Цветанов зове: Да се числим към евроатлантическата общност!

А не към евразийската, иска лидерът на ПГ на ГЕРБ
779
Цветанов зове: Да се числим към евроатлантическата общност!
Снимка: БТА

Трябва да се числим към евроатлантическата общност, а не към евразийската. Това мнение изказа председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, съобщиха от партията.

"Разбира се, че трябва да поддържаме добри отношения с Русия, но това, което те правят в момента, е недопустимо за 21 век", подчерта още бившият МВР шеф.

Още по темата
Според него, подкрепяйки Великобритания, ние подкрепяме развитите демократични общества. "Ние не сме разследващ орган, затова трябва да сме солидарни с общата европейска позиция", обясни заместник-председателят на ГЕРБ.

"Живеем в напрегнати времена, но аз вярвам, че разумът ще надделее. Мирът и спокойствието са гаранция за просперитет, но за целта трябва да спазваме демократичните ценности и да зачитаме суверенитета на всяка държава", подчерта още Цветанов.

Той посочи, че от ПГ на ГЕРБ не са влезнали в тона на БСП. „В петък те поискаха парламентът да излезе с обща декларация по случая „Скрипал“, но това щеше да е много грешен ход“, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ и уточни, че когато Народното събрание излиза с позиция, връщане назад няма.

"Затова ние се противопоставихме на това тяхно искане и на свой ред предложихме ако се приема някаква обща позиция – нека тя да кореспондира изцяло с тази на европейските лидери", заяви той.

По думите му БСП водят антиевропейска политика, която има за цел да изтика България извън евроатлантическата общност. "За разлика от тях, аз ще продължа да защитавам евроатлантическите ценности, каквото и да ми коства това", заяви Цветанов.

Той каза още, че през годините много хора са напуснали България, но напоследък се наблюдава тенденция някои от тях да се завръщат. "Младите виждат благоприятните условия за развитие у нас и все повече от тях решават да търсят своята реализация именно в България", обясни Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


779
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
550
4
 
16
 
! Отговори
nina преди 6 години
До Krom: Благословени сме с местонахождението на страната ни. Ключово място между изтока и запада. И Бойко Борисов чудесно използва това в случая.Отговорете ми, моля, защо НАТО се разраства? В един момент ще се окаже, че всичко това е насочено само и единствено срещу Русия! Организацията е създадена за отпор срещу СИВ. А СИВ отдавна го няма. Тогава? Отново ща повтовя мнението на студент : "НАТО е най-голямата легална терористична организация." Дали сте на друго мнение?
549
3
 
16
 
! Отговори
антисоросоид преди 6 години
До 586 KromВиж кво мойто момиче. Българския народ обича Русия от векове. А, една шепа наркозависими джендари в София драскащи против Русия срещу заплащане от антибългарски терористични со ро сои дни организации няма да промени мнението и обичта на народа към Русия. Тя се предава от поколение на поколение и ще бъде вечна.
548
9
 
4
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До рускиня до Krom - и да, рускиньо - мразя всичкото което се носи от Русия, спарения мирис на ***, дъха на водка и крастевички, Великия Бащица Самодържец, буквално азиатско - средновековната култура и така насетне. А също и скъпия нефт и газ който плащам, за да си раздрънкам колата. Това - от "Русия с любов" и с помощта на нашите комюняги и петата колона - Златев. Не го обичам. За теб проблем ли е?
547
17
 
5
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До рускиня до Krom - а аз например твърдя, че ку..ва е по добре от куха лейка като теб. И от друга страна, ти стова китно прозвище - рускиня, тук в България дали пък не си също ку..ва? А на въпроса ти - ние не сме следствен орган. И това не е съд. В случая е избор къде сме - на Запад или на Изток. Като гледам нацвъканите ми червени палчета, очевидно сме Задунайска губерния. Не ми е ясно кому се сърдим, че сме най големите прошляци в Европа - сами си го просим.
546
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз зова Цветанов да върви ПМ.
545
3
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
дьщеря ти е в англия и ти можеш да се числиш кьдето искаш но моите деца са тукаи аз искам мир и дружба с всички никаква англия не ме интересува
544
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цеци, убужавъм еврутлантизма кат гледам суфиските джендере
543
4
 
