Оставка на Цачева? Ако Борисов поиска и носи лична отговорност

МВР предупреждава: Затворниците са опасни, нямат какво да губят!
4 апр 2018 12:50,
206
Оставка на Цачева? Ако Борисов поиска и носи лична отговорност
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Вътрешният министър Валентин Радев каза, че имат следа и по автомобила, с който са избягали двамата затворници от софийския затвор, и се работи по нея. МВР шефът обясни и че се разпитват всички свързани лица с избягалите, но отказа да даде повече информация.

"Номерата на колата, с която са избягали затворниците, са видени, но те са сменени. Автомобилът не го намерихме никъде, но имаме следа и по автомобила", каза министърът след изслушването в парламента заради тежкия криминален инцидент.

Още по темата
Радев призова и гражданите, ако забележат затворниците, да не влизат в контакт с тях, а да сигнализират на органите на реда.

"Двамата са много опасни, въоръжени. Няма какво да губят - единият е с 32-годишна присъда, другият с 28-годишна. Притеснявам се, че идват празници и хората се притесняват. А какво правят тези от Ботеград, които ги познават?", коментира Радев.

Пред журналисти правосъдният министър Цецка Цачева пък заяви че ще вземе съответните мерки и ще бъде безкомпромисна спрямо отговорните за случая, когато разполага с цялата информация и приключи работата на комисията, създадена да направи проверка.

Тя уточни и че след като миналата година е получена информацията от МВР, че затворникът Валентин Пелов се готви за бягство, са били взети мерки. Той е бил спрян от работа, тъй като по време на полагане труд, режимът не е толкова строг, обясни Цачева.
 
Парвосъдният министър коментира и искането на оставката й от страна на опозицията заради случая.

"Тогава, когато министър-председателят ми поиска оставката и се прецени, че отговорността се носи персонално, тогава ще я подам", заключи тя.

Министър Радев пък допълни, че оставка лесно се иска, но отговорни са всички.

"Много лесно се искат оставки. И през 2014 г. имаше подобен случай с избягали затворници - Хосе Мартинез и Николай Николов. Всички вкупом сме виновни за това, което се случва. Да ги питам аз тях, някой направи ли предложения да се увеличат парите в съдебната система?", аргументира се МВР шефът.

По време на изслушването пък лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов призова да не се политизира случая, а да се впрегне целият ресурс на държавата в издирването на избягалите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
махнете я тази грозна баба,която не става за нищо,и е очевидно некъдърна но във замяна на това послушна,което е присъщо на некъдърните.
168
0
 
17
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Няма такава държава...
167
1
 
23
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
На летище София граничната полиция групово напущат работата си,а Цачева и министърът на вътрешните работи не си подават оставките. Сега в Централния софийски затвор са отпуснати в отпуска двама от началниците на затвора,а половината от смяната отиват в затворнически параклис,какво става в тази тъй наречена държава??? Бойко оставка на целия министерски съвет. Герб некъдърници.
166
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нахалница щяла да си даде оставка ако премиерът я поиска. В белите цивилизовани държави министрите само си подават оставка защото ѝаъ чест достойнство
165
0
 
26
 
! Отговори
ФАКТ преди 6 години
РабФагаджиите, партиините секретари и милиционерите (с фалшивите дипломи) продължават да командват България
164
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая е редко противен***!!!! ...нагла, крадлива.
163
5
 
12
 
! Отговори
Клитор мечта преди 6 години
Цецка е корав българин.ще издържи
162
1
 
30
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Цеце, не се предавай народа е с теб! Ти си Майка на Нацията! Плюскай на вечер по 1500 лева и да не ти пука. Е, понякога се случва да те гонят от ресторантите ама те не знаят че дядо ти беше убит от комунистите. Ти беше репресирана от комунистите. Това генг бенг, криам пей и кумшотове ти си знаеш.
161
1
 
9
 
! Отговори
Yorgos преди 6 години
Ostavka....nagleci. vsi4ki ste za ostavki ot Gerb. Kakvo 4akate ot parlamenta svalqite gi ot vlasta vsi4kite ot Gerb. Mafioti i prestupnici...vun ot ypravlenieto i politikata na Bulgaria. 4akala Borisov da i kajel. Naglata... do koga shte gi turpim narode tiq nagleci koito srinaxa i ograbixa i prodadoxa durjavata. I ot vlasta neiskat dase maxat naglecite. Progonixa polovinata narod ot stranata i stoqt oshte dokato ne ni pogybqt kato narod i strana
160
0
 
38
 
! Отговори
Руско преди 6 години
В нормалните държави, министрите си подават оставка веднагаЦецка чака Борисов да и каже какво да прави
159
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Траверсата обратно към село.
158
0
 
47
 
! Отговори
СУДЖУЦИ преди 6 години
Народът не я пожела за майка.Електоратът на ГЕРБ в Плевен я изтика чак на четвърто неизбираемо място за депутат.Назначиха я за министър, макар че е ясно, че не става.Въобще трябва някъде да се изхранва женицата.
157
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Началника на затворите и шефа на софийският затвор са подали оставка по искане на Султан БорисУФ.ГОТОВО!!Всичко е точно.Продължаваме напред!Така Боко-тиквата разбира управлението на една държава.Уволняваме някой и ......ние сме си чисти като момина сълза.А КОЙ го назначи тоя който уволняваме???Ааааа, това няма значение.П.П. Пожелавам на *** да го избират тоя тъпан банкянски още 20 години та да ви заличи семката некачествена от тази земя.Просто балканско племе.
156
2
 
34
 
! Отговори
СИКТИР МАРШ преди 6 години
ВСИЧКИ ЦВЪТА - ЦВЪ ЦВЪ, ЦЕЦКА ЛЪЖКИНЯТА, ЦВЕТА /КАРАЯНЧЕВА/ РЕКЕТЬОРКА ПЪРВА И ПОДОБНИТЕ ИМ, СИКТИР МАРШ. ОТ ЖИВОТА НИ, ОТ ПОЛИТИКАТА...а. И КАТО СЕ ИЗМЕТАТ, ДА НЕ ЗАБРАВЯТ И ГЛАВАТАРЯ СИ - БАШ БАБАИТА И ГЛАВАТАР НА МУТРО МИЛИЦИОНЕРСКАТА ШАЙКА.
155
1
 
28
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Аз затворници не съм видял,но кандитат затворници съм виждал да влизат на Дондуков # 1.
154
1
 
35
 
! Отговори
Гостът преди 6 години
Цецка да си ходи ! А най добре сичкити геберя да си ходат ! За три мандата то не беха гафове то не бе чудо ! Марш бе ... ....!
153
0
 
34
 
! Отговори
Ванката преди 6 години
Още една чистачка да имаше и щяха да са тръшнати по корем бегълците.
152
2
 
35
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
Пропуснах да питам:Докато чистачката е гонила въоръжените с нож и пищоф бандити, какво са правили ТЕЖКОВЪОРЪЖЕНИТЕ охранители?Да не би да са застанали: ЗА ПОООООЧЕСТ!И дали със салют са ги изпратили по-живо, по-здраво?П.П.Интересно, дали някой от тия двамата ще се самоубие?
151
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да подават оставки веднага и моментално да назначават Цецо за министър и на двата поста, минимум. Че не се търпи това, хахах
150
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставката на Цачева страшна лична отговорност на ББ. Що за самочувствие?