От Русия: "Скрипал" разцепи Запада, България – съюзник на Москва!

Българите не измениха на здравия разум, смята руски политолог
Обновена: 31 мар 2018 14:09 | 31 мар 2018 09:12, Елка Василева
717
От Русия: "Скрипал" разцепи Запада, България – съюзник на Москва!
Снимка: БТА

Отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал раздели Запада на два лагера. Мнозинството застана на страната на Лондон, подкрепяйки обвиненията по адрес на Русия, за които няма доказателства. Но редица страни неочаквано се отказаха от натиска срещу Москва и запазиха неутралитет с надежда, че британците все пак ще представят доказателства, пише Утро.ру.

Така България обърна гръб на Великобритания. Тя, както и останалите „опозиционни“ страни, няма намерение да гони нито руски дипломати, нито технически персонал.

Още по темата

"На практика ние показахме пълна солидарност с Великобритания. В момента като страна-председател на Съвета на ЕС ние смятаме, че ни е необходимо да запазим канала за комуникация с Русия", заяви българският министър-председател Бойко Борисов, пише изданието под заглавие „България влезе в десетката на страните-съюзници на Русия“.

Според руския политолог Дмитрий Журавльов това решение показва наличието на "здрав разум" в ръководството на България.

„Великобритания не си даде труда да доказва обвиненията си. Тя поиска единни действия просто въз основата на това, че „ние сме съюзници, значи трябва да правите като нас“. С България сме имали различни етапи на отношения в постсъветския период. Българите обаче не измениха на здравия разум“, заяви експертът.

Според него подобно поведение ще се отрази на София, защото Брюксел няма да остави без внимание това „провокативно“ поведение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


717
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
571
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До мнение 585: Всъщност е точно обратното. По време на комунизма беше под забрана, но сега в нета може да се намери какво друго е написал Захари Стоянов (освен "Записки по българските въстания". Написано са веднага след особождението и очевидно на него може да се вярва повече отколкото на комунистическо-руската пропаганда.
570
8
 
47
 
! Отговори
мнение преди 6 години
Британците си избраха пътя. Брекзит. Нямат право да ни принуждават да взимаме страна в техен спор. Те в историята ВИНАГИ са били против България. Една от причините сега да сме в тези граници е именно Великобритания. Д. г. ..хат. Браво на Бойко.
569
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РусияБЛАГОДАРНОСТ,ЧЕ КАРАШ ЖИГУЛИ ИЛИ МОСКВИЧ, МОЖЕ БИ ВОПГА
568
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минджевите сороши яко пикат газ.Май някой ще трябва да връща грантове заради чутовен провал.
567
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 323ДА, ДА ОТРОВИТЕЛИТЕ СА ИЗВЪНЗЕМНИ, РАШОВЦИТЕ СА НЕВИННИ
566
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига са ни плашили колониалистите, ограбили цял свят. Богатството им е кърваво, върху костите на милиарди хора и животни. Трябва да бъдат заклеймени за престъпленията си върху индианци, японци, аборигени, виетнамци, иракчани, либийци, ***, индийци, къде, каквото си харесат. И сега продължават. ***.о.тско разбиране за солидарност, а то си е престъпление, което трябва да се накаже от световната общност, защото Е ЛЪЖА! На Баба МЕЙ екваторът няма да стигне размерите на растящия от лъжите и нос.
565
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и на някои да не им харесва Борисов предприе правилно решение както за България така и за ЕС ,така и по отношение на РФ!Понякога се чудя обикновения Борисов ли е най големия ни политик?!По неговите действия до сега май така се оказва!
564
8
 
35
 
! Отговори
Викинга преди 6 години
Ние българите имаме родина,но за съжаление нямаме държава,добре че не изгониха руски дипломат,значи все нещо е останало от нас,че сме на прага и него да изгубим.Благодарение на Русия ние сме с върнали към живота,и отново така ще бъде,дано не пропуснем шанса си !!!
563
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до493HЯКОЙ ДА ТЕ Е НАКАРАЛ НА СИЛА ДА ХОДИШ В АНГЛИЯ, ХОДИ В МОСКВЕТО МНОГО РУБЛИ ЩЕ СПЕЧЕЛИШ
562
37
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България никога няма да стане нормална държава,докато не скъса "пъпната връв" с Русия!!!!!!!!!!!!!!!!!
561
35
 
13
 
! Отговори
сик преди 6 години
Нормално е ЕС да замрази членството на България за една година , докато изберем БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО ....... Стига вече имитации и заиграване с държавата -*** РУСИЯ ......
560
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сЕГА ДЕМОКРАТИЧНО ЩЕ МУ НАРЕДЯТ ДА ОТРЕЖЕМ ОЩЕ ЕДИН СЪВМЕСТЕН ПРОЕКТ С РУСИЯ И ДА КУПУВАМЕ БРАКУВАНИ ОРЪЖИЯ СЪС СПЕСТЕНИТЕ ПАРИ.
559
9
 
51
 
! Отговори
Здравомислещи има ли преди 6 години
Най-разумно е това, което направи Борисов. Не гледате глобално и съм втрещен от българската простотия и неинтелигентност. България е страна в ЕС и председателстаща Съвета на ЕС, което значи, че тя е отговорна да е солидарна с политиката на ЕС, но и е задължена да не затватя вратата за диалог с Русия. Англия си отива след БРЕКЗИТ, а това е отчаян опит за изкустено продължаване на нейното членство и на увреждане на интересите на другите страни-членки! България няма интерес от конфлинт с Ес и Ру
558
11
 
14
 
! Отговори
кой преди 6 години
КЪДЕ СЕ СКРИ ХРАБРИЯ БОРЕЦ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ РАДЕВ ????? ПРЕДАТЕЛИ ...
557
36
 
13
 
! Отговори
Това е преди 6 години
Безславен край на страхливия имитатор Борисов ... Жалко за изстрадалите дълги години българи ..... Ужасно гнусно решение !!!!
556
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съюзник! Руски глупости! Излиза, правилно другите им гонят навлеците. Българското правителство е взело едно прагматично за момента решение, а руснаците веднага се озоваха в сферата на фантасмагориите и манипулацията!
555
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашият премиер зае очакваната позиция. Ние трябва да угаждаме на всички. Абе Соломоновско решение - всички са прави.
554
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
<Словашкият премиер Петер Пелегрини заяви в парламента, че обвиненията без доказателства не са достатъчни за изгонването на дипломати: Словакия няма да се поддава само на убеждения, че зад атаката стои Русия.- е те това е позиция а не мрънкането на банкянската кратуна и кратунчовците катодончевското мекеречовека е солидарен с държавата и народа си мъж на мястоа у нас гербероджендерски изпълнения
553
51
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нулева толерантност към РусНаците
552
35
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е краят на псевдо евроейската партия ГЕРБ. На България и трябва истинска европейска партия.