Заради руснаците, които остават: Народът доволен от Борисов

ГЕРБ продължава да води пред БСП с около 5%, сочи проучване
3 апр 2018 12:17,
293
Заради руснаците, които остават: Народът доволен от Борисов
Графика: "Барометър България"

65% от българите одобряват позицията на кабинета да не гони руски дипломати заради скандала "Скрипал". Това показва проучване на Агенция "Барометър България", проведено между 30 март и 1 април.

11,7 на сто не одобряват оставането на руските дипломати, 14,7% нямат мнение, а 8,6% не са чули за позицията на правителството, става ясно още от данните.

Премиерът Борисов обяви решението си да не експулсираме на този етап руснаци в петък. Позицията му бе посрещната с одобрение от социалистите, но в редиците на ГЕРБ се появи напрежение заради призива на Цветан Цветанов да се следва категорично евроатлантическата политика по скандала.

Още по темата

Позицията на България обаче се приема от обществото именно като европейска, показва проучването. За хората решението изглежда и консенсусно тъй като и опозицията го е подкрепила.

"Единствените противници се очертават изолирани от обществото представители на русофобски среди, но българското общество традиционно е с положителна нагласа към Русия или поне не е антируско настроено", анализират социолозите от "Барометър".

Според тях решението на България да се откаже от изгонването на дипломати повишава нейната тежест на европейската геополитическа сцена.

"На фона на противопоставянето между Москва и Лондон се формира търсене за компромисна европейска позиция, която страната би могла да предложи, въздържайки се от резки ходове, както вече беше демонстрирано в релацията ЕС – Турция, където движеща бе посредническата роля на България", смятат още от Агенцията. 

"Барометър България" тества и електоралните нагласи на анкетираните. В тях няма изненада, ГЕРБ водят с около 5 на сто пред БСП – съответно 26% към 21,1%. Трети са Обединени патриоти с 8,4%, слезвани от ДПС – 5,7%. Под чертата остава Воля  с 1,7%.  Хората, които на този етап не смятат да гласуват са 29,1%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
11
 
3
 
! Отговори
До 144 СатаНАТО преди 6 години
Един ден преди ядрената ракета да изпепели София руското посолство ще се изнесе от софия
132
18
 
10
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 6 години
Колкото по-близо до Русия, толкова по-близо до просия.
131
7
 
13
 
! Отговори
антисоросоид преди 6 години
Маммееее, соросджендарите са бесни ! Стискат зъбки до счупване с позеленяли лица от безсилна злоба.
130
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пореднта доза дезинформация и култ към Бойко Борисов.По принцип чест му прави,че зае тази позиция,но да видим каква е причината за това.И тук нещата са като с Истанбулската конвенция.Ако не беше вълната от възмущение на българския народ и опасността от падане на кабинета,и конвенция щеше да има,и изгонени руски дипломата също.Просто за пореден път у Баце проговори наистина впечатляващият му инстинкт за самосъхранение.И разбира се да не пренебрегваме натиска на Сидеров и Нинова.
129
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До по-далече от РусияАми бягай бе момче, бягай, че малко остана.
128
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно дали навремето НРБ щеше да си позволи да "коментира", а да не говорим да не изпълни решенията на СИВ ?Според мен българия поема курс на плавен БГекзит!
127
5
 
9
 
! Отговори
До 139 ник преди 6 години
В голяма евроатлантическо ронсоид на заблуда си другарю. 99% от българския народ обича Русия. Русофобите сте една малка група в София съставена от наркозависими Дженаро, пишещи и плюещи по Русия и България срещу заплащане от антибългарските со то сои дни организации.
126
12
 
12
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 6 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
125
13
 
7
 
! Отговори
ник преди 6 години
ЗАРАДИ ТАКИВА ГНУСНИ ПУБЛИКАЦИИ ,БЪЛГАРИТЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ НАМРАЗИХА РУСИЯ ...... С СВОИТЕ КАМЪНИ , ПО ИЗМЕННИЧЕСКАТА РУСОСИФИЛИСТИЧНА ГЛАВА !!!!!!
124
4
 
5
 
! Отговори
До 137 Внимание преди 6 години
Правилно. Внимавай. Коментарът ти звучи като терористична заплаха и законът хич няма да е милостив с теб.
123
17
 
11
 
! Отговори
Внимание преди 6 години
ДНЕС БГ , Много левашки се подавате на кагебейски манипулации .Русофилските предатели са яко пресолили темата и се получава обратен ефект ..Опасно е заиграването с антибългарски публикации .....
122
1
 
8
 
! Отговори
До 133 СатаНАТО преди 6 години
Уникална мисъл ! Рожба на двойна доза......
121
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Благодарност заслужава Сидеров. Ако не беше той и Каракачанов доста руснаци щяха да бъдат изгонени по нареждане на баба Яга енгелииска. Борисов няма никаква заслуга. Той се спаси от внезапната смърт която му бяха приготвили неговите коалиционни партньори. Много добре знаете че Борисов играе по гайдата на триполовите и ако имаше самостоятелна власт и не беше зависим щеше да им изпълни поръченията. Така че по лека с хвалебствията за Борисов!
120
15
 
13
 
! Отговори
Русофилистичар преди 6 години
Русофилството е болест, наречена Русофилистична Шизофренна Синдромопатия, а заразените трябва да се лекуват в клиниката в Карлуково!
119
9
 
9
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
И аз мисля, че постъпи правилно.Не е нужно да се лигавим на малки порции. Като му дойде времето ще ги изгоним сичките накуп. Засега нека седят тука за жив щит.
118
2
 
7
 
! Отговори
До 129 преди 6 години
Голям стратег ли?Блюдолизец!!!
117
2
 
11
 
! Отговори
До 122 преди 6 години
Не трябва да се прекланяме и покланяме пред никого,но за жалост винаги го правим-преди пред Москва,а сега пред Лондон,Берлин,Брюксел,а гледам и пред Анкара..Нашите политици се държат угоднически,вместо достойно и със себеуважение.
116
10
 
4
 
! Отговори
Да преди 6 години
Борисов , незабавна оставка !!!!! Предатели !!!
115
11
 
7
 
! Отговори
Бойко-голям стратег преди 6 години
С този си ход Бойко размаза основните си опоненти *** Нинова(г-жа лъжа) и Грипен Радев, защото изби от ръцете им най-силното им оръжие русофилството и по този начин практически ги направи ненужни. Освен това събра сума гласове за следващите евентуални парламентарни избори.
114
12
 
8
 
! Отговори
иха преди 6 години
Вън руските шпиони и българските им помагачи .Когато има завера Военна прокуратура да се намеси . Русосифилистиците са прекалили и стават опасни за Националната сигурност .....3