Борисов не се конфронтира ни с русофили, ни с русофоби

Премиерът с позиция, която отговаря на обществените нагласи
2 апр 2018 10:15, Петя Славова
174

Бойко Борисов и правителството заемат позицията, която отговаря на обществените нагласи. Премиерът знае, че ако има по-крайна гледна точка, ще се конфронтира или с русофилите, или с русофобите, заяви социологът Мира Радева в сутрешния блок "България сутрин".
Още по темата

Заедно с политическия психолог проф. Антоанета Христова, гостите на Bulgaria ON AIR коментираха позицията на България, която реши, че няма да отзовава български дипломати от Русия заради случая "Скрипал", но заяви подкрепата си към Великобритания.

Това съобщи самият Борисов на извънредния Съвет по сигурност в края на миналата седмица. На него присъства и посланикът ни в Москва Бойко Коцев.

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че с този подход - да не се караме с никого - "каним вълка в кошарата".

"Точно пък в момента проявяваме характер. За първи път България е в ситуация, в която може да играе ролята на международен посредник, независимо от дългите периоди на демократично развитие", подчерта проф. Христова.

Мира Радева обаче е съгласна с мнението на Плевнелиев и твърди, че той е прав по въпроса с ценностната позиция: "Когато губим ориентири, ценностите трябва да ни водят", категорична е социологът!

Политическият психолог пък не е убедена, че стойностните ориентири в Европа са преследвани устойчиво и систематично. Според проф. Христова българинът отдавна се е разочаровал от неспособността на ЕС да защитава своите ценности и ориентири, както и да разписва стратегически политики.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
7
 
6
 
! Отговори
тралалалала преди 6 години
бг Шенген на най нанаа нанай , еврозона - крив макарон тралала западни инвестиции - 0... нана и кой ни е виновен, а? Запада ли? Вие некви палачинки как бихте ги третирали? Влашки престилки... троянски коне . И да не ми ревете що сте бедни и нямате държава като хората!
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да запазиш неутралитет е предимство, което се гради много години, с правилна политика. В кюпа сме отвсякъде. Нямаме тези умения. Южняшки темперамент, все се пали
82
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отидоха да живеят именно защото обменяхме, като скотове откакто започнахме да въртим опашка на запада и да чакаме някой кокал.
81
10
 
8
 
! Отговори
Путовите маши преди 6 години
Путиновите маши от Руското посолство и Матрьошките са вдигнати на "всеоръжие" да пишат коментари.Абе, нещастници, с глупостите дето ги списвате не знаете ли, че още повече настройвате здравомислещите хора в България срещу вас.Помислете само, колко българи отидоха да живеят и работят в демократичните страни на Запад, и има ли въобще някои които да е отшъл в Путинова Русия -- не защото там се живее Скотски.
80
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Покушението срещу Скрипал не е руско.На мястото има остатъци от използваното вещество и пострадал полицай.Много бързо се разкри какво е използваното вещество.Той е още жив,а дъщеря му вече се хранела самостоятелно.В сравнение с покушенията срещу Литвиненко и Георги Марков това покушение е нискотехнологично и неуспешно.По същият начин бяха приписали покушението срещу папа Йоан Павел на Сергей Антонов.Ако КГБ набележи някого за убиване тя го убива,а не като ЦРУ с Фидел Кастро!
79
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата знае, че народът е толкова смачкан и оскотял от гербаджийски кражби и рекет, че понася почти всичко. Но също знае, че има граница, която не бива да преминава. Например, в отношението към Русия и в над-упването към Запада. Защото с изключение на половин процент грантаджии и незначително количество хора с промити мозъци, българите обичат Русия и помнят историята.
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не виждам защо да не продължаваме да си плащаме" данък пРосия". Нищо работа-по 3-4 милиарда на година, ама пък ни защитават от ***, третополови и рептили, бандеровци тоже....
77
11
 
13
 
! Отговори
Няма Русофили преди 6 години
Няма Русофили -- има Българофоби продаващи българските интереси на Русия.Няма Русофоби -- има Българофили, които защитават интересите на България и не се продават на Русия
76
0
 
5
 
! Отговори
гого преди 6 години
сега Бойко може да види кои са с него баш гербаджии и кой пребоявисани седесари интересчии от типа на оня Тома Волски....
75
4
 
14
 
! Отговори
до76 преди 6 години
хаха несигурни, че кой спрв Южен поток, кой спря Белене, май не бяха руснаците, мсй ефин юс сенатор кацна и размаха пръст....
74
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато бяхме с руснаците бяхме добре. Всеки си имаше работа, сигурни доходи, спокоен живот и дом. Нямаше решетки по прозорците, нямаше мутро-охранителни фирми и застрахователи, доброволни де, нямаше убийства, изнасилваня, педофили, наркомани и други западни ценности.После дойде ДемоКраДцията ...
73
13
 
8
 
! Отговори
Русия е несигурн преди 6 години
Руснаците са несигурни партньори. С тях не трябва да имаме общи енергийни проекти.Видяхте какво стана с Южен поток и атомната централа Белене. Не трябва да губим повече милиарди левове. Българският народ е беден.
72
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам коментарите разбирам защо сме на това дередже- нямаме ценности.Никой не се интересува кой е прав, всеки гледа само интереса, другото било наивност.
71
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов няма как да не се мазни на руснаците, защото без тях България загива.Ако се откажат окончателно от Белене, това означава България да се върне отново към режим на тока 2-2. Врътнат ли кранчето на газта, пък спират и малкото останали заводи в БГ.
70
14
 
4
 
! Отговори
край на Белене преди 6 години
Има поне нещо хубаво след всичко това, че строежа на атомната централа Белене ще отпадне от дневния ред на България завинаги, защото това вече политически няма да бъде възможно.
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мутра 3-тарикат Пас съм.
68
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
mnoooooooooooogo rusofili amerikanofili ........no nqma bulgarofili.........JALKO
67
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Борисов му дай да процент от всяка далавера в България, а ако може и в Европа и друго нищо не го интересува. Разпри между Русия и Запада, само прецакват далаверата, много му е гадно на Баце от това.Остави далаверата, ами работата намирисва и на война, което ще рече, че не само няма да има далавера, ами най-вероятно ще загуби и всичко вече окрадено.Малииии страх.
66
8
 
11
 
! Отговори
Ххх преди 6 години
Момченца, никой не ви седи на две на три и повече столчета! Ако вие сте слепи или Някой иска да сте такива - ваш проблем! За първи път виждам Борисов с нещо като стабилна държавническа позиция - не де наведе ни на едните ни на другите! Така и трябва!
65
1
 
9
 
! Отговори
Керанов преди 6 години
До Бай Иван 55Бай Иване, народът си го е казал отдавна. Като се мъчиш да седиш на два стола, падаш на земята.