Борисов не се конфронтира ни с русофили, ни с русофоби

Премиерът с позиция, която отговаря на обществените нагласи
2 апр 2018 10:15, Петя Славова
174

Бойко Борисов и правителството заемат позицията, която отговаря на обществените нагласи. Премиерът знае, че ако има по-крайна гледна точка, ще се конфронтира или с русофилите, или с русофобите, заяви социологът Мира Радева в сутрешния блок "България сутрин".
Още по темата

Заедно с политическия психолог проф. Антоанета Христова, гостите на Bulgaria ON AIR коментираха позицията на България, която реши, че няма да отзовава български дипломати от Русия заради случая "Скрипал", но заяви подкрепата си към Великобритания.

Това съобщи самият Борисов на извънредния Съвет по сигурност в края на миналата седмица. На него присъства и посланикът ни в Москва Бойко Коцев.

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че с този подход - да не се караме с никого - "каним вълка в кошарата".

"Точно пък в момента проявяваме характер. За първи път България е в ситуация, в която може да играе ролята на международен посредник, независимо от дългите периоди на демократично развитие", подчерта проф. Христова.

Мира Радева обаче е съгласна с мнението на Плевнелиев и твърди, че той е прав по въпроса с ценностната позиция: "Когато губим ориентири, ценностите трябва да ни водят", категорична е социологът!

Политическият психолог пък не е убедена, че стойностните ориентири в Европа са преследвани устойчиво и систематично. Според проф. Христова българинът отдавна се е разочаровал от неспособността на ЕС да защитава своите ценности и ориентири, както и да разписва стратегически политики.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
3
 
11
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 128"С германците руснаците не смеят да крадат,като с нас."Толкова са ви ясни на драгалевци нещата! Руснаци не само ще прекарат германците (ако имат възможност), ами биха продали и майка си за пари! Там е работата, че Германия е диферсифицирала този си сектор и по този начин принуждава Русия да и доставя газ на много ниски. А пък ние на гол тумбак чифте пищови! Ако имаш идея от къде да вземем газ в близките 3-4 години освен от Русия и Румъния, казвай!
123
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не сме в позиция да показваме неутралитет. Това, което е най наболялият проблем е зависимостта ни от Русия. Няма как да бъдем посредници. Прекалено сме зависими. Не слагайте каруцата пред коня.
122
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до Анонимен 127 Какви слуги,България е членка на НАТО и ЕС от 14 с 11 години,това са наши съюзници?На руските слуги в БГ,трябва да се отнемат европейските паспорти!
121
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Hafen die Wahrheit110 България не е Германия.С германците руснаците не смеят да крадат,като с нас.
120
11
 
8
 
! Отговори
до Анонимен 120 преди 6 години
Позор за тези, които искат да сме слуги на ЕС и най вече САЩ.
119
5
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Мира Радева винаги говори едно и също. Да ходи секретарко на нещастния Плевнелиев. Там, според мен и е мястото.
118
4
 
13
 
! Отговори
Чекспир преди 6 години
Явно Борисов е понаучил някои неща от бай Тошо...!?
117
14
 
10
 
! Отговори
веднага преди 6 години
Оставка , предатели, слуги на Кремълските престъпници. ....
116
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов извърши огромно предателство,този човек е позор
115
14
 
7
 
! Отговори
как преди 6 години
С какви очи Борисов сега ще отиде в Брюксел ????? Трябва да си пълно зомби , за да го направиш , след гнусното решение и падането на прикритието .
114
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТО ПРОЧЕТЕМ И БАЙ *** ПРАВИ ИЗБОРИ се изяснява всичко как се случват нещата у нас .Жалко .
113
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСТАВКА НА ТОВА ПРО РУСКО ПРАВИТЕЛСТВО,ПОЗОР,ПОЗОР,ПОЗОР
112
1
 
6
 
! Отговори
Бай Ганъо у Иречек 2 преди 6 години
Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един! Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена! Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата не може. Не си ли с тях спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли? Хубаво, ама като не им клатиш шапка дявол не може те избра! Тъй е! Аз съм врял и кипял в тия работи, че ги разбирам
111
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За посредническа роля се натягат Австрия и Словения, не виждам ,как България може да бъде предпочетена пред горните две!Миналата година Путин беше на посещение в Любляна по покана на президента Борут Похор!
110
2
 
7
 
! Отговори
Бай Ганъо у Иречек преди 6 години
А бе, бай Иречек, я ми кажи твоя милост леберал ли си, консерватор ли си? Май-май, че си консерва, както виждам. И аз, ако питаш, не мога да ги разбера нито едните, нито другите, ама хайде, да не им остане хатъра... Знайш, алъш-вериш е то, не е шега Па да ти кажа ли правичката (Тука дали няма някой да ни подслушва?) Да ти кажа ли правичката? И едните, и другите са маскари!Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един! Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена! Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата не може. Не си ли с тях спукана ти е работата! Па и мене нали ми
109
7
 
9
 
! Отговори
уникум преди 6 години
Борисов ти се конфронтираш с България , бе човек . Това да не ти е фирма Ипон , та натвори ужасни глупости ..
108
13
 
6
 
! Отговори
Боко велик преди 6 години
След това, което натвори Боко срещу Евросъюза и НАТО ще видим магистрала Хемус и атомна централа Белене през крив макарон.
107
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото и да са обещали на Борисов,руснаците,за да клекне,няма да изпълнят обещанието си.Мястото ни е с ЕС и НАТО,а не с Русия.Само декларации не са достатъчни от това правителство, а на дела, с Москва.
106
9
 
7
 
! Отговори
да преди 6 години
Безславен край на Борисов и ГЕРБ !!! А колко години ни будалкаха. ....
105
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен109 В момента германските туристи са повече от руските,а и румънските и македонските не са малко.Както и от останалите западни страни.