Оставка на Цачева? Ако Борисов поиска и носи лична отговорност

МВР предупреждава: Затворниците са опасни, нямат какво да губят!
4 апр 2018 12:50,
206
Оставка на Цачева? Ако Борисов поиска и носи лична отговорност
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Вътрешният министър Валентин Радев каза, че имат следа и по автомобила, с който са избягали двамата затворници от софийския затвор, и се работи по нея. МВР шефът обясни и че се разпитват всички свързани лица с избягалите, но отказа да даде повече информация.

"Номерата на колата, с която са избягали затворниците, са видени, но те са сменени. Автомобилът не го намерихме никъде, но имаме следа и по автомобила", каза министърът след изслушването в парламента заради тежкия криминален инцидент.

Още по темата
Радев призова и гражданите, ако забележат затворниците, да не влизат в контакт с тях, а да сигнализират на органите на реда.

"Двамата са много опасни, въоръжени. Няма какво да губят - единият е с 32-годишна присъда, другият с 28-годишна. Притеснявам се, че идват празници и хората се притесняват. А какво правят тези от Ботеград, които ги познават?", коментира Радев.

Пред журналисти правосъдният министър Цецка Цачева пък заяви че ще вземе съответните мерки и ще бъде безкомпромисна спрямо отговорните за случая, когато разполага с цялата информация и приключи работата на комисията, създадена да направи проверка.

Тя уточни и че след като миналата година е получена информацията от МВР, че затворникът Валентин Пелов се готви за бягство, са били взети мерки. Той е бил спрян от работа, тъй като по време на полагане труд, режимът не е толкова строг, обясни Цачева.
 
Парвосъдният министър коментира и искането на оставката й от страна на опозицията заради случая.

"Тогава, когато министър-председателят ми поиска оставката и се прецени, че отговорността се носи персонално, тогава ще я подам", заключи тя.

Министър Радев пък допълни, че оставка лесно се иска, но отговорни са всички.

"Много лесно се искат оставки. И през 2014 г. имаше подобен случай с избягали затворници - Хосе Мартинез и Николай Николов. Всички вкупом сме виновни за това, което се случва. Да ги питам аз тях, някой направи ли предложения да се увеличат парите в съдебната система?", аргументира се МВР шефът.

По време на изслушването пък лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов призова да не се политизира случая, а да се впрегне целият ресурс на държавата в издирването на избягалите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
27
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Ако си мислите ,че в партиите има нещо повече от другарката на снимката ,лъжете се ,а чистачката е безпартиина.
148
1
 
38
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
Защо ни е тази полиция, след като само едната чистачка гони бандюгите?Защо ни са ГЕРБ?
147
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпроса ми е ЗАЩО не се иска оставката на Борисов след като е ОЧЕВАДНО че не може да се справи с управлението на държавата?????За кражбите му няма смисъл да питам.П.П. А иначе то е ясно че никой в ГРОБ не прави нищо без Султана Борисов да е наредил.И въпреки това същият Султан никога нищо не знае когато стане ИЗДЪНКА.П.П. 2. Българите ги третират като пълни *** а те така и не го разбират.Защо ли???Ами ЗАЩОТО са ***.
146
3
 
24
 
! Отговори
Ти преди 6 години
И двамата да подават оставка,това е безумие,да се появяват и да говорят срама нямат ,долнопробна твар
145
20
 
9
 
! Отговори
Червен бандит преди 6 години
До анонименгерб докато не ни затрие няма да се успокои в нови искьр един селски ***застреля 6 души сега които остане жив ще разказва-----Ами ще ги застреля като вие от БСП пращате убийци да убиват хората и после да давате пресконференции по телевизията!
144
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо оставка?
143
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
оставка не само на това недоразумение ами на всички г.рберасти некадърни
142
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦРУ много ниско падна избира такива посредствени *** , и ги прави управляващи на колониите. Чак сина и в MIT са го взели да учи.. Като награда за предателството на майката му..
141
2
 
21
 
! Отговори
Гюлле Закрака преди 6 години
По едно 30кг Гюлле Закрака на синджир постоянно да носят и такива случаи няма как да има..Колко бързи ще са,как ще прескачат и тичат,ама трябва да им се резнат соро...правата и свободите
140
1
 
41
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Цеце, душо, аз твоят съселски от с. Драгана ти искам оставката. Кат министер си нефелна. Ела си на село. !
139
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майката на нацията *** майката на сигурността! Остава да и се обясни само кой носи отговорността - тя или премиера! Персонално!!!
138
3
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
герб докато не ни затрие няма да се успокои в нови искьр един селски идиотзастреля 6 души сега които остане жив ще разказва
137
33
 
8
 
! Отговори
Червен бандит преди 6 години
Ясно е, че зад това бягство стоя хора от БСП, за да обвинят после ГЕРБ. История съшита с бели конци и отчаян акт на една бандитска ретроградна партия, която плаща на форумни изчадия като тук пишещите да пишат срещу Бойко Борисов.
136
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и под път и над път социалисти все смърдят
135
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свободолюбиви по характер... :) Щом от година са планували бягство, пък и видели, че няма кой да им пречи...
134
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОТ ЗАТВОРА НАПРАВО НА ЛЕТИЩЕТО СА ОТИШЛИ. ПОНЕЖЕ ТАМ НИКОЙ НЕ ПРОВЕРЯВА ВЕЧЕ ПЪТНИЦИТЕ, МИНАЛИ СА ДИРЕКТНО И ФЪР - С АЕРОПЛАНА КЪМ ЮАР.ВСИЧКО Е ПОДГОТВЕНО ПЕРФЕКТНО И Е ИЗПЪЛНЕНО БЕЗ ЗАСЕЧКА.
133
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО ЗА ТАКИВА РАБОТИ СЕ ПОДАВАШЕ ОСТАВКА, БСП ТРЯБВА ДА БЪДАТ *** ПО СТЪЛБОВЕТЕ ЗА 45 ГОДИНИ СОЦИАЛИЗЪМ.
132
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа не знае, но ние отдавна сме в Шенген. При нас отдавна граници няма /даже и в затворите/. Цялата страна сме една свободна зона. Прецакахме ги европейците.
131
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътници слизат от самолетите влизат в страната без митнически контрол, затворници бягат от затвора както си поискат, Гинка купува ЧЕЗ държавата "не знае", оградата на границата ни пада и мигранти си влизат от където си поискат, армия НЯМА, полиция НЯМА... или както се казва ДОБРЕ ДОШЛИ В БЪЛГАРИЯ! ВХОД СВОБОДЕН!
130
0
 
35
 
! Отговори
Инвалид преди 6 години
Тази сутрин стана ясно, че ще намалят инвалидните пенсии. Защо, питам аз?/ Лично аз съм със 78% инвалидност, скъсяване на единия крак със : 7 см. и нефректомия на единия бъбрек /. Заради степента на инвалидност не мога да си намеря работа.Ние страдаме, надяваме се на "подаяния" от държавата, а тя казва стига: ***!Ще дадем парите на полицаите, пазачите, че те мнооооого се изморяват и затворниците си бягат ПРЕЗ ГЛАВНИЯ ВХОД!Управляващите имат деца и внуци. А ако те станат като нас?????????