Заради руснаците, които остават: Народът доволен от Борисов

ГЕРБ продължава да води пред БСП с около 5%, сочи проучване
3 апр 2018 12:17,
293
Заради руснаците, които остават: Народът доволен от Борисов
Графика: "Барометър България"

65% от българите одобряват позицията на кабинета да не гони руски дипломати заради скандала "Скрипал". Това показва проучване на Агенция "Барометър България", проведено между 30 март и 1 април.

11,7 на сто не одобряват оставането на руските дипломати, 14,7% нямат мнение, а 8,6% не са чули за позицията на правителството, става ясно още от данните.

Премиерът Борисов обяви решението си да не експулсираме на този етап руснаци в петък. Позицията му бе посрещната с одобрение от социалистите, но в редиците на ГЕРБ се появи напрежение заради призива на Цветан Цветанов да се следва категорично евроатлантическата политика по скандала.

Още по темата

Позицията на България обаче се приема от обществото именно като европейска, показва проучването. За хората решението изглежда и консенсусно тъй като и опозицията го е подкрепила.

"Единствените противници се очертават изолирани от обществото представители на русофобски среди, но българското общество традиционно е с положителна нагласа към Русия или поне не е антируско настроено", анализират социолозите от "Барометър".

Според тях решението на България да се откаже от изгонването на дипломати повишава нейната тежест на европейската геополитическа сцена.

"На фона на противопоставянето между Москва и Лондон се формира търсене за компромисна европейска позиция, която страната би могла да предложи, въздържайки се от резки ходове, както вече беше демонстрирано в релацията ЕС – Турция, където движеща бе посредническата роля на България", смятат още от Агенцията. 

"Барометър България" тества и електоралните нагласи на анкетираните. В тях няма изненада, ГЕРБ водят с около 5 на сто пред БСП – съответно 26% към 21,1%. Трети са Обединени патриоти с 8,4%, слезвани от ДПС – 5,7%. Под чертата остава Воля  с 1,7%.  Хората, които на този етап не смятат да гласуват са 29,1%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В русия има повече гейове на глава от населението но се крият като мишки
152
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да видим ... ЦвЦв и ББ ни играят пиеска в момента, ама още не са стигнали до последното действие.
151
9
 
29
 
! Отговори
До 162 Факт преди 6 години
Къде си виждал или чувал гей да воюва ? Аз не съм чувал. Те са силни да воюват пред монитора срещу заплащане от " Америка за България".
150
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 148:Бъди сигурен, че руското посолство няма да са изнесе..те 1000 души не ги броят за нищо !Виж Историята !
149
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 153Приемете истината, че Българите обичат Русия...За коя русия говориш - царската русия от руско-турската война, СССР, елцинова Русия или сегашната газпромовска русия?Това са различни русии, както и България он времето Ботев, левски и раковски няма нищо общо с НРБ и нищо общо със РБ
148
7
 
21
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До АнонименХората които са против война с Русия милеят не за нея,а за собствения си живот!Което си е напълно естествено.Тея,дето мразят Русия-нека идат в Украйна,Сирия,там ще имат възможност да се изявят!Но да не ангажират с дивотиите си нормалните хора!
147
9
 
15
 
! Отговори
До 160 преди 6 години
Мнението на Джендарите няма морална стойност. Те между другото нямат право на мнение.
146
8
 
7
 
! Отговори
До 156 Светът срещу преди 6 години
Оня мач си го гледал но този съм сигурен, че няма да можеш да го видиш. Само ще усетиш ,че летиш с някаква лекота ,и от високо ще видиш тялото си превърнато в купчина пепел. Ще бъде интересно , нали ? Ние от провинцията ще гледаме по телевизията как се възнисаш заедно със София.....
145
28
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости,явно анкетата са я правили на някое русофилско сборище. Истината е,че на повечето хора изобщо не им пука за русия,гледат си живота не се замислят за глупости. Из неща шепа червени *** вдигат врява до небесата,да се създаде усещането,че всеки българин само за руснаците милее!
144
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този случай стана добре дошъл, за да се види това, което отдавна се знае - България е ненадежден съюзник в Нато и непълноправен член на ЕС
143
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един ден преди ядрената ракета да изпепели София руското посолство ще се изнесе от софия- Представям си как се товарят на автобусите и бършат очи с кърпички. И са помъкнали сички мивки, тоалетни казанчета, ключове и контакти от посольството.
142
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кое е грешното ?Като каже Лавров, че отравянето на Скрипал е дело на английските служби русофилите му слагат +А като напиша аз: Съд за убийците на Скрипал ми слагат -
141
17
 
8
 
! Отговори
Светът срещу Русия преди 6 години
Сега се играе мачът целият Свят срещу Русия. Този мач сме го гледали вече. Спомням си как завърши предишния подобен мач с разпадането на СССР...
140
3
 
11
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До До 144 СатаНАТОАко не се правим на интересни,никой няма да бомбардира България!То и не представляваме някакъв интерес.Единствената заплаха за нас е Турция,ама това не е от вчера и няма връзка със сегашната истерия.
139
6
 
3
 
! Отговори
До 152 преди 6 години
Няма смисъл да се правиш на умен. Не ти достига мозъчен капацитет за тази дейност
138
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се напъвате толкова шорошите. Опасно е . Можете да получите я херния, я някое вътрешно заболяване и да се възнесение. Приемете истината, че Българите обичат Русия.
137
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много българи са "русофили" по една или друга причина, но много малко са рубладжиите. А сегашната "патриотична" смес в управлението е чисто рубладжийска !В българия "патриотизъм" и "родолюбие" е равно да "рубладжийско русофилство"
136
7
 
18
 
! Отговори
Леле преди 6 години
Пълна мобилизация на шорошите!Реват на умряло за няма нищо...Спокойно бе,какво толкоз е станало,просто се разбра,че сте много,много малко!То не че русофилите са много повече(няма и двойно),ами просто болшинството от народа не се връзва на съшити с бели конци провокации!Хората не щат да стават жертва на чужди интереси и това си е!
135
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До по-далече от РусияАма колко пъти да ти повтарям - БЯГАЙ, СПАСЯВАЙ си хамериканоидния дирник. Изчезвай далеч- далеч, да си далеко от Русия. България си била тук винаги, демек близо до Русия.
134
11
 
7
 
! Отговори
Мечо преди 6 години
Абе направо да поканим Путин ,да отреже лентичката на Задунайската губерния! Явно на "***" Русия им е по ценна от България!