Дончев: Категорично солидарни сме с Великобритания!

Българското правителство не работи под натиск, заяви вицепремиерът
Обновена: 31 мар 2018 14:09 | 31 мар 2018 12:16, Елка Василева
394
Дончев: Категорично солидарни сме с Великобритания!
Томислав Дончев. Снимка: архив, Булфото

България е изразила категорично солидарността си към Великобритания - и публично, и в частни разговори. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова тв по повод скандала около отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал в Лондон.

"България няма как да е между ЕС и Русия. България е в ЕС и по отношение на това спор няма", допълни той. И уточни, че от развоя на събитията зависи дали в бъдеще време ще бъде предприета друга мярка.

Още по темата

На въпроса дали върху България е имало натиск по отношение на реакцията й по случая той отговори: "Имало е разговори. Не опити за натиск. Българското правителство не работи под натиск".

Според него ситуацията около конфликта между Москва и Лондон е по-лоша дори от тази по време на Студената война.

"Напрежението ескалира много, много бързо. Това е до голяма степен непозната ситуация и обичайните матрици не ни вършат никаква работа", смята Дончев.

"Много ми се иска това, което започва, по никакъв начин да не може да бъде определяно с термина "война". Противопоставянето ескалира. Има разлики, което чертае нов световен ред. Не смея да гадая как ще приключи това", допълни вицепремиерът.

"Това е използване на бойно отровно вещество, което е абсолютно недопустимо. Става въпрос за бивш полковник от руските служби. Нека не се правим на деца. Колко е трудно да се докаже кой по какъв начин е направил това нещо. Има различни теории кой има интерес", коментира още Дончев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква Европа !? Нали не искат в ЕС ... сега търсят подкрепа ....това го може само използвачи като Англия !
263
0
 
35
 
! Отговори
g543 преди 6 години
Така и не разбрах какво и направиха на Великобритания, та го играе толкова обидена, че и други повлича в театрото.И защо никой не е солидарен с изчезваща България?
262
0
 
1
 
! Отговори
Elania преди 6 години
Ko da pokazvat...koi flag da si slagat v booka...frenskia li, angliiskia li, ruskia li, europeiskia li, turskia li....je suis...what?!...hepten sa obarkaha tea artisti....i nikoi ne im podskazva...na koi rakata da postiskat solidarno?!
261
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като сте солидарни ..покажете го.!!!
260
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя може да е солидарен единствено с Бай Петко пъдаря докато му тъпчи дебелото черво. И без това за друго не става.
259
1
 
30
 
! Отговори
криста преди 6 години
От снимката в статията ни гледа един напълно безличен , апатичен и солидарен с Великобритания човек.
258
1
 
25
 
! Отговори
хххл преди 6 години
Тоз кой го пита за неговото мнениеБорисов е казал становището на правителството.Явно тоз екземпляр се натяга на англичаните като техен лайкей.Прокуратурата кога ще го разследва около него се смърди още като беше кмет на Габрово прикрива следи а от евро фондовете да не говорим.Лазаров го обвиниха за над 30 милиона а тоз и другата слаботелесна ни лук яли ни мирисъл.Сега тоз образ се мазни на Ц ЦПоне ББ видя кои са свесните хора в неговото обкръжениеБорис е сякал глави навремето сега е на ББ
257
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Категорично солидарни сме ... ""......................категорично солидарни сме *** какооооо ... ама КАТЕГОРИЧНО !!! казвам ти честно ей честен кръст ... сме категорично солидарни даааа ... не знам точно с кой сме солидарни, но важното е че е категорично !
256
2
 
22
 
! Отговори
солидарен българин преди 6 години
Всички българи сме солидарни с Лондон. Да съберем пари и да изпратим до Лондон една ракета Сатана. Ей така, от солидарност. Те от солидарност бомбардираха София и я сринаха. Та и ние така!
255
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ е поредната комуноидна кремълска партия.
254
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е да ама аз пък не съм !
253
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Категорично сте със ЕС ,а дефактно не сте и мноооого,мнооооого се унизихте
252
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя да говори само от първо лице единствено число ! мене никой не ме е питал за моето мнение !!
251
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно, от цялата скрипалска история Путин пак ще спечели най-много.
250
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато Великобритания има нужда търгува с България като с пионка в геополитическите си игри. На британците не сме им длъжни с нищо, Великобритания дори не е приятелска страна. Когато трябваше да избират Брекзит или не, къде им беше солидарността.
249
1
 
23
 
! Отговори
О чудо! преди 6 години
О чудо! Юлия Скрипал, първо се била отровила на пейката, след това умряла от отровата на вратата, след което възкръснала, жива и здрава, и сега чурулика в болницата.
248
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЗащото в страни като Англия и САЩ никой не се интересува откъде ти е първия милион.Може да се крал,да си клал,да си предавал или да предаваш род,родина и приятели,на никого не му пука.Няма чувства,няма морал,няма отношения!Всичко е пари,пари,пари и пак пари!
247
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато България има нужда от солидарност дали на Великобритания й пука? Налагат ни всякакви възможни ограничения и ни поставят в изолация без грам съпричастност. Според мен каквото са посяли това трябва да пожънат.
246
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** - защото техните дебели чичковци, направели нещо, а нашите дебели чичковци казали друго, за трети тлъсти чичковци, всички сте готови да се колите и избиевате.Тоя сват си проси и залсужава войните ...
245
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво де, защо всички богати руснаци напират да живеят в тая скапана Великобритания? Защо руснаците си пращат децата да учат там? И в западна Европа. Защо толкова много агенти и шпиони от Русия отиват да живеят там. Въобще, защо бягат от Русия тия висши кадри на разузнаването? Сериозни отговори ще има ли? То не беше Литвиненко, то не беше сега тоя.