28
 
! Отговори
рускиня до Krom преди 6 години
Изчетох всичките ти излияния.Но преди да дадеш подкрепа на Англия-може ли да посочиш поне 1 доказателство на вината на Москва в случая?Има готово заключение на международно разследване В момента под натиск от САЩ и Англия -роби европейци отпращат дипломати,като демонстрират абсолютно незачитане на межденародно право.Аз,например, твърдя че жена ти е ку..ва. Няма значение че не си женен. Ама стана за смях пред съседите. Вече уеднаквихте версии кой отрови скрипал? Пейка?Врата? Куфар?
542
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко му станаха вече евроатлантическите апартаменти на тоя физкултурник? И спря ли с подслушването вече , или сега е впрегнал вече всички сили на полицията срещу хората които не го харесват?
541
4
 
17
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Krom: Можем да сме член на ЕС и НАТО без да участваме в провокации срещу Русия. Това не е в наш интерес. В наш интерес беше да построим Южен поток, но го провалихме за да угодим на западните ни "приятели" (а те ще строят Северен поток 2). Нека сега поне, като посрещнем Путин, да получим отклонение от Турски поток. И това ще е нещо. Това е прагматичната политика. Другото е за г'лупаците (като Цецо).
540
4
 
18
 
! Отговори
Рошавата мида преди 6 години
ДГД Цвъки !!!! Върни откраднатото , излежи си наказанието и .....ще се причислим .....Това ми прилича на лозунга : Дайте да дадете !!! ДГД !!!!
539
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да има референдум за и против терористичното НАТО.
538
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецо числиса , кой та спира ?
537
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Krom Някой да ни е питал дали искаме в нато и ес , никой, България била направила избор
536
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов зове - да се числим към джендарите
535
17
 
5
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До nina - виж Нина, България е член на НАТО и е в ЕС. Дали ти харесва, е друг въпрос. Българина няма никакво желание да слуша ВЕФ и да кара МОСКВИЧ. България е направила избор. Дали обаче елита и го е направил? В случая, Борисов не направи този избор за да се хареса на Москва. Направи го, за да не изгуби електорат. Русофилството в България е неизтребимо. Но това не помага на България. Ние сме като дете при развод - не можем да определим кой родител искаме. И така 35 години.
534
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имаме безпроблемно ежедневие и в политиката няма да има проблеми . Ето че , днес моят приятел , отива да върне старите си вестници за да си купи хляб . И аз не да му помогна с пари назаем . Това разбира се е алегория .
533
13
 
4
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Та всъщност показахме ясно и недвусмислено, че никога не сме излизали от руската орбита. А позицията слуга на двама господари е още по ***. Сега беше момента, да подчертаем, че нещо е станало в България. Но ... за съжаление, под кирта по челото на нашия елит наднича сърпа и ***. И при първото изпитание лъсна. Тоя случай показа, че не можем да надскочим себе си. Не бива да очакваме НАТО и Брюксел да гледат на нас сериозно. Пак ще гледат на нас като на руски подводници. Жалко.
532
3
 
7
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Това се лян че освен че се ояде се и самозабрави ! Не ме поучавай бе се ля ни но ! Забрави га носеше опинци !
531
18
 
4
 
! Отговори
Krom преди 6 години
По принцип Цветанов е прав. По принцип обаче, Борисов допусна страшна грешка, която ни запрати в миналото. Въпросът не е дали руснаците или британците са "отровили" агента. Тези две империи воюват по между си от времето на Распутин, че и по отрано. Нашата грешка е, че отново подчертахме, че сме руски сателит. Борисов се заигра с "русофилството" и постави бъдещия си изборен успех пред българския просперитет. Ще плащаме за това. Да не говорим, че сме "евро-председател". Отново сме лузъри.