Дончев: Категорично солидарни сме с Великобритания!

Българското правителство не работи под натиск, заяви вицепремиерът
Обновена: 31 мар 2018 14:09 | 31 мар 2018 12:16, Елка Василева
394
Дончев: Категорично солидарни сме с Великобритания!
Томислав Дончев. Снимка: архив, Булфото

България е изразила категорично солидарността си към Великобритания - и публично, и в частни разговори. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова тв по повод скандала около отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал в Лондон.

"България няма как да е между ЕС и Русия. България е в ЕС и по отношение на това спор няма", допълни той. И уточни, че от развоя на събитията зависи дали в бъдеще време ще бъде предприета друга мярка.

Още по темата

На въпроса дали върху България е имало натиск по отношение на реакцията й по случая той отговори: "Имало е разговори. Не опити за натиск. Българското правителство не работи под натиск".

Според него ситуацията около конфликта между Москва и Лондон е по-лоша дори от тази по време на Студената война.

"Напрежението ескалира много, много бързо. Това е до голяма степен непозната ситуация и обичайните матрици не ни вършат никаква работа", смята Дончев.

"Много ми се иска това, което започва, по никакъв начин да не може да бъде определяно с термина "война". Противопоставянето ескалира. Има разлики, което чертае нов световен ред. Не смея да гадая как ще приключи това", допълни вицепремиерът.

"Това е използване на бойно отровно вещество, което е абсолютно недопустимо. Става въпрос за бивш полковник от руските служби. Нека не се правим на деца. Колко е трудно да се докаже кой по какъв начин е направил това нещо. Има различни теории кой има интерес", коментира още Дончев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък, като здравомислещ българин не съм солидарен с наглите лъжи на Великобритания! И това не е, защото обичам Русия и руснаците, а защото обичам истината. И не съм забравил как същите тези британци плашеха всички с нас, тръбяха как ще им източим социалните помощи и ще живеем на техен гръб. За какво точно е солидарен този подлизурко от снимката? Никой не му дава право да говори от наше име.
303
2
 
21
 
! Отговори
мразичервенотиквеник преди 6 години
Категорично съм *** на повикване - каза Дончев.
302
3
 
25
 
! Отговори
??? преди 6 години
Този прилича на труп...
301
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя на снимката е направо катомъченик на рептилоидите .Ако някой го гръмне ще му направи услуга .
300
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом пиндосите определяткой ще им бъде шеф това епартия от предатели . Най-добре е след това да бъдекатастрофиран .
299
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DJENDYRTE OT GERB V ZATVORA
298
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХарманлиУчил съм се в "Черния полк" 1968.и сигурно още имаш снимка на Сталин над леглото.
297
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Категорично солидарни сме с Великобритания!ми да бяхте напъдили поне шофьора на руския посланик. И вие сте същите близачи на руски зaдници като *** и Болен.
296
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A GABROVCI PITA LI?
295
1
 
13
 
! Отговори
Двайсе ипетима от... преди 6 години
...от североюга:Нашия район го оправиха Димитров и Коларов още преди 95 години- затуй целия Северозапад върви като наскоро оправен
294
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо да сме солидарни с Великобритания? Това е държава която винаги е била против нас във всички значими геополитически събития, заради която сме губили територий и ни е бомбандирала... Сега даже не иска да е в ЕС и да помага в кохезионната политика на съюза. Не виждам причина да сме солидарни с нея за каквото и да е...
293
4
 
9
 
! Отговори
до 318 преди 6 години
Не съм Добрев! Никога не черпя данни от вестници и електронни такива! Бъди сигурен,че този път ще се разкрие цялата гола истина и това ще се случи в ООН ! Доказателствата ще бъдат необорими ! Чакам го този момент с най-голямо нетърпение и искам да видя понататъшните действия на разобличените!
292
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дончев е солидарен с враговете на евроатлантизма и натовизма. Предател на евроатлантическите ценности.
291
3
 
33
 
! Отговори
Да взема автомат преди 6 години
Дончев, като е солидарен, да награбва автомата и ходи да се бие с руснаците. Аз не съм солидарен с измамници, жестоки колонизатори и крадливи банкери, каквито са англичаните. Даже плюя на тях. И на дончевата солидарност. Значи да запасва пушка пистолет и бомби и да ходи да мре за английското правителство. Аз се бия само за България! Точка.
290
19
 
7
 
! Отговори
до 311 преди 6 години
Този път истината ще излезе на бял свят много, много бързо ! Великобритания ще предложи доклада си в ООН, където ще се разгледа всяка една и най-малката подробност по този случай " Скрипал"! Светът ще бъде потресен !
289
4
 
26
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Тоя не беше ли кмет на Габрово? Аз се чудя защо Софиянци масово търсят жилища и работа в Габрово, а то защото той ги е оправил, и за това са го викнали да оправи и държавата.Габрово се оправи, сега е ред ва Хасково.Симитли ще почака, някак си неудобно е .
288
20
 
7
 
! Отговори
Маймун преди 6 години
Ей станахме за СМЯХ! Западняците ни се смеят, че хем се пишем първи европейци хем се гушкаме с руската ***. А пък руските пияндета ни презират в червата.
287
3
 
19
 
! Отговори
Харманли преди 6 години
Ей Дончев, искам да те видя на един ръкопашен бой колко ще защитаваш чужди интереси. Аз ще те надвия за 30 секунди за моите деца и внуци. Учил съм се в "Черния полк" 1968.
286
2
 
13
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 6 години
Тоя не е зле да излезе в пенсия ве4е, 4е хи4 не е добре и е заприли4ал на мумия в лицето с тия сини торби под пукалите....не отива на добре работата. То 4е се е надупил със свинктера посока западнала юропа спор не може и да има, то цялата непрокопсана шайка на тиквун банкянски е такава....и само бабаити и дебели *** с мозък по малък от на една ква4ка!!!
285
1
 
11
 
! Отговори
Набор 1968 преди 6 години
Ей Дончев, по мое време щеше да си ЗКПЧ на полка, все едно че него слушам. Ама и на него по вид приличаш, къде ти е килнатата фуражка ? Втори път няма да се оствим да ни пратите за пушечно месо за чужди интереси.