Комисията по досиетата остава. Но какво от това?

Тоталитарен режим се сваля с преврат или с революция, изтъкна Иван Сотиров
17
Комисията по досиетата остава. Но какво от това?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Нужна ли ни е Комисията за разсекретяване на досиетата на бившата Държавна сигурност? Според управляващите – недвусмислено "Да". От БСП пък призоваха тя да бъде превърната в Институт за национална памет.

Още по темата
"Тази комисия започна да действа 25 години след Промените, а трябваше да се задейства още в началото им. Комисията спазва закона стриктно. Трябваше още през 90-та година цялата информация да се свали. Тоталитарен режим се сваля с преврат или с революция, а ние нямахме нито едното", посочи политологът Иван Сотиров.

Според журналиста Копринка Червенкова Комисията не е ефективна, а дейността ѝ е безрезултатна.

"Ако досиетата бяха чистени, просто щяха да бъдат махнати, а на тяхно място щяха да останат образците. Тази Комисия трябва да приключи. Никаква разлика нямаше да има, ако цялата информация бе свалена през 90-та година", подчерта тя в "Денят ON AIR".

Пред Bulgaria ON AIR Сотиров отбеляза, че страхът от Комисията е от това да не се види неграмотното ниво на някои институции и високопоставени личности в държавата.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комисията е излишен разход на средства. 29 години след 10.11.1989 вече никой не го интересува кой е бил доносник. Отдавна всички бивши агенти си "изчистиха"досиетата. Предлагам да се закрие комисията.
12
1
 
3
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Навсякъде по света има агенти ! И те са умни и интелигентни хора ! Кой Ви е виновен ,че сте прости?
11
2
 
5
 
! Отговори
Редови българин преди 6 години
Комунистите от УБО се занимават с разкриване на служители на ДС . И не само,че имитират бачкане ами и проявяват стръвно цоцане на държавни (респективно и мои лични мангизи ,внесени поради глупоста ми да работя в моята мила Родина)....парииии!
10
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
да се закрива тази простащина това е комисия за хора без работа да сьздаватнапрежение в обществото без никакьв полезен коефициент
9
1
 
6
 
! Отговори
OO преди 6 години
Тази комисия е поредния *** смучещ пари от държавата, абе какви камунисти ???? да вземат да се занимават с настоящите олигарси .....
8
1
 
4
 
! Отговори
безпартиен преди 6 години
Власт се сваля наистина с преврат,но за него трябва някой да плати!Плаща този,който ще има полза и името му винаги ще е тайна за обществото.А изпълнители ще има.Те са едно пушечно месо.
7
0
 
8
 
! Отговори
а преди 6 години
И какво ще последва,като установят?Те вече са дърти,а и не се съмнявам,че едрите риби са взели мерки навреме.Цецо е почнал работа като младеш в дс и ги разбира тея работи.Просто тихо местенце за получаване на заплати
6
3
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
До Истината (7)Качествата на доносчик не са повод за гордост, ама вие доносчиците сте си долно товари и това не ви притеснява, щото сте си плазмодии по природа..
5
3
 
10
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Днес в България почти няма човек на ръководен пост който да не е бил агент на ДС. Или пък да не е дете на агент.Такава беше едно време политиката. Всеки който притежаваше някакви качества специални автоматично ставаше сътрудник на ДС. Много хора ги привличаха и под натиск.Избираха все хора със висок интелект, умения, или преобладаващи лидерски качества, амбициозни.После след 1991г. половината от тези хора бяха назначени за капиталисти, а другата половина поеха управлението на държавата.
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комисиите са за безцелно пилеене на парите на българския данъкоплатец.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Благодарение на тази комисия, българските специални служби ще требе да четат повече вестниците и да гледат телевизиите и така ще е поне още дълги години. Може да гледат и тавана за да си пишат отчетите удобни за власта / независимо коа е /. А кой създаде тази комисиа?
2
4
 
11
 
! Отговори
истина е преди 6 години
Ако на време бяха избити *** като костов ,сега нямаше да сме *** на света !!
1
5
 
8
 
! Отговори
Дракона преди 6 години
ДС агентите са били добри хора и са служили на братския съветски режим, а тука гадовете са искали да слушат Бийтълс и да танцуват западни танци, това на какво прилича?