Борисов не се конфронтира ни с русофили, ни с русофоби

Премиерът с позиция, която отговаря на обществените нагласи
2 апр 2018 10:15, Петя Славова
174

Бойко Борисов и правителството заемат позицията, която отговаря на обществените нагласи. Премиерът знае, че ако има по-крайна гледна точка, ще се конфронтира или с русофилите, или с русофобите, заяви социологът Мира Радева в сутрешния блок "България сутрин".
Още по темата

Заедно с политическия психолог проф. Антоанета Христова, гостите на Bulgaria ON AIR коментираха позицията на България, която реши, че няма да отзовава български дипломати от Русия заради случая "Скрипал", но заяви подкрепата си към Великобритания.

Това съобщи самият Борисов на извънредния Съвет по сигурност в края на миналата седмица. На него присъства и посланикът ни в Москва Бойко Коцев.

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че с този подход - да не се караме с никого - "каним вълка в кошарата".

"Точно пък в момента проявяваме характер. За първи път България е в ситуация, в която може да играе ролята на международен посредник, независимо от дългите периоди на демократично развитие", подчерта проф. Христова.

Мира Радева обаче е съгласна с мнението на Плевнелиев и твърди, че той е прав по въпроса с ценностната позиция: "Когато губим ориентири, ценностите трябва да ни водят", категорична е социологът!

Политическият психолог пък не е убедена, че стойностните ориентири в Европа са преследвани устойчиво и систематично. Според проф. Христова българинът отдавна се е разочаровал от неспособността на ЕС да защитава своите ценности и ориентири, както и да разписва стратегически политики.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като седнеш на две столчета, най-логичното нещо е да се озовеш на земята.
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Boiko ima biznes interesi s DEBELIQ(Dogan)iska da lapa i ot Evropa i ot Putin....elementarno
62
2
 
10
 
! Отговори
KKK преди 6 години
Хем с едните, хем с другите = джендърска позиция.Genders за евразийско развитие на България (ГЕРБ).
61
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко е некадърен политик без никакви човешки ценности. След като защитава убийства с химическо оръжие, правете си сами сметка какъв зъл нечовек ви управлява.
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
darjava kadeto resheniqta ne se vzemat ot Dondukov 1i 2 a v SARAITE ne q broite za nishto
59
3
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Бокич: Не, може и да го направят и няма да е изненада, но трябва да е ясно, че собственото мнение също струва нещо. Ето, Германия ще строи Северен поток 2. Не мисли да скъсва връзките с Русия. А ние се надяваме на отклонение от Турски поток. Да видим.
58
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ ще спечели и следващите парламентарни избори. Няма да има мнозинство, но ще има решаваща роля при съставянето на бъдещото ново правителство. Няма да позволи на БСП и ДПС да се върнат на власт. За кратко се бяха върнали на власт, но ГЕРБ ги бойкотира и веднага си подадоха оставките. Доган, Станишев и царят се една престъпна банда. Орешарски прави каквото му кажат БСП и ДПС.
57
2
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Ужас !!!: И тук ли си постнал същото. Не се презорвай.
56
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Кой каза,че в България няма *** ! БОРИСОВ не е нити с русофили нито с русофоби значи средно положение - *** !
55
3
 
11
 
! Отговори
Бокич, преди 6 години
ама като ревнеш в Брюксел за фондове, туй- онуй, Шенген, еврозони и пр. , да се изненадаме ли, като ти покажат среден пръст? Или ще се правиш на лисица, че сме отговаряли на всички критерии и пр.? Щото и ЮК ще заеме принципни позиции по тия въпроси, не се съмнявай! Техните дипломати са най- добрите в света през последните 400 г, не като нашата селска смотла, дето я направи министър!
54
6
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Истеричната русофобия до какво полезно води????А сляпата русофилия ???? Почнете да ползвате главите си ,а не да се водите по чужди мнения,за да сме добре ,трябва да лъжем и двете страни и да имаме материални облаги и от двата лагера ,толкоз,ценности,менности ,това са глупости,които се говорят на наивниците ;) !!!
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
той и Борис 3 не се конфронтираше и беше приятел и с 2 та лагера - отровиха го и още спорят кой - дали едните или другите...
52
24
 
10
 
! Отговори
САМО ГЕРБ преди 6 години
Има 3 причини да гласувам пак за ГЕРБ: те са най-добрите. най-малко крадат от всички останали. никога не управляват с ДПС. Само това е достатъчно да кажем, че ГЕРБ са най-добрите, защото останалите са по-зле от тях.
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби и хитрец и не се връзва на триковете на бобитата.
50
4
 
28
 
! Отговори
неверник преди 6 години
Когато англетата си светнаха принцеса Даяна никой нищо не им каза!Те били страшни демократи и въобще не са расисти или ксенофоби!Убиха я като муха пред очите на целият свят.Е кажете тогава изгонихме ли английски дипломати?А сега какво-точно по време на изборите в Русия някой се опитал да отрови бивш руски шпионин.Е,да ама той живее от 2010-та в Англия и каквото има да пее вече го е отдавна изпял.Така,че едва ли са руснаците !А и като помислиш с какво е отровен-опитът е несериозен и неуспешен.
49
16
 
6
 
! Отговори
Ужас !!! преди 6 години
Сега могат и да им спрат световното по футбол в Русия...Само се чудя тогава Боко как ще спасява руснаците...
48
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ти си много наивен, няма ценности, важното е с кой си и срещу кого. Не знам как се оправяш в живота."Без ценности - национални катастрофи! Включително и катастрофата 1989!Уникални сме исторически погледнато да правим погрешни избори на съюзници. Грам лоялност, разбирай интерес, никога не може да бъде равен на килограм интелект!
47
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
г-н Бойко Борисов се конфронтира с БЪЛГАРИТЕиначе с русофилите, с русофобите, с англофилите и англофобите е в добри отношения
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 39А пък аз все си мислех, че ценноста е именно това, да си прав! А си прав когато носиш добро, не лъжеш, не крадеш, не убиваш.......абе всичко това е написано в една книга още преди повече от 2000 години! НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ!!!! ИЛЪЖЕЦА НИКОГА, АМА Н-И-К-О-Г-А НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРАВ!
45
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен до 41 преди 6 години
Вчера ти четохме същите глупости днес отново едно и също.От Козяк няма ли нещо ново? А нещо за джендърската партия ГЕРБ и за джендърските журналисти няма ли да ни осветлиш.