България между Москва и Лондон: Гибелно е да бъдем посредници!

Политическата страна на въпроса е опасна, смята политолог
Обновена: 3 апр 2018 11:21 | 3 апр 2018 11:05,
77

Къде е България в конфликта между Москва и Лондон след отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и неговата дъщеря? Според политолога проф. Евгений Дайнов решението на страната ни да не заеме категорична позиция е гибелно. Припомняме, че засега България няма да експулсира руски дипломати, тъй като според властта няма категорични доказателства за отравянето на Скрипал от Русия.

"Гибелно е да ходиш и да разправяш, че искаш да бъдеш посредник между Европа и Русия. Едно е да казваш, че нямаш достатъчна информация, друго е да казваш - хем нямам информация, хем искам да бъда посредник. Как ще си посредник като си част от едната страна и я председателстваш? Не е добре да си мост. Политическата страна на въпроса е опасна", обясни Дайнов в "България сутрин".

Той подчерта, че когато си част от група хора, ти им дължиш някаква солидарност. Няма сляпа солидарност, има премислена, отбеляза политологът.

"България изглежда много лошо. Всички наши партньори на запад знаят, че сме най-бедната и корумпирана страна, което не ни поставя в добра светлина. Всички знаят, че България винаги се колебае по отношение на Русия", каза още проф. Дайнов.

"Не съм съгласен, че нямало информация. Проблемът е, че има страшно много информация и тя е за детската градина. Разказват ни се небивалици, това е обидно за здравия човешки разум. Информацията, която обилно ни се поднася, не издържа логически", каза от своя страна социологът Кънчо Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него в случая Бойко Борисов е взел външнополитическия завой, отлагайки вземането на крайно решение. Категорично трябва да сме на страната на Англия, но дайте да се обединим и да хванем престъпника, подчерта социологът.

Двамата отправиха обвинения към политиката на управляващите, а Стойчев е на мнение, че има мнозинство от хора, което не е в подкрепа на случващото се в страната. Но по думите му то е разпокъсано и не може да доведе до алтернатива.

"Правят безобразия все едно ги подкрепя целият народ. Това изобщо не е така", посочи той.

"Човешките общества са устроени така, че винаги има алтернатива", отбеляза проф. Дайнов и добави, че ръководството на БСП не разбира с какви възможности разполага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 20Е, щом културата и мисленето ти е на нивото на тоалетната хартия...............жалко брат, много.....много ми е жал за тебе!!!
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грантаджийите се събудиха!
22
5
 
28
 
! Отговори
БПФ преди 6 години
Дайнов - ние трябва да бъдем ПЪРВО на страната на правдата !!! Няма НИКАКВИ доказателства срещу Русия по случая, тоест обвиненията срещу нея са само КЛЕВЕТИ - да не говорим, че Русия няма нито мотив, нито пък - дори да е отговорна за убийството на Скрипал, щеше да го направи по такъв начин, че следите да водят към нея.Освен това на Англия ние не дължим НИЩО - островните обратняци винаги, ама ВИНАГИ са били врагове на българския народ !!!С турците често сме се разбирали, с тия - НИКОГА !!!
21
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Братушкането с убийците на Скрипал е нездравословно !
20
1
 
8
 
! Отговори
Centurion преди 6 години
Обикновено посредникът яде бой и от двамата. И губи уважението им. Доказано.
19
7
 
24
 
! Отговори
с Русия в сърцето преди 6 години
винаги с Русия, никога против братята ни! не ми пишете глупотевини! Никакво англосакс семейство не ни приема, не сме от него и нямаме работа там! Английски се учи с години, руски знаем по принцип, защото е като нашия език, Руснака ни е брат, никога не ни е обидил и наранил! Англетата са ни хвърляли бомби, и няма да се поколебаят да го направят пак. Тези хора са просто ситуативен партньор, но никога приятел, да не говорим за друго!
18
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато бяхме с Русия нямахме тоалетна хартия и банани а НАТО и ЕС ни дадоха тоалетна хартия и банани и живеем добре!
17
18
 
13
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 6 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван)Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Валерия Велева, Петьо Блъсков, Татяна Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, Шаренкова,Явор Дачков
16
6
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
някои дали ме е питал през 2007 дали искам в тази група хора защо трябвада бягам от русия какво ми е направила русия в бьлгария има само джанки апарното в мом работи с руска газ топля се плащам си и защо трябва да си развалямотношенията с тази група хора с които живеем тук от векове за векове какво направианглия за кланетата 1876 кои оряза границите и раздели семеиствата кои хвьрлябомби над софия 1944 и накрая де-билите им направиха паметник
15
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Членството в ЕС и НАТО окончателно ще досъсипе България.
14
19
 
13
 
! Отговори
Доказателствата! преди 6 години
Вече съществуват версии, че с голяма вероятност веществото с което е отровен Скрипал е било разпръснато във вентилационната система на колата му, или е нанесено върху дръжката на вратата, или е дошло от пакет с гречка който дъщеря му Юлия е поръчала на познат да купи, или самата Юлия Скрипал го е превозвала в куфара си като пакет козметика който е трябвало да бъде отворен в Англия. Всичко това несъмнено доказва, че химическата атака в Лондон със сигурност е организирана и извършена от Русия.
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 11В англосаксонското семейство български *** и гайдуняци не приемаме. Колегааааа...нешо сис са объркал
12
36
 
9
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Българите винаги трябва подкрепяме НАТО, САЩ и Европейския съюз! В своята 1300 годишна история българите никога не сме живяли толкова добре. Днес България при американското партньорство като членка на НАТО и ЕС е най прекрасното място за живот за което ние българите можем да мечтаем!
11
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината може би няма да се разбере, но чисто прагматично най-голям интерес от премахването на скипал има КГБ. То е като в мафията, влезеш ли веднъж - жив от нея не може да се отървеш.
10
8
 
35
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
И защо бе Дайнов трябва да сме задължително на страната на Англия??? Или за теб няма значение на чия страна ще сме , само и само да сме срещу Русия??? Твоите анализи Дайнов- майнов както винаги са изпълнени с драматизъм гибелност и тем подобни тъпологизми , изкачащи от седесарската ти кратуна .
9
37
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма никакво съмнение, че Русия стои зад химическата атака в Лондон. Путин е загубил окончателно подкрепата на руския народ и единственият му шанс да спечели изборите беше да отрови Скрипал и дъшеря му. А България за пореден път пропусна шанса си да докаже, че е достойна да бъде приета в голямото демократично англосаксонско семейство.
8
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След първоначалната истерия и шум, настоящето мълчание на Тереза Мей и Англия по въпросите около случая "Скрипал" буди недоумение.
7
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отчитайки, че Русия в миналото е произвеждала това вещество, може да се предположи, че най-вероятно Русия е отговорна за действията насочени срещу Сергей Скрипал и неговата дъщеря. Всичко това несъмнено доказва, че химическата атака в Лондон със сигурност е организирана и извършена от Русия.
6
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шпагата който направи Бойко е за най-неподходящия случай. Тези които пое озлоблението на Кремъл бяха в пакет като го направиха разноглед.Много ми е интересно, как ще компенсира България загубеното доверие на европейците, ако утре излязат още доказателства за участието на КГБ в отравянето на Скрипал !
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Понякога се случва и това. Зависи от качествата на дамата.