Цветанов зове: Да се числим към евроатлантическата общност!

А не към евразийската, иска лидерът на ПГ на ГЕРБ
779
Цветанов зове: Да се числим към евроатлантическата общност!
Снимка: БТА

Трябва да се числим към евроатлантическата общност, а не към евразийската. Това мнение изказа председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, съобщиха от партията.

"Разбира се, че трябва да поддържаме добри отношения с Русия, но това, което те правят в момента, е недопустимо за 21 век", подчерта още бившият МВР шеф.

Още по темата
Според него, подкрепяйки Великобритания, ние подкрепяме развитите демократични общества. "Ние не сме разследващ орган, затова трябва да сме солидарни с общата европейска позиция", обясни заместник-председателят на ГЕРБ.

"Живеем в напрегнати времена, но аз вярвам, че разумът ще надделее. Мирът и спокойствието са гаранция за просперитет, но за целта трябва да спазваме демократичните ценности и да зачитаме суверенитета на всяка държава", подчерта още Цветанов.

Той посочи, че от ПГ на ГЕРБ не са влезнали в тона на БСП. „В петък те поискаха парламентът да излезе с обща декларация по случая „Скрипал“, но това щеше да е много грешен ход“, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ и уточни, че когато Народното събрание излиза с позиция, връщане назад няма.

"Затова ние се противопоставихме на това тяхно искане и на свой ред предложихме ако се приема някаква обща позиция – нека тя да кореспондира изцяло с тази на европейските лидери", заяви той.

По думите му БСП водят антиевропейска политика, която има за цел да изтика България извън евроатлантическата общност. "За разлика от тях, аз ще продължа да защитавам евроатлантическите ценности, каквото и да ми коства това", заяви Цветанов.

Той каза още, че през годините много хора са напуснали България, но напоследък се наблюдава тенденция някои от тях да се завръщат. "Младите виждат благоприятните условия за развитие у нас и все повече от тях решават да търсят своята реализация именно в България", обясни Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


779
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
590
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
заминаваи при дьщеря си в англия и се причисляваи каьм когото искаш
589
0
 
4
 
! Отговори
Ала-Бала преди 6 години
Не искам акъл от служител на 7 -ми отдел на ДС!
588
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя *** се взема много на сериозно.вожда му като залезе никой няма да се сеща за него а подкрепящите ги тарикати ще се прехвърлят към друг печеливш проект.
587
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Запада му писна от лъжите и безумията на Кремъл.Стига толкова !Руснаците си харесват робството, но нека не замърсяват Запада с руските отрови!
586
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми ти отдавна си ТАМ ! Нас ни остави на мира-нека сами да решаваме !!
585
7
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До ognyanzм,На западняците не са им "удобни" диктатори със садистични наклонности, които заплашват живота и здравето на собственото им население с БОВ, иначе си затварят очите за много други диктатури и диктатори, които спазват някакво приличие. Но ГРУ този път направо се оляха !На западняците винаги им е била бедна фантазията колко руснаци са готови да пожертват управляващите в Кремъл и колко мизерия могат да изтърпят руснаците, защото това винаги е било извън представата им за човечност.
584
6
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До П.Петров: Проблема ти е, че мисленето ти е болшевишко. Който не служи на интересите на запада е ... (епитети по избор). Глупакът Горбачов и пияницата Елцин им бяха много удобни на западняците, даже екип от САЩ е помагал да го преизберат Елцин. Бяха вече започнали да правят планове какво трябва да стане след като Русия се разпадне. Путин обаче никак не им изнася. Затова е всичката пропагандна кампания. И провокациите, изпитан инструмент в британската външна политика, също.
583
2
 
11
 
! Отговори
ЗЕЦО чезЕТО преди 6 години
Цурето Цветанов зове: Да се ЧЕЗлим към евроатлантическата общност!
582
4
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До 619Не съм русофоб, уважавам много свободомислещи руснаци, който не ползват главите си за закачалка на кожена шапка с удължения за покриване на учите.. Путин определено не е сред тях!Всъщност съм тъпофоб, който вади от мъглата на болшевишката пропаганда овчеглавия "материал".
581
6
 
10
 
! Отговори
до Петров 617 преди 6 години
Аз уважавам Русия, не уважавам такива русофоби като теб. Добре е да си дадеш сметка, че повечето хора са като мен, не като теб. Напъните ти са излишни или по-точно - жалки. Освен ако това не ти е работата от която се прехранваш.
580
4
 
9
 
! Отговори
ррр преди 6 години
Как си представя Цветанов да ни числи в една или друга посока? Ами ако хората искат друга посока или няколко посоки? Не искам да слушам лъжливия популист Цветанов. Нагъл Цветанов, ще ме зачислява някъде по свое усмотрение!!!
579
9
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До 615 Мека мъжка шапка с твърда козирка,Русия води 12 войни с Османската империя и нито една от тях не се води под предлог защита на българите, Русия не подкрепя нито едно българско въстание с пари и оръжие, Русия е против обявяването на независимост и Съединението и подклажда Сръбско-българската война и Междусъюзническата война и Два пъти ни обявява война и нападнатите сме ние. Защо ?! Защото целта на Русия винаги е бил контрол над Босфора и Черно Море, а не нашата свобода !
578
10
 
3
 
! Отговори
Боко велик преди 6 години
След това, което натвори Боко срещу Евросъюза и НАТО ще видим магистрала Хемус и атомна централа Белене през крив макарон.
577
10
 
10
 
! Отговори
До П.Петров преди 6 години
Хайде *** Петров пускай още списъци! Пускай докато свят ти се завие! Обаче знай едно- докато има памет българина ВИНАГИ ЩЕ Е ПРИЗНАТЕЛЕН И НЯМА ДА СЕ ОБЪРНЕ СРЕЩУ РУСИЯ! Защото само думата на Запада не е никакво доказателство, за да скачаме с омраза и гонене на руските дипломати!
576
3
 
19
 
! Отговори
Парламентарен наблюд преди 6 години
Кеф ми е да гледам цвинокио как се гърчи. Не изгоним ли руски дипломат той изгаря. Това е истината. Престава да бъде фактор и лост за прокарване на решения пред българското общество. А какво друго ще прави след това? Ще продава домати на женския пазар като росен чолата ли?!пуснете малко повечезнаци за име на коментиращия. какви са тия ограничения?
575
16
 
12
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Хайде,заработи си копейките!Аз ще пусна списък на политическите убийства в Русия, ти пусни еквивалентен за Западна Европа и САЩВладислав ЛистьевГалина СтаровойтоваПавел ХлебниковАнна ПолитковскаяАндрей КозловАлександр ЛитвиненкоНаталья ЭстемироваСергей МагнитскийЮрий ЧервочкинИгорь ДомниковЮрий ЩекочихинПол ХлебниковСергей ЮшенковБорис НемцовСтанислав МаркеловАнастасия БабуроваИ още много подозрителни смърти!Русия е на светлинни години от демократична правова държава!
574
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
interesen dovod...stranno qvno ne e na honorar v saraite..i pri pedofila ot Sirishnik
573
2
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Анонимен 610: Доста п'росташки написано за да е и вярно.
572
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия държи ключови сектори от икономиката, ВСИЧКИ партии са проруски, т.е на руска хранилка, няма независима преса, руските агенти в България шетат свободно като ***. Попа би пРезидента, Идьотова му прави фелацио, Гоце им осигури Голям Член
571
3
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До край на Белене: Ще видим. А и това какво общо има с темата?