Оставка на Цачева? Ако Борисов поиска и носи лична отговорност

МВР предупреждава: Затворниците са опасни, нямат какво да губят!
4 апр 2018 12:50,
206
Оставка на Цачева? Ако Борисов поиска и носи лична отговорност
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Вътрешният министър Валентин Радев каза, че имат следа и по автомобила, с който са избягали двамата затворници от софийския затвор, и се работи по нея. МВР шефът обясни и че се разпитват всички свързани лица с избягалите, но отказа да даде повече информация.

"Номерата на колата, с която са избягали затворниците, са видени, но те са сменени. Автомобилът не го намерихме никъде, но имаме следа и по автомобила", каза министърът след изслушването в парламента заради тежкия криминален инцидент.

Още по темата
Радев призова и гражданите, ако забележат затворниците, да не влизат в контакт с тях, а да сигнализират на органите на реда.

"Двамата са много опасни, въоръжени. Няма какво да губят - единият е с 32-годишна присъда, другият с 28-годишна. Притеснявам се, че идват празници и хората се притесняват. А какво правят тези от Ботеград, които ги познават?", коментира Радев.

Пред журналисти правосъдният министър Цецка Цачева пък заяви че ще вземе съответните мерки и ще бъде безкомпромисна спрямо отговорните за случая, когато разполага с цялата информация и приключи работата на комисията, създадена да направи проверка.

Тя уточни и че след като миналата година е получена информацията от МВР, че затворникът Валентин Пелов се готви за бягство, са били взети мерки. Той е бил спрян от работа, тъй като по време на полагане труд, режимът не е толкова строг, обясни Цачева.
 
Парвосъдният министър коментира и искането на оставката й от страна на опозицията заради случая.

"Тогава, когато министър-председателят ми поиска оставката и се прецени, че отговорността се носи персонално, тогава ще я подам", заключи тя.

Министър Радев пък допълни, че оставка лесно се иска, но отговорни са всички.

"Много лесно се искат оставки. И през 2014 г. имаше подобен случай с избягали затворници - Хосе Мартинез и Николай Николов. Всички вкупом сме виновни за това, което се случва. Да ги питам аз тях, някой направи ли предложения да се увеличат парите в съдебната система?", аргументира се МВР шефът.

По време на изслушването пък лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов призова да не се политизира случая, а да се впрегне целият ресурс на държавата в издирването на избягалите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никъде по света не се е чуло, нито видяло досега затворник да избяга през главния вход.... Целият свят ще им се смее... Това е прецедент!
128
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Холивуд пропуснаха да снимат директно тази серия на " Бягство от затвора ". :)
127
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ГЕРБ който не успее да стане депутат става министър. От Цачева отдавна знаем, че нищо не става, но пък в БГ всичките министри са все един дол дренки.
126
1
 
32
 
! Отговори
Питам преди 6 години
И защо ни е МВР, съд, полиция? Да се закрият и с едногодишния им бюджет всеки да си купи каквото оръжие иска. След 50 години ще сме се оправили. Ще паднат много чести и читави, но естествения подбор ще сработи.
125
2
 
42
 
! Отговори
ТОВА Е. преди 6 години
АКО ЦАЧЕВА ИМА ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО, НЯМА ДА ЧАКА ДА И ИСКАТ ОСТАВКАТА, А САМА ЩЕ Я ПОДАДЕ.
124
2
 
27
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
То ти когато и да я подадеш все ще е късно...друг е въпроса кой изобщо те сложи там.
123
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецка за пореден път доказва колко е зле. Двама затворници се измъкват от парадния вход, а тя чака някой да и каже да си хвърли оставката. Толкова ограничени хора има по високите етажи, че е трагично.
122
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецо да пита американците дали трябва да гоним престъпниците или да ги оставим на свобода, нещо пак за евроантлантическите ценности да го посъветват.....
121
3
 
32
 
! Отговори
Дядо Йордан преди 6 години
Чао Цецке. Приятно прекарване на трудовата борса!
120
1
 
22
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До ГогатаЕЕЕЕ не, прекалено е. Каквото и да са направили тези престъпници никои не заслужава да излиза на среща с тоя грозогрухтел. Ами ако за пръв път в своя безполезен живот реши да направи нещо без да пита Бай Тиква и отиде при тия двамата горките по прозрачно бельо? Ти можеш ли да си представиш каква душевна травма е това. Не в Нюрнберг а не знам къде ще ни съдят! Такова мъчение и в ада няма. Трябва да има стандарти за тия неща. Недай си боже да целуне някои от тях! Чумата ще ги тръшне.
119
0
 
29
 
! Отговори
Ерген Драгански преди 6 години
Тъпо, тъпо - та тетка Цачева Герберастка Драганскатаъ
118
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Тогава, когато министър-председателят ми поиска оставката и се прецени, че отговорността се носи персонално, тогава ще я подам" Лелче, оставката ти я искат хората. А ти щом до сега не си се сетила сама да си я подадеш, значи въобще не си за там. И да, отговорността я носиш персонално, затова си на определен пост и вземаш заплата. Смотла! Майката на нацията беше тръгнала да става тая!
117
1
 
31
 
! Отговори
Ерген Драгански преди 6 години
Стрино Цецо, я ела си на мегдана! Да брулим царевичака ъ!
116
1
 
26
 
! Отговори
Гогата преди 6 години
Предлагам най-строгото наказание - среща с Медузата Цачева Горгоната от Драганаъ
115
1
 
14
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Предлагам някой които познава двамата затворници да се свържи с тях и да им предаде, че гражданите са готови да платят 500 000 лева ако те заколят Бай Тиквонии и всички негови подчинени тиквички +БСП +Обединените патки +ДПС и всички други партиици.Когато са готови да публикуват сметки където всеки гражданин да може да депозира по 5 лева за добре свършената работа. Мисля, че това би бил най добрия развой на събитията и тогава на майката Тиква няма да има нужда Бай Тиквони да и търси отговорност!
114
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** министрите се дънят поголовно! Остава премиерът да вземе второто си правилно решение за седмицата!
113
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Висша форма дебилност и малоумност! Ми като сте знаели че ще избягат,какво чакахте бе? Да тръгнат да осъществяват бягството,а вие да ги издебнете и да ги ванете,та да се види колко сте велики ли? Да ама тези,каквито и да са,са поне малко по-умни от вас!Набиха ви го четвъртит с контрагайка и дано да не пострада някой невинен,че тогава кво ще се прави не знам!
112
1
 
39
 
! Отговори
цитат преди 6 години
Валерия Велева:"Българската политика освен от липсата на ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, страда и от липсата на ЧЕСТ, МОРАЛ и ДОСТОЙНСТВО.След такъв огромен гаф с избягалите през парадния вход на Софийския затвор въоръжени рецидивисти-убийци, министърът на правосъдието трябваше да осъмне с депозираната си оставка.Вместо това Цецка Цачева го усуква: "Тогава, когато министър-председателя ми поиска оставката - тогава ще я подам".Това е недостойно, г-жо Цачева!Това е срам за държавата!"
111
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стругаркарката ще вземе мерки? Съмнявааааааам се!
110
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И баба Цецка, и министърът на МВР да подават оставки!!!