Не в Студена война, живеем в Студен мир!

Трябваше и ние да изгоним руски дипломати, смята Плевнелиев
531
Не в Студена война, живеем в Студен мир!
Снимка: Булфото

"Ние се намираме в един съвсем нов етап от развитие – много по-опасен, много по-непредсказуем. Плуваме в непознати води. Аз наричам това не "Студена война", а "Студен мир", заяви президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

Още по темата
"Иска ми се България да показва своята принадлежност, да работи силно и посветено за европейското единство, знаейки, че днес Русия противостои на Европейския съюз и се опитва по всякакъв начин да го отслаби", подчерта Плевнелиев.

По думите му преизбирането на Владимир Путин за руски президент ще има "дългосрочно още по-тежки последствия за нас и тази част на Европа, защото Путин искрено вярва в политиките от 19-и век".

"За мен липсва дебат в българския парламент за ролята на Русия, за това какво представлява Русия, как живеят руснаците", заяви още бившият държавен глава.

Плевнелиев коментира и дипломатическия скандал, който се развихри около отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал. "Това, което се случва в момента с изгонването на руски разузнавачи, скрити под дипломатическия статут, смятам, че българската държава трябваше да го направи, за да покаже своята солидарност с Обединеното кралство и с партньорите.

Каквото и да се е случило, това е употребяване на боен газ, произведен в Русия, който отдавна не трябваше да го има, а камо ли да се използва на територията на чужда държава", смята Плевнелиев
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


531
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
1
 
2
 
! Отговори
тя преди 6 години
Добре ти плащат западна марионетка !
331
1
 
2
 
! Отговори
Мухите се кълнят преди 6 години
ако 333 мухи в глас без почивка започнад да твърдят че Lайн.ото е деликатес, Росен първи ще си купи от Банкя едно
330
1
 
3
 
! Отговори
Презентуизма е болес преди 6 години
Тежка форма на презентуизъм с рогатостази в трятия стадий от гръбнака до веждите
329
1
 
1
 
! Отговори
22 преди 6 години
този *** не чете ли коментарите за него, пък да се скрие от срам
328
1
 
5
 
! Отговори
приютени в клоните преди 6 години
Президент Плевналиев е единсатвенният президент който в най-подходящият момент въведе към канцеларията на Първата Дама длъжността Първи Любовник, с което на практика позволи по един легален и разумен начин да обясни на митничарите какво е това на челото му в което птици с интензивни пролетни настроения свиват гнезда от които нощем се чува скърцане на клечки и шум на сено
327
1
 
3
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До ф 350 Така е Валери. И на мен си повръща как Путин е готов вече да унищоже САЩ , с без аналоговите си невиждани оръжия.Ама кво да правиш.Нали целта е от цивилизована Европа да преминем към първобитна Евразия. Ще допуснем ли да бъдем отново смачкани и бедни.Да се събудим за истината.А Превньо е прав. Най добрия президент който сме имали.
326
1
 
2
 
! Отговори
край на Белене преди 6 години
Има поне нещо хубаво след всичко това, че строежа на атомната централа Белене ще отпадне от дневния ред на България завинаги, защото това вече политически няма да бъде възможно.
325
4
 
16
 
! Отговори
Валери преди 6 години
Аман от чехл ьовци, бивши величия , барабар със синиптичките им ... Гнус ме хваща като отворя вестник и там пак тия ми ги натрисат. Има заговор на медиите да ми натрисат най- неприятните евро лигльовци, гейове и подобни пропагандисти на некъв си начин на живот и ценности.Чакам народа да грабне сопите та и аз да се включа.
324
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плевнелиев заема правилна позиция по отношение на Русия, но на думи. на дело нищо не направи, беше марионетка на Тиквоний, няма характер, няма топки за държавник.Хай ся д го топли Банова... Щото иначе защо ще служиш на Еднокнижника!? Абдикира от поста си и на негово място насадиха недоразумението Радев, марионетка в ръцете на ***, Идьотава и ген Деси/трите каки/ , а от пРосия-водещи офицери са ГЕН. Решетников и ген. лейтенант Негодяев.
323
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много смел и истински българин е Президента Плевналиев, за разлика от сегашният резидент който няма капка достойнство и се мазни унизително на руснаците.
322
12
 
7
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
347Само по времето на Иван Костов България изгони трима руски шпиони водещи се дипломати . Само Иван Костов имаше смелост да направи това
321
4
 
16
 
! Отговори
Александър преди 6 години
Аз пък смятам, че трябва да изгоним него!
320
24
 
6
 
! Отговори
ние сме на картата преди 6 години
Добре че имахме Президент като Плевнелиев за да можем и ние да се гордеем наред с достойните народи.Колкото и да им е мъчно на Империята на Злото, България е жива и ще бъде.
319
3
 
17
 
! Отговори
Pilot до Жоро преди 6 години
Момче пий си хапчетата и си лягай .
318
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази карикатура и тя ли изпълзя да изказва мнение,че нея и докато беше "президенша"никой не и обръщаше внимание,че сега ли.Бягай бързо под полата на синоптичката на топло и сигурно.
317
1
 
13
 
! Отговори
не син преди 6 години
*** - най доброто средство срещу запек !
316
6
 
28
 
! Отговори
КОЛОБЪР преди 6 години
Интересно! Защо ли медиите продължават да показват и тиражират разни думички на този срам за България? Значи пак някой отвъд океана им е заповядал! По делата им ще ги познаете! И по това,което правят медиите ще разберете ,кои са слугите на Америка в Родината ни! Американците не са ни освобождавали от Робство и на са си проливали кръвта на Шипка!!! Но виж - София и разказаха играта с бомбардировките,а след това и с детските играчки-бомби! Защо никой не разкаже за това господа управляващи???
315
4
 
23
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Още един изтърван от специално лечебно заведение.
314
4
 
23
 
! Отговори
BGN преди 6 години
Опитах се да го гледам, ее не успях. Рядко *** !!!
313
3
 
28
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 години
*** !!!