Дончев: Категорично солидарни сме с Великобритания!

Българското правителство не работи под натиск, заяви вицепремиерът
Обновена: 31 мар 2018 14:09 | 31 мар 2018 12:16, Елка Василева
394
Дончев: Категорично солидарни сме с Великобритания!
Томислав Дончев. Снимка: архив, Булфото

България е изразила категорично солидарността си към Великобритания - и публично, и в частни разговори. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова тв по повод скандала около отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал в Лондон.

"България няма как да е между ЕС и Русия. България е в ЕС и по отношение на това спор няма", допълни той. И уточни, че от развоя на събитията зависи дали в бъдеще време ще бъде предприета друга мярка.

Още по темата

На въпроса дали върху България е имало натиск по отношение на реакцията й по случая той отговори: "Имало е разговори. Не опити за натиск. Българското правителство не работи под натиск".

Според него ситуацията около конфликта между Москва и Лондон е по-лоша дори от тази по време на Студената война.

"Напрежението ескалира много, много бързо. Това е до голяма степен непозната ситуация и обичайните матрици не ни вършат никаква работа", смята Дончев.

"Много ми се иска това, което започва, по никакъв начин да не може да бъде определяно с термина "война". Противопоставянето ескалира. Има разлики, което чертае нов световен ред. Не смея да гадая как ще приключи това", допълни вицепремиерът.

"Това е използване на бойно отровно вещество, което е абсолютно недопустимо. Става въпрос за бивш полковник от руските служби. Нека не се правим на деца. Колко е трудно да се докаже кой по какъв начин е направил това нещо. Има различни теории кой има интерес", коментира още Дончев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
1
 
20
 
! Отговори
факт преди 6 години
Англия никога не е била приятел на България, а враг. Защо сега трябва да сме солидарни с нея? Освен това британските премиери са прочути с лъжите си. Тони Блеър лъга, че Садам Хюсеин има химическо оръжие. Тереза Мей излъга, че руснаците са отровили техния шпионин. Техният премиер излъга, че ДС са отровили Георги Марков, но се оказа, че е отровен от слежбите на Англия, и то на рождения ден на Т.Живков.
283
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой си ти бе, Дончев ? Един послушен васал. Къде са ти доказателствата ? Знаеш ли,че МИ6 и Скотланд Ярд са майстори на подобни сценарии ? Ти служиш без да мислиш, подобно на българските комунисти приели за вярно т.н. контрареволюция в Чехословакия и изпратила нашия полк да защитава социализма. Аз бях за жалост един от тях. Един ден истината ще излезе на бял свят. Срамувам се, че и в днешно време имаме такива политици без мозък, като теб !!!
282
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудесни първи политици си имаме-пРезидента беше бит от един озверял поп, Идиотова едва не му направи с--ка на публично място, а Рапоний заряза евроангажиментите си и обърна гаубицата си къмту Лилипутин....
281
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българското правителство се изтропа на метеното точно по време на Европредседателството. Предадохме съюзните си страни, за да клекнем пред Азиатската сатрапия. Що дадохме 50 милиона сал за НДК.......
280
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Финансовото, Транспортното ведомство, Министерството на младежта и спорта, Екоминистерството (МОСВ), Земеделското, Социалното министерство, Министерството на образованието, Министерството на енергетиката, Министерството на туризма са с най-малко нарушения.Това каза служебният министър-председател Огнян Герджиков при представяне на отчета за ревизията на кабинета "Борисов".
279
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най категоричните сте вие:https://m.vesti.bg/bulgaria/kabinetyt-razkri-izmami-bivsh-ministyr-star-trik-6065590
278
0
 
17
 
! Отговори
Щ.Младши преди 6 години
Великобритания предаде Евросъюза с нейния "Брекзит"- защо трябва да й вярваме?
277
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дончев, колкото повече се изказваш напоследък толкова повече се излагаш. Какво само мрънкаш недомлъвки. А като не си на мнението на премиера, подай си оставката, вместо да шикалкавиш. Ама властта е сладко нещо, далавера нали.
276
1
 
14
 
! Отговори
хммм преди 6 години
Направо по европейски им го нахули тоя. Със сладки приказки в захлас, казва едно а прави друго. Това е отговора ни на "Готови сте за Шенген, но ви трябва още малко време" както и "Водещите икономики в Евросъюза ще поемат основата в разходите по бежанците, но бюджета ще се разделя между страните-членки според глава от населението" Нали не искате българи и румънци в съюза, искате бежанци, на ви. Бавно но сигурно напускаме потъващия кораб, дръжте си мангалятa там и се радвайте на мелезите си.
275
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя "хубавеоц" с дизайн на специфичен орган, като какъв се изакза?В ролята му на прислужник на Англия или в ролята му на представител на българския народ?Като прислужник на чужди интереси бръщолеви неща, които добре се връзваат, обаче като изразител волята на народа никакъв го няма.Тоест, най-добре е да подаде оставка и от своя лична позиция да се солидаризира с когото си поиска.Ама нали стадото блее, ще продължаваме да го гледаме как се прави на интересен от наше име
274
1
 
16
 
! Отговори
Цървул! преди 6 години
И в какво се състои тази солидарност!? Със Пудела и Агент Иван!? Дано по-скоро отидете в канака на историята,*** страхливи!
273
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дончев или Цветанов трябва да заменят Борисов СПЕШНО.
272
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Референдум за излизане от НАТО.
271
0
 
23
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Този явно са му свършили парите, по снимката му личи, че е почти пред анурексия.Еееее, за парички от Лондон протяга ръка....Учи се от ***.
270
1
 
26
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Къде бяха вашите приятели англичаните 500 години когато бяхме под турско,а? Да ви питам!Знаят ли англичаните къде е БГ на картата? Пука ли им? Запада никога не е бил наш съюзник.България правилно си защитава геополитическите интереси. Трябваше и Южен поток да си направим, жалко.Каква е да ви питам тази демокрация без доказателства да се посочи виновен?Как след като е било бойно отровно вещество, дъщерята на Скрипал се оправи, О чудо!
269
2
 
3
 
! Отговори
Kalem преди 6 години
Mister Donchev, okopa li si arpadjika, spanaka i zumbulite?! Ili gi kupuva ot metroto?!
268
3
 
28
 
! Отговори
к преди 6 години
РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ЕС !!!!!29 години грабеж и унижения стигат !индивида, който си лакира ноктите и изпълнява ролята на посланник на САЩ у нас, заплашваше открито Волен Сидеров че ще го унищожи !ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ !!!!????
267
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Дончев: Категорично солидарни сме с Великобритания!"---Кои сте вие "солидарните", бе, опинец?Поне не си показвай "интелектуалната" филиономия! С приказките ти сме свикнали.
266
0
 
24
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Светът срещу Русия: Светът не е срещу Русия. Проблема на британците е, че още не могат да прежалят империята си. Добре е, че поне излязоха от ЕС.
265
1
 
38
 
! Отговори
666 преди 6 години
Англичаните са големи ***. Когато им е изгодно казват - Англия няма приятели, Англия има интересни. А в други случаи - иска да има приятели, които да са солидарни с нея.