Не в Студена война, живеем в Студен мир!

Трябваше и ние да изгоним руски дипломати, смята Плевнелиев
531
Не в Студена война, живеем в Студен мир!
Снимка: Булфото

"Ние се намираме в един съвсем нов етап от развитие – много по-опасен, много по-непредсказуем. Плуваме в непознати води. Аз наричам това не "Студена война", а "Студен мир", заяви президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

Още по темата
"Иска ми се България да показва своята принадлежност, да работи силно и посветено за европейското единство, знаейки, че днес Русия противостои на Европейския съюз и се опитва по всякакъв начин да го отслаби", подчерта Плевнелиев.

По думите му преизбирането на Владимир Путин за руски президент ще има "дългосрочно още по-тежки последствия за нас и тази част на Европа, защото Путин искрено вярва в политиките от 19-и век".

"За мен липсва дебат в българския парламент за ролята на Русия, за това какво представлява Русия, как живеят руснаците", заяви още бившият държавен глава.

Плевнелиев коментира и дипломатическия скандал, който се развихри около отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал. "Това, което се случва в момента с изгонването на руски разузнавачи, скрити под дипломатическия статут, смятам, че българската държава трябваше да го направи, за да покаже своята солидарност с Обединеното кралство и с партньорите.

Каквото и да се е случило, това е употребяване на боен газ, произведен в Русия, който отдавна не трябваше да го има, а камо ли да се използва на територията на чужда държава", смята Плевнелиев
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


531
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сложно! ББ е прав. Ние сме между запада и Масква.Няма доказателства.И е прав.Ти ще кажеш:Плевнелиев? Или сме с ЕС или не сме? И ти си прав.Тогава някой ще каже:Аз за всеки казвам че е прав. И той ще бъде прав!
271
8
 
1
 
! Отговори
Свободният преди 6 години
285 Bud spokoen англичаните сами са пуснали газът за да си тровят гражданите
270
6
 
18
 
! Отговори
nexussss преди 6 години
Ааааа....този клоун кой беше, че не си го спомням?
269
6
 
11
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Каквото и да се е случило, това е употребяване на боен газ, произведен в Русия-----И къде е доказателсвеното основание на която се базира твоето твърдение, бе тюф---лек???Да не стане като с Литвиненко - британците реваха и мазаха, а не можаха да съберат и една папка доказателста за обвинението срещу Русия в отравянето на Литвиненко с полоний!Затова и до ден днешен няма нито една издадена придъда по делото Литвиненко от британски съд!Но, този факт се пропуска срамежливо, нъл тъй!
268
0
 
1
 
! Отговори
Иск преди 6 години
Честито.
267
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не в студена война, а в ченгеджийска война на Кремъл срещу цивилизования Свят !Ръсене безогледно на отрови, коварни убийства, тероризъм, инвазии с цел заграбване на чужди територии, открита агресия, заплахи, изнудване !
266
4
 
17
 
! Отговори
Край преди 6 години
Такива като наш прези искат Русия да се управлява от някой пияндурник като Елцин и да е мече Барни а не Мечка. Русия е Мечка дето ще ви мачка.
265
4
 
16
 
! Отговори
Pilot do 259 преди 6 години
Бизнеспарка изобщо не му е мястото в жилищен квартал ! Благодарение на нехо младост е гето, задръствания до безкрай, защото цяла София идва дутрин и си тръгва вечер !!! Но ти сигурно си от тези, които са дошли от скоро в София като твоя идол Пл.евню и си нямаш и на идея какео представляваше София !!!
264
2
 
2
 
! Отговори
До 279 преди 6 години
279 много сте добър. Поздравления
263
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На България ѝ трябват държавници като Плевнелиев. Само тогава всички я уважават и КГБ ченгетата не си позволявт даВИЛНЕЯТ НАД БАЩИНО НИ ОГНИЩЕ, КАКТО ТУРЧИН НЕ Е ВИЛНЯЛ !
262
4
 
20
 
! Отговори
GHost преди 6 години
Този крадлив и *** плевналиен няма ли кой да го застреля да не се мъчи мазното гадно човече?
261
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
mda
260
6
 
17
 
! Отговори
Иск преди 6 години
Плевнелиев може и да е добър и успешен бизнесмен ,но определено си изигра ролята като господин никой в политиката. Пионка на надник с позиция срещу интересите на народа.
259
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещастна карикатура, съчетаваща в себе си жалко подобие на мъж, провален съпруг, баща и провален президент.
258
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плевнелиев е истинският български президент !!!!!!
257
5
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Роско,Ленчето с кремчето и Цецо Ухото са в състояние да компроментират всяка една идея с присъствието си!Защо ни навират в лицата тея (вонящи)политически трупове!???
256
4
 
6
 
! Отговори
До 269 преди 6 години
Какво предлагате ? Да се потурчим и поднесем като курбан на турция? Да купим 30 годишни изтребите от сащ резерв от пустинна буря на цени като чисто ново произведени или да поставим натовските ракети до вас и да спите спокойно?
255
4
 
21
 
! Отговори
Шошо Бошо преди 6 години
Виждате го, че не е добре човечето! До кога ще ни го натрапвате в медиите? Хората не ги интересува нито Ебанова, нито това недоносче. Хората ги вълнува собственото им оцеляване!
254
1
 
0
 
! Отговори
луцифер преди 6 години
ти си в работно време от време на време почивен ден всеки ден
253
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Антируската кампания си я води самият Кремъл, ръсейки Новичок по всички посоки на планетата !Та, нали вие русофилите това го наричате силна, велика Русия, но като ви нагърчат, започвате да виете на умряло !