Шефката на парламента: Депутатите не са безделници!

Те работят много в районите си и в комисиите, защити ги Караянчва
218
Шефката на парламента: Депутатите не са безделници!
Снимка: Булфото

Не е вярно, че депутатите са безделници, те работят в комисии и по избирателните си райони и видяното в пленарната зала е много малка част от тяхната дейност, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред bTV.

По думите й всеки един народен представител работи в избирателния си район, а след това и в комисиите на народното събрание. "Това, което виждат зрителите в залата, е само повърхността на работата на народните представители", категорична беше Караянчева.

Според шефката на парламента е проблем, че хората не разбират, че "депутатите също имат своите чувства, своето отношение" и тя призова гражданите да дойдат и да видят как заседава Народното събрание.

Караянчева призна, че има моменти, в които парламента се използва за политически цели, а не за конкретни дебати и това създава проблем.  В същото време обаче шефът на парламента беше категоричен, че не съжалява за това, че е била груба като депутат:

"Няма лесни решения, но досега никога, когато нещо са ми предлагали да поема като ангажимент, никога не съм отказвала", подчерта Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
14
 
! Отговори
3 преди 6 години
А кои като не бездилн какво направипа за народа стоят там докато пенсия не дойде или нещо друго
131
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...тя призова гражданите да дойдат и да видят как заседава Народното събрание."---Трябва да отидем. Иначе ги гледаме само то ТВ-тата. Друго си е ЦИРК на ЖИВО.
130
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЩерюИ в Парламента, и насреща му в БАН, и в нашите прословути 53 университета!В държавната и в общинските администрации - излишни щатни бройки колкото щеш!Станахме за смях и на кокошките. Харчим луди пари, за да издържаме некадърници, да храним и един етнос-тунеядец, а хората с пълен трудов стаж мизерстват!
129
0
 
15
 
! Отговори
Милиони ще пестим, преди 6 години
всеки месец -десетки спестени милиони!До ГостДа, така е.Нужно е да редуцираме и броя на 8 000 хрантутника, които взимат заплати, за да правят наука и твърдят, че резултатите от труда им ще се видят след 20 г.След редуцирането ще останат около 200 качествени преподаватели за университетите, които също следва да бъдат редуцирани - най-много 10.Тогава ще имаме и качествено висше образование, и наука на световно ниво, която ще е дело на талантливите учени, подготвящи качествени млади висшисти
128
1
 
20
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Бездарници са...
127
0
 
21
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
БАБАТА /С УСТРЕМЕН КЪМ БЛИЗКОТО БЪДЕЩЕ ПОГЛЕД / Е НАПЪЛНО ПРАВА ! ДЕПУТАТИТЕ /НЕМАЖОРИТАРНИ А ПАРТИЙНО КЛАНОВИ / СА ПРОСТО ЛОБИСТИ ! ЗА ДА СИ ЛОБИСТ- ТРЯБВА ДА "работиш" ,ЗА ДА "получиш" ! За това, нямаме народен избор на съдиите/ КАТО В САЩ / ! ЗНАЕ ЛИ ДЕПУТКАТА , ЧЕ В САЩ СЪДЪТ Е НАРОДЕН ...ТЪЙ КАТО НАРОДНО СЪДЕБНО ЖУРИ ОТСЪЖДА ВИНОВНОСТ И ПРЕДЛАГА САНКЦИЯ -ПРИСЪДА!
126
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са безделници, а са ***.
125
1
 
32
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Подкрепям коментара на "Минаващ". Крайно време е България да редуцира броя на народните избранници. Много са на фона на демографската действителност. Има много примери за големи държави с много по-малък брой депутати от нашите. И парите, които ще се спестят вследствие на редуцирането на броя им, могат да се насочат в социалната политика на държавата.
124
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 115 - как ти дойде на ума , суперяко е и макар че е като гротеска си е самата истина - единият лъже ,че сме с Европата , а другия ,че сме с Рашата обаче и двамата са във фирми , дето са пряко свързани с Газовите потоци , най- безцеремонно , ограбващи изпосталялия български народ , а Българската църква вика само "Алилуя"
123
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и Пеевски ли ?
122
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да давам ли примери с отсъствивта ???
121
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ааааа много моля, моят депутат аз съм си го избрал. Нито дума повече за него.
120
1
 
19
 
! Отговори
Минаващ преди 6 години
Те не са безделници само когато си "коват" закони в техен и на обкръженията им интерес. А касае ли закон в интерес на народа - пълно бездействие, симулиране на дейност, селфита, пиар снимки и статии, внушаващи на роболепния народ "Вижте ни, толкова много работим във ваша полза, дори не спим, само и само да вървим напред и нагоре". Продажници! То ако работят истински и всеотдайно за България, на този хал ли ще сме?! А,да: И спешно редуциране на бройката им от 240 на 100. Само харчат народна пара.
119
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много работят в районите си кръчми. Също имат личен живот. Спазват правилата и законите. Те за нашата гордост.
118
0
 
20
 
! Отговори
Мето преди 6 години
Работлив и свестен човек няма да отиде депутат. Това което нашите депутати го правят няма да затрудни група от 240 шимпанзета.
117
0
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
Г-жа Караянчева непоправимо греши. Те са безделници, но не са без празници.
116
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв поглед ,зареян в необозримото комунистическо бъдеще , а зад чалгаджийската прическа мисли от рода - как да излъжем нормална Европа ,че сме десни и Гулями димократи
115
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато се гласува промяна на закон, кодекс депутатие в пленарна зала са 123-124... Толкова колкото е необходимо за да има кворум. Съгласен съм, че те са по комисии и по населените места, но при гласуване всички трябва да са в парламента. Всички 240 а те 3 - 4 повече за да има кворум
114
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може и да са безделници, ама са наши безделници.
113
2
 
28
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Българите не са народ за държава. Как иначе да си обясня 9 годишното герберуване???