 години. Пази Боже да се случи подобно нещо пак на нашите граници.

Действията на Турция, конфликта им с Гърция, не виждам как и Кипър ще го решат за икономическата зона, тъй като находищата са големи. Тлеещият конфликт, който по никакъв начин не е разрешен в Украйна – това са все неща в нашия регион", подчерта Борисов.

"Имаме пълна подкрепа за Великобритания, декларирана в нашите гласувания и в същото време ясно решение, че г-н Коцев ще бъде тук за една седмица, тъй като на 8 април има голяма изложба на Светлин Русев в Москва. Тогава той ще се завърне там – след великденските празници", заключи премиерът ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
379
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До ШубеКакви фирми,какви глупости ти хвърчат в главата?Костов методично съсипа икономиката.Заводите затваряха след уникални,космически приватизационни сделки,останахме без нац.авиопревозвач.На съкратените работници,от "приватизираните"предприятия,заплатите ги изплащаха във готова продукция!Знаеш ли колко са вкусни чаршафи и покривки?Пожелавам ти да опиташ!
378
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Обратното броене е стартирано.Тик-так,иде моментът,когато България няма да е евро.ейски ч.л.е.н.
377
2
 
13
 
! Отговори
Стар набор преди 6 години
Бойко, запази ЗДРАВИЯ РАЗУМ. Бай Тошо в критични ситуации постъпваше съшо така. Не се подлагай на залагалки както и на заплахи от ЕС и НАТО. Защитавай Българските Национални Интереси - а те не са интересите на страните от COMMONWEALTH !!!
376
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е една хубава балансирана позиция.
375
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално! Ако България изгони руските агенти, то населението ни ще намалее с 20%, а парламента ще се опразни.
374
7
 
18
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Браво Бойко. Мислех те за слаб и наведен но започваш да се доказваш като мъж.
373
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 385 АнонименИскаш да кажеш, че обезвериха со ро сои дни те джендари и попариха техните извратени мечти за истанбулската ковенция ?
372
3
 
0
 
! Отговори
До 87 преди 6 години
Тоя не намали , а увеличи пенсиите с 300% но нали ти си плюеш по инерция.-Преди него дядо ми взимаше точно три долара пенсия , след него 350 долара.Страшно орязване нали
371
2
 
2
 
! Отговори
Шубе преди 6 години
През 1999г. над 50000 косовски мигранти искат да влязат в България и дори главния секретар на САЩ идва у нас да оказва натиск.Даже и вицепрезидента пристига да подсили натиска , но лошия Костов не се огъва.После деспота Костов намалява външния дълг с 25% и най нагло прави резерв от 8млр. лева.И за капак на злото се създават 600000 малки и средни фирми.Този дявол се опитва да направи средна класа у нас , а за олигарсите нищо.Ужас , добре си е сега с олигарси и бедняци , нали.
370
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С това си решение Борисов и България се изложиха пред целият цивилизован свят. Доказаха че не са нищо повече от руски слуги и лакеи. С това си решение обрекоха България на унижение, мизерия и де факто я направиха лесна руска плячка, обезвериха хиляди млади българи които със сигурност ще предпочетат Терминал2 вместо да живеят във вонящата руска *** България.
369
2
 
2
 
! Отговори
Anus shepti преди 6 години
Ако ги изгоните може ли да ги поканя у дома.нали няма да стреляте по нас
368
14
 
6
 
! Отговори
glasnevin преди 6 години
незабавно всички руснаци вън от българия
367
13
 
5
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
Страхливец
366
10
 
6
 
! Отговори
Борисов се закла преди 6 години
Жалко човече, време е за пенсия в Карлуково
365
12
 
7
 
! Отговори
Маке преди 6 години
До Анонимен 369 Пореден ден се срамувам,че родното място ми е България.
364
4
 
3
 
! Отговори
Йовков преди 6 години
Боже, колко мъка има на тоя сват, боже - каза петър Моканина на Гунчо - човекът на снимката
363
1
 
3
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
Ami od koga vi kazav jas be ....... Bojko e CAR
362
6
 
9
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Боко се опитва да бъде мъж,но го е страх и от новия голям батко и от народа. Ако големия батко му скръцне със зъби и Боко напълни гащите сигурно ще почне да гони руски дипломати,но трябва да има едно на ум,че ако неговия приятел Тайпи реши да материализира душевните си граници до Варна и Кърджали,новия голям батко няма да му помогне,а ще търси пак стария батко,но тогава ще се окаже много омазан с ***...
361
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този да не би да се засрами от хората, които го избраха накрая? Или се замисли върху въпроса, че не знае какъв ще е джендъра на внука му след 20 години? Тоя трябва да е в затвора като всички евроатлантически мекерета с български паспорт.
360
8
 
7
 
! Отговори
Бойко преди 6 години
Бойко почва да става неудобен за големите играчи. Първо султана, сега и това... Май ще се търси маша заместник МНОГО СКОРО... Свърши се Бойчее.. свърши...