От Русия: "Скрипал" разцепи Запада, България – съюзник на Москва!

Българите не измениха на здравия разум, смята руски политолог
Обновена: 31 мар 2018 14:09 | 31 мар 2018 09:12, Елка Василева
717
От Русия: "Скрипал" разцепи Запада, България – съюзник на Москва!
Снимка: БТА

Отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал раздели Запада на два лагера. Мнозинството застана на страната на Лондон, подкрепяйки обвиненията по адрес на Русия, за които няма доказателства. Но редица страни неочаквано се отказаха от натиска срещу Москва и запазиха неутралитет с надежда, че британците все пак ще представят доказателства, пише Утро.ру.

Така България обърна гръб на Великобритания. Тя, както и останалите „опозиционни“ страни, няма намерение да гони нито руски дипломати, нито технически персонал.

Още по темата

"На практика ние показахме пълна солидарност с Великобритания. В момента като страна-председател на Съвета на ЕС ние смятаме, че ни е необходимо да запазим канала за комуникация с Русия", заяви българският министър-председател Бойко Борисов, пише изданието под заглавие „България влезе в десетката на страните-съюзници на Русия“.

Според руския политолог Дмитрий Журавльов това решение показва наличието на "здрав разум" в ръководството на България.

„Великобритания не си даде труда да доказва обвиненията си. Тя поиска единни действия просто въз основата на това, че „ние сме съюзници, значи трябва да правите като нас“. С България сме имали различни етапи на отношения в постсъветския период. Българите обаче не измениха на здравия разум“, заяви експертът.

Според него подобно поведение ще се отрази на София, защото Брюксел няма да остави без внимание това „провокативно“ поведение.

 


717
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
604
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен

УТИН КАЗА ЧЕ АЗБУКАТА НИ Е МАКЕДОНСКА, РУСКИЯ ПОП СЕ ИЗП"" НА ПРЕЗИДЕНТА, А РУСОФИЛИТЕ ГИ ЗАЩИТАВАТ
603
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До до 413

ЗА ЛАДА СЪМ ЧАКАЛ 11 ГОДИНИ И 1989 СИ ИЗТЕГЛИХ ЛЕВЧЕТАТА
602
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 584

АМИ ТЕ НЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ КОЛИ И САМИ СИ ЗАБРАНИХА ДА ГИ ПРАВЯТ
601
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 604

ВСИЧКИ НЕНОРМАЛНИ ХОРА СА СЪЮЗНИЦИ НА МОСКВА
600
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА СА СЪЮЗНИЦИ НА МОСКВА
599
4
 
9
 
! Отговори
тя преди 9 месеца
" Скрипал " е нужен на Англия , затова и го направиха срещу Русия!
598
4
 
12
 
! Отговори
тя преди 9 месеца
Да не мислите ,че Унгария , Испания , Италия ,Румъния и Чехия ,дори Германия и Франция вярват в английският театър "Скрипал" ?
597
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е много ясно.Задунайската губерния за това е най-бедна в Европа.Ако беше тръгнала на запад като Румъния, Чехия Полша и т.н. сега щяхме да сме нормална държава, не съветски катун.
596
7
 
4
 
! Отговори
Запознат преди 9 месеца
До ognyanz--598;
Не ни пускат защото ни нямат доверие,заради предатели като вас. Всичките предателства
в историята ни са от русофилите.Русия,Австроунгария и русофилите бяха против СЪЕДИНЕНИЕТО. Те написаха до Султана ПОЗОРНИЯ МАХЗАР.
595
6
 
5
 
! Отговори
Запознат преди 9 месеца
До Русия е вековен враг--591;
KОгато отказахме на Русия Черкезина Н.Д.Мингрели да ни стане Княз ,Тя докара флот във Варна ,заплаши ни с ОКУПАЦИЯ и да ни сложи Генерал Губернатор за да ни КОЛИ като поляците.Извърши и ДЕСАНТ до турската граница,начело с Кап. Набоков. Нашите ги разбиха.Тогава Лорд СОЛСБЪРИ каза. ЩЕ ВОДИМ ВОЙНА С РУСИЯ ЗА НЕЗАВИСИМОСТА НА Б--я. Русия си отиде ,като пръднала и скъса дипл. отношения с нас.БЛАГОДАРИМ ТИ Англиьо .Русия има вина и за клането на Тракийците. Тя пусна Турц
594
2
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 9 месеца
Да имаш собствено мнение е нещо, което рано или късно се отплаща. От Брюксел от години чакаме влизане в Шенгенската зона, и все не го дочакваме. Време е да се позамислят. Оказва се, че можем и ние да им извъртим някой номер. И не сме сами.
593
1
 
5
 
! Отговори
мечти преди 9 месеца
Кремльовский мечтател.
592
3
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 месеца
До Анонимен 594

А американски може ли?Или само преди да влязат в тоалетната?Какво питам,ти явно имаш опит .
591
1
 
3
 
! Отговори
SHEFA преди 9 месеца
До Анонимен594 АЙДЕ ПИ ХАПЧЕТАТА И ЛЕГАЙ.
590
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
подобно поведение ще се отрази на София, защото Брюксел няма да остави без внимание това „провокативно“ поведение.

Боко, това изключително просто момче, този път се осрa до ушите в желанието си да се прави на умен. Така и не разбра,че не трябва да се ближат руски зaдници.
589
9
 
18
 
! Отговори
SHEFA преди 9 месеца
АБЕ КАК МОЖЕ ДА ОБВИНИШ НЯКОЙ И ДА НЯМАШ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЧЕ Е ТОЙ.БОРИСОВ Е ПРАВ.
588
8
 
7
 
! Отговори
РОССИЯ преди 9 месеца
боко тереза мей обърна се на другата си страна и пак започна да лъже сега обявиха че са ги отровили с ядене елда на руски гречка по-молба на семейството някоя си рускиния им денеса от москва моите поздравления тези англо саксонци са изверг на човечеството те са най големите предатели всички воини които са печелили със предателство на своите съюзници
587
12
 
9
 
! Отговори
Русия е вековен враг преди 9 месеца
Благодарение подкрепата на ВеликоБритания , Съединението на България с Източна Румелия премина успешно за нас.След британски натиск Турция си пасуваше , а подбуждана от рАЗИЯ , Сърбия ни нападна.След муждудъюзническата война , възникнала зарази отказа на гаранта Николай ІІ да въздейства на Сърбия да ни върне договорената част от Македония , император Николай ІІ отива във Констанца за блогодари на Румъния , че ни е наяпаднала вероломно .Руския посланик в София отива да почучи най- високия сръбс
586
11
 
23
 
! Отговори
ПЕТКОВ преди 9 месеца
БОЙКО БРАВО НА ТЕБ, ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПОСТЪПИ ДЪРЖАВНИЧЕСКИ И ЗАПАЗИ ЦЯЛОСТТА НА БЪЛГАРИЯ ОТ БЪДЕЩИ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ НА НАТО ПРОТИВ РУСИЯ. БОЙКО, НЕ СЕ ВЪРЗВАЙ НА ВЪДИЦАТА НА ЗАПАД, ТЕ НИ ИЗИГРАХА, НЕ ВЛИЗАЙ ВЪВ ВОЕННА АРЕНА СРЕЩУ РУСИЯ КАТО ЦАР БОРИС ТРЕТИ, ЗАПАЗИ БЪЛГАРИЯ И ЩЕ СТАНЕШ НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ, МАЙНАТА ИМ НА НАТО И ЕС.
585
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Говорителят на британското правителство Алекс Айкън,зоави че ,нямаше да обвиняват Москва,ако нямаха доказателства. Кабинетът на Боорисов може спешно да се свърже с него и да го попита за тях.Но не с цел,да ги сервира на Москва.Все пак,Русия е основният заподозрят и следствието тече.Заради безръбначното ни правитерство,Бългаия е аут от този процес.