Не в Студена война, живеем в Студен мир!

Трябваше и ние да изгоним руски дипломати, смята Плевнелиев
531
Не в Студена война, живеем в Студен мир!
Снимка: Булфото

"Ние се намираме в един съвсем нов етап от развитие – много по-опасен, много по-непредсказуем. Плуваме в непознати води. Аз наричам това не "Студена война", а "Студен мир", заяви президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

Още по темата
"Иска ми се България да показва своята принадлежност, да работи силно и посветено за европейското единство, знаейки, че днес Русия противостои на Европейския съюз и се опитва по всякакъв начин да го отслаби", подчерта Плевнелиев.

По думите му преизбирането на Владимир Путин за руски президент ще има "дългосрочно още по-тежки последствия за нас и тази част на Европа, защото Путин искрено вярва в политиките от 19-и век".

"За мен липсва дебат в българския парламент за ролята на Русия, за това какво представлява Русия, как живеят руснаците", заяви още бившият държавен глава.

Плевнелиев коментира и дипломатическия скандал, който се развихри около отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал. "Това, което се случва в момента с изгонването на руски разузнавачи, скрити под дипломатическия статут, смятам, че българската държава трябваше да го направи, за да покаже своята солидарност с Обединеното кралство и с партньорите.

Каквото и да се е случило, това е употребяване на боен газ, произведен в Русия, който отдавна не трябваше да го има, а камо ли да се използва на територията на чужда държава", смята Плевнелиев
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


531
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
3
 
25
 
! Отговори
Абе... преди 6 години
...омръзна ми от тебе бе! Омръзна ми и туй то! Скрий се поне за два дни и не ми натрапвай мнението си. Благодаря.
311
4
 
24
 
! Отговори
Колеги преди 6 години
избройте плюсове от 30 годишното ни евро-орбитиране, които бихме загубили при смяна на орбитата. Аз собствено не се сещам за такива, нито роднините ми от провинцията, останали без работа след демократичното ликвидиране на индустрията в града им. Мерси.
310
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кремълския милиардер е честен, отзивчив и храни топли чуства към България. Парите на кремълските милиардери са спечелени по най-законния начин на света с много труд. От друга страна американските милиардери са *** , рептили и парите им са спечелени за сметка на българския народ...
309
6
 
19
 
! Отговори
Приятелчета преди 6 години
подозирам, че повечето от вас не са стъпвали в Русия, но проповядват впечатленията си, изградени от форуми и свободни медии. За съжаление има средни руски градове, спрямо които София е ромбска махала. Препоръчително е да се съсредоточите върху своите си проблеми, които далеч не са малко за благодентстваща евро демокрация.
308
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже прибери си верисиите, и ги прати в азиатската част на Русия...да опитат и те "на хляба мекото"!Странно животно е българина - 45 години тайничко проклинаше "другарите", и завиждаше на "гнилия" запад.С огромно нежелание той(запада) най-сетне го призна за европеец...и българина пак от нещо е недоволен ... иска пак стахановските норми...победите в името на единствената партия , и статута на враг на цивилизацията! Вика "ура" за кремълските милиардери без да си задава въпроса какво те биха напра
307
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТи първо погледни как живеят българите бе жалък ***! Плюя на лакеи------Бих добавил, погледни как живеят руснаците и искаш ли да живееш в тази *** ?
306
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата, която веднъж излъга света за Ирак, сега ни залъгва със селски вечеринки!
305
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докога този *** ще се прави на интересен? Чудят се със синоптичката как да не ги забравим...А ние не сме ги запомнили!
304
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мили Господи, какво да го правим този човек на снимката?Господ: "Не му обръщайте внимание! А вие под тази измислена статия цели 18 страници коментари сте оставили. Не му обръщайте внимание! Ще се появи няколко пъти с жалки статийки и като види, че никой не му обръща внимание, ще изчезне!
303
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 323Ай стига си го увъртал като дрът ***!! Питам: Ако утре излезем от ЕС и НАТО по-добре ли ще живеем??? Ай стига си увъртал "дежурния"/руски ***/
302
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"И ако отидем в руска орбита по-добре ли ще живеем?"Не разбрах в коя "орбита" сме в момента? В американската или европейската? За тебе представата за "независимост" и "суверенитет" представлява преминаване от едно чуждо влияние към друго чуждо влияние ли? Ако е така, значи си болен от робска психика.
301
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 320И ако отидем в руска орбита по-добре ли ще живеем?
300
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо тоя *** през ден през два ни го изтъпанчват с неговите глупости
299
16
 
3
 
! Отговори
РУСКИ СМРАДЛИВ ТРОЛ преди 6 години
При мен и колегите ми скруполи няма. Просто няма!! Ние за рубли сме готови да се изгаврим с една човешка трагедия както е *** на момчето на Плевнелиев, нямаме проблем!! У.Р.о .ди сме невероятни!! Къф морал , кви пет лева?? Ние "работим" цял един народ да съсипем та "какво тук значи някаква си личност"??
298
2
 
21
 
! Отговори
Чудя се на Банова преди 6 години
как за пари се е наела да търпи това същество отвъртително
297
2
 
23
 
! Отговори
Smurf преди 6 години
"Дебат в българският парламент как живеят руснаците" Абе Плевнелиев на каква дрога е минал та плещи такива глупости
296
1
 
15
 
! Отговори
22 преди 6 години
ЖЕНИ се майтапи с това което е написала иначе и тя смята, че този освен, че е лиценеприятен, мазен, *** Е и предател на България. Пълно нищожество
295
3
 
21
 
! Отговори
Тео преди 6 години
Очевидно само господин плевнелиев( с малка буква) не разбра, че не го номинираха за втори мандат, защото този човек е опасен за България точно толкова, колкото Монито Паси. Слава Богу, вече нищо не зависи от този човек. Нека си гледа жената и си пише мемоарите и да остаеи бългавския народ на мира. Достатъчно бели натвори.
294
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 300Съжалявам, че никога не си обичал и никога не си бил обичан. Наистина съжалявам, че си осакатен. Ама давай нататък, 5 рубли на пост са си 5 рубли.
293
3
 
15
 
! Отговори
до 300 преди 6 години
бре бре любяща съпруга, ама златотърсачка, до две години му е намазала ските.... да фанем едно басче....е едно бебе ще си избачка да има по голяма тежест при развода....