От Русия: "Скрипал" разцепи Запада, България – съюзник на Москва!

Българите не измениха на здравия разум, смята руски политолог
Обновена: 31 мар 2018 14:09 | 31 мар 2018 09:12, Елка Василева
717
От Русия: "Скрипал" разцепи Запада, България – съюзник на Москва!
Снимка: БТА

Отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал раздели Запада на два лагера. Мнозинството застана на страната на Лондон, подкрепяйки обвиненията по адрес на Русия, за които няма доказателства. Но редица страни неочаквано се отказаха от натиска срещу Москва и запазиха неутралитет с надежда, че британците все пак ще представят доказателства, пише Утро.ру.

Така България обърна гръб на Великобритания. Тя, както и останалите „опозиционни“ страни, няма намерение да гони нито руски дипломати, нито технически персонал.

Още по темата

"На практика ние показахме пълна солидарност с Великобритания. В момента като страна-председател на Съвета на ЕС ние смятаме, че ни е необходимо да запазим канала за комуникация с Русия", заяви българският министър-председател Бойко Борисов, пише изданието под заглавие „България влезе в десетката на страните-съюзници на Русия“.

Според руския политолог Дмитрий Журавльов това решение показва наличието на "здрав разум" в ръководството на България.

„Великобритания не си даде труда да доказва обвиненията си. Тя поиска единни действия просто въз основата на това, че „ние сме съюзници, значи трябва да правите като нас“. С България сме имали различни етапи на отношения в постсъветския период. Българите обаче не измениха на здравия разум“, заяви експертът.

Според него подобно поведение ще се отрази на София, защото Брюксел няма да остави без внимание това „провокативно“ поведение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


717
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
551
38
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България не трябва да подкрепя престъпленията на Кремъл заради русофилски сантименти !
550
48
 
11
 
! Отговори
Пешко преди 6 години
България, Австрия, Гърция и всички останали подкрепящи руснаците, вън от Европейския съюз!Да отиват в съюза на ***.
549
23
 
14
 
! Отговори
БСП преди 6 години
Герб оттече в канала.На изборите наесен остава само да пуснем водата и да им помогнем да изчезнат.Ново правителство на БСП, ДПС и атака и Шкембе войвода.
548
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЗапознатЩе ти се запознае дирника с един бич, от които ще стане като любимото ти американско знаме - на червени черти!Поляците щяха да ги ремонтират с с руски чаркове - те такива двигатели няма да построят до края на съществуванието на факаната си ойчизна! А тези чаркове каква употреба са, знае само Матка Бозка Ченстоховска! Защото немците им подариха бившите гедерейски мигове, след като им се нарадваха. Поляците са нация от мошеници и търгаши. В момента МиГ-35 е много по-добър от Typhoon
547
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е единственото свястно нещо, което 🎃 е направил за 10 години.
546
25
 
10
 
! Отговори
ДЖОН преди 6 години
До Анонимен 582 Учанка-пиши на български или се скрий у гъзо на путин откъдето си изпълзял.
545
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
западът си отива ;за скрипал се тревожат само безсилните итерички като мей,трумп и мрънкъл.путин си премести ракетите от левия в десния ....,а китайците дори и не си мръднаха задн..........западът е бита карта
544
19
 
17
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
И за Георги Марков, вече достатъчно бивши агенти на ДС и КГБ потвърдиха, че е убит по лична поръчка на Тодор Живков, като "подарък" за рождения му ден. Оръжието е изработено от КГБ, изпълнителите са от ДС.
543
20
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До РРРВ случая не говорим за съд. Но фактите, които имаме - "високата смъртност" сред противниците на Путин, дават основателни подозрения, че Путин е одобрил ликвидацията на Скрипал.Литвиненко, Юрий Щекочихин, Романа Цепов - радиоактивна отрова.Борис Немцов, Анна Политковска - застреляниНиколай Глушков, Борис Березовски - удушениКато допълнение 1995-та в Москва с отрова идентична, на използваната при Скрипал са отровени Иван Кивелиди и секретарката му Зара Исмалова -коментирана от руски експерти като "БОВ за шпионски цели".
542
8
 
22
 
! Отговори
РРР преди 6 години
До П.ПетровЗначи според теб правилното решение е първо да се обеси някой а после да се съди, ако въобще се стигне до съд? Май цивилизоватеят свят не е далеч от дивият запад.
541
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 581 Россия себе не ищет рабов! А Англия будет рабам рада. Они славян за людей не считаю.Таким как ты они будут рады.Россия уважает друзей ей не нужны вассалы. В России на самом деле, оценили больше позицию Австрии.
540
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Iskam anglichanite da sa novite ni gospodari, a ne rusiq. zatova i pisha na kirilica azbuka. Dolu rusiq.
539
23
 
16
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Истинските шефове на Борисов му развалиха прикритието .Излезе наяве това, което повтарям от много време ГЕРБ+БСП+ДПС = БКП_ДСА както добре се знае БКП,КПСС, вечна дружба!Перестройка, преход, демокрация, всичко е цирк ! Властта е в същите хора !
538
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 554 да и от мен браво на г-н Борисов конкректно за този случай. Поздравявам го ! заставам зад него? не зад Цмветанов и др. госпожи и господа.
537
44
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
англичаните С ПРАВО презират българите. Няма такава смрадлива нация!
536
12
 
38
 
! Отговори
суперзапознат преди 6 години
Англичаните презират българите, винаги са заставали на страната на турците или срещу кой да е наш противник. Дори след 1944 година, когато Гърция заяви териториални претенции към България /като страна участвала на страната на тристранния пакт/,в случая към Източните Родопи. Нейните претенции бяха подкрепени от Великобритания и САЩ. Само твърдата позиция на СССР спаси България от отнемане на нови територии.
535
33
 
13
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До Авионамс-572;Абе ШМАТКО Индия отказва да купува руски РЪЖДИ.Не им иска самолетите и танковете.Ясно ли ти е бе русофилска П..ка.Тя и ПОЛША ги ремонтира по -добре от руснаците.Даването на русия да ни ремонтира самолетите е поредното предателство от Тюмбелов.
534
28
 
14
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Продължение;През Балканската война Англия и Франция бяха на хаша страна. Русия ни ПРЕДАДЕ.Тя не свпази договорите от 1902 и 1908 г. Предателя русофил е градешкия РОМ Ген, Радко Димитров/радкото/. През ПСВ Англия и Франция ни канииха за СЪЮЗНИК но заради Русия застанахме до Германия.От Русия само ЗЛИНИ сме получили .Всички предателства са от русофилите.Против Съединението бяха Русия ,Австро-Унгария и Русофилите. Те написаха ПОЗОРНИЯ МАХЗАР до Султана; Да ни обяви веойна и ОКУПИРА Источна Румел
533
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България не трябва да се заиграва с убийци !
532
15
 
20
 
! Отговори
Авионамс преди 6 години
укростанците да ни ремонтирали самолетите?! ти у ред ли си ве шмундьо?! Ми че то по-добре ние направо да им ги подарим! Не после да погребваме пилоти си. "ремонтираха" вертолети и самолети на Алжир - 2 трагедии. Ремонтираха на Хърватска - 2 катастрофи без жертви. Още не могат да си завършат договора! Индия също им отказа. Окрайната е една разградена в технологично отношение страна, която закри дори собственото си самолетостроене. Единствен Ким купува ракетна технологтия от тях.