Оставка на Цачева? Ако Борисов поиска и носи лична отговорност

МВР предупреждава: Затворниците са опасни, нямат какво да губят!
4 апр 2018 12:50,
206
Оставка на Цачева? Ако Борисов поиска и носи лична отговорност
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Вътрешният министър Валентин Радев каза, че имат следа и по автомобила, с който са избягали двамата затворници от софийския затвор, и се работи по нея. МВР шефът обясни и че се разпитват всички свързани лица с избягалите, но отказа да даде повече информация.

"Номерата на колата, с която са избягали затворниците, са видени, но те са сменени. Автомобилът не го намерихме никъде, но имаме следа и по автомобила", каза министърът след изслушването в парламента заради тежкия криминален инцидент.

Още по темата
Радев призова и гражданите, ако забележат затворниците, да не влизат в контакт с тях, а да сигнализират на органите на реда.

"Двамата са много опасни, въоръжени. Няма какво да губят - единият е с 32-годишна присъда, другият с 28-годишна. Притеснявам се, че идват празници и хората се притесняват. А какво правят тези от Ботеград, които ги познават?", коментира Радев.

Пред журналисти правосъдният министър Цецка Цачева пък заяви че ще вземе съответните мерки и ще бъде безкомпромисна спрямо отговорните за случая, когато разполага с цялата информация и приключи работата на комисията, създадена да направи проверка.

Тя уточни и че след като миналата година е получена информацията от МВР, че затворникът Валентин Пелов се готви за бягство, са били взети мерки. Той е бил спрян от работа, тъй като по време на полагане труд, режимът не е толкова строг, обясни Цачева.
 
Парвосъдният министър коментира и искането на оставката й от страна на опозицията заради случая.

"Тогава, когато министър-председателят ми поиска оставката и се прецени, че отговорността се носи персонално, тогава ще я подам", заключи тя.

Министър Радев пък допълни, че оставка лесно се иска, но отговорни са всички.

"Много лесно се искат оставки. И през 2014 г. имаше подобен случай с избягали затворници - Хосе Мартинез и Николай Николов. Всички вкупом сме виновни за това, което се случва. Да ги питам аз тях, някой направи ли предложения да се увеличат парите в съдебната система?", аргументира се МВР шефът.

По време на изслушването пък лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов призова да не се политизира случая, а да се впрегне целият ресурс на държавата в издирването на избягалите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
37
 
! Отговори
мак преди 6 години
Един от многото, тази "верига" си има началници - министри и всички заедно са отговорни, не само тези на най-низките нива. По ваша логика не ни трябват министри, щом не носят отговорност за работата на подчинените си.
108
0
 
28
 
! Отговори
1 преди 6 години
Това на снимката,цецка ли е,или Виктор Калев,много си приличат.
107
0
 
59
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Какви оставки бе. Единственият наказан ще е чистачката, че си е превишила правомощията. Пак добре че не е зашлевила някой от разбойниците с парцала, че тогава щяха да я емнат и от БХК.
106
0
 
35
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Най *** в цялата ситуация е, че те са знаели!И какво са направили? НИЩО!!! Но понеже сме в *** сега ще има да цвилят 3 дена по ТВ, да се вайкат как парите не стигали и накрая Бай Тиква с целия си блясък на потен нерез ще вдигне данъците на гражданите за да насочи още пари към бездънната кофа наречена МВР. И всички говедца ще си грухтят щастливо докато ние се чудим дали тия двамата престъпници ще избягат от страната или ще заколят още 10-20 човека преди да ги самоубият като Роско
105
0
 
21
 
! Отговори
123 преди 6 години
Пуснали са едни престъпници, за да им свършат една работа, ама.... Тъй че бойко да не се притеснява, ще получи повече от оставката и.
104
0
 
36
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До Един от многотоДа те питам, когато една сграда се срине на кой е отговорността? На бай Иван общия работник или на главния архитект?Министъра е за това - за да управлява, надзирава и да се погрижи системата да работи максимално добре с наличното! А не да си взима заплатката и отговорност никаква.Това е основен проблем в България - никои не носи отговорност за нищо! Затова трябва да има закон за персоналната отговорност на държавния ***! Като се издъни да си носи отговорността!
103
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бацо искаше тази жена да е "мамата на нацията"!Повечето българи обаче предпочитат да са сираци пред перспективата тая да им е мамата!
102
25
 
5
 
! Отговори
Един от многото преди 6 години
Нелепо е впрочем, заради бягството на двама затворници да се стига чак до министъра... По веригата има доста хора, дето трябва да си понесат последствията, и точно това е ролята на тая министърка! Пък после, ако ще да подава и две оставки!
101
0
 
31
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
То едно нещо да беше, ама то ВСЕКИ ДЕН, нова и нова порция простотия! От началото на годината всеки ден все нови глупости натворени от сегашните и бившите!Права е грозогрухтелката, за какво да си подава оставката като Бай Тиквонии само ще направи ново министерство и ще я тури там както направи специално за Свинетка!За какво да си прави труда. И това нещо, тази биоформа Тиквата искаше да ни е президент!Абе вие в Гроб с конкурс за *** и безгръбначни ли ги избирате? Като МВР-ако е ***, наш е!
100
1
 
36
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Бойко вика: Матриала е лош! Ние викаме: Бойче, виж пък ти с какъв матриал работиш, бе! Даже е по-лош от тоя матриал дето ви е избрал!
99
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За министър не става,но иначе добре се е пипнала-грима,фризьора,герданчето,костюмчето....Цецке,Цецкеее,на модно ревю ли си или на конкурс за плеймейтка.И за двете одавна не ставаш.
98
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цеца не ми е от любимките,но в случая не виждам каква вина може да носи.Виж шефът на затворите,може да бъде изпратен в заслужен отдих!
97
0
 
28
 
! Отговори
ИЗТРИТИ КОМЕНТАРИ преди 6 години
Спрете да ми триете коментарите! Имам правото да искажа мнението си! И до вас ли стигнаха, драги "независими" журналисти????
96
0
 
28
 
! Отговори
УВО 2018 преди 6 години
Батальона се строява за последен път!
95
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая гледа като отровена с "новичок".
94
1
 
19
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Къв е тоя Хосе Мартинес? Гледай ти :) А, иначе само за пари реват! И, кво? Като ви вдигнат бюджета да не би да подкупвате с парите особено опасните престъпници, за да ги навиете кротко да си седят в пандиза!? Смешковци!
93
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е ли време за пенсия вече? :) Мъжът й и той с бизнес. Какви са тези ламтежи за власт и пари, по 200 години ли ