Шефката на парламента: Депутатите не са безделници!

Те работят много в районите си и в комисиите, защити ги Караянчва
218
Шефката на парламента: Депутатите не са безделници!
Снимка: Булфото

Не е вярно, че депутатите са безделници, те работят в комисии и по избирателните си райони и видяното в пленарната зала е много малка част от тяхната дейност, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред bTV.

По думите й всеки един народен представител работи в избирателния си район, а след това и в комисиите на народното събрание. "Това, което виждат зрителите в залата, е само повърхността на работата на народните представители", категорична беше Караянчева.

Според шефката на парламента е проблем, че хората не разбират, че "депутатите също имат своите чувства, своето отношение" и тя призова гражданите да дойдат и да видят как заседава Народното събрание.

Караянчева призна, че има моменти, в които парламента се използва за политически цели, а не за конкретни дебати и това създава проблем.  В същото време обаче шефът на парламента беше категоричен, че не съжалява за това, че е била груба като депутат:

"Няма лесни решения, но досега никога, когато нещо са ми предлагали да поема като ангажимент, никога не съм отказвала", подчерта Караянчева.


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
1
 
14
 
! Отговори
3 преди 1 година
А кои като не бездилн какво направипа за народа стоят там докато пенсия не дойде или нещо друго
140
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"...тя призова гражданите да дойдат и да видят как заседава Народното събрание."
---
Трябва да отидем. Иначе ги гледаме само то ТВ-тата. Друго си е ЦИРК на ЖИВО.
139
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Щерю

И в Парламента, и насреща му в БАН, и в нашите прословути 53 университета!
В държавната и в общинските администрации - излишни щатни бройки колкото щеш!
Станахме за смях и на кокошките. Харчим луди пари, за да издържаме некадърници, да храним и един етнос-тунеядец, а хората с пълен трудов стаж мизерстват!
138
0
 
15
 
! Отговори
Милиони ще пестим, преди 1 година
всеки месец -десетки спестени милиони!

До Гост

Да, така е.
Нужно е да редуцираме и броя на 8 000 хрантутника, които взимат заплати, за да правят наука и твърдят, че резултатите от труда им ще се видят след 20 г.
След редуцирането ще останат около 200 качествени преподаватели за университетите, които също следва да бъдат редуцирани - най-много 10.
Тогава ще имаме и качествено висше образование, и наука на световно ниво, която ще е дело на талантливите учени, подготвящи качествени млади висшисти
137
1
 
20
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Бездарници са...
136
0
 
21
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 година
БАБАТА /С УСТРЕМЕН КЪМ БЛИЗКОТО БЪДЕЩЕ ПОГЛЕД / Е НАПЪЛНО ПРАВА ! ДЕПУТАТИТЕ /НЕМАЖОРИТАРНИ А ПАРТИЙНО КЛАНОВИ / СА ПРОСТО ЛОБИСТИ ! ЗА ДА СИ ЛОБИСТ- ТРЯБВА ДА "работиш" ,ЗА ДА "получиш" ! За това, нямаме народен избор на съдиите/ КАТО В САЩ / ! ЗНАЕ ЛИ ДЕПУТКАТА , ЧЕ В САЩ СЪДЪТ Е НАРОДЕН ...ТЪЙ КАТО НАРОДНО СЪДЕБНО ЖУРИ ОТСЪЖДА ВИНОВНОСТ И ПРЕДЛАГА САНКЦИЯ -ПРИСЪДА!
135
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са безделници, а са безродници.
134
1
 
32
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Подкрепям коментара на "Минаващ". Крайно време е България да редуцира броя на народните избранници. Много са на фона на демографската действителност. Има много примери за големи държави с много по-малък брой депутати от нашите. И парите, които ще се спестят вследствие на редуцирането на броя им, могат да се насочат в социалната политика на държавата.
133
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 115 - как ти дойде на ума , суперяко е и макар че е като гротеска си е самата истина - единият лъже ,че сме с Европата , а другия ,че сме с Рашата обаче и двамата са във фирми , дето са пряко свързани с Газовите потоци , най- безцеремонно , ограбващи изпосталялия български народ , а Българската църква вика само "Алилуя"
132
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и Пеевски ли ?
131
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да давам ли примери с отсъствивта ???
130
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ааааа много моля, моят депутат аз съм си го избрал. Нито дума повече за него.
129
1
 
19
 
! Отговори
Минаващ преди 1 година
Те не са безделници само когато си "коват" закони в техен и на обкръженията им интерес. А касае ли закон в интерес на народа - пълно бездействие, симулиране на дейност, селфита, пиар снимки и статии, внушаващи на роболепния народ "Вижте ни, толкова много работим във ваша полза, дори не спим, само и само да вървим напред и нагоре". Продажници! То ако работят истински и всеотдайно за България, на този хал ли ще сме?! А,да: И спешно редуциране на бройката им от 240 на 100. Само харчат народна пара.
128
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много работят в районите си кръчми. Също имат личен живот. Спазват правилата и законите. Те за нашата гордост.
127
0
 
20
 
! Отговори
Мето преди 1 година
Работлив и свестен човек няма да отиде депутат. Това което нашите депутати го правят няма да затрудни група от 240 шимпанзета.
126
0
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 1 година
Г-жа Караянчева непоправимо греши. Те са безделници, но не са без празници.
125
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв поглед ,зареян в необозримото комунистическо бъдеще , а зад чалгаджийската прическа мисли от рода - как да излъжем нормална Европа ,че сме десни и Гулями димократи
124
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато се гласува промяна на закон, кодекс депутатие в пленарна зала са 123-124... Толкова колкото е необходимо за да има кворум. Съгласен съм, че те са по комисии и по населените места, но при гласуване всички трябва да са в парламента. Всички 240 а те 3 - 4 повече за да има кворум
123
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може и да са безделници, ама са наши безделници.
122
2
 
28
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Българите не са народ за държава. Как иначе да си обясня 9 годишното герберуване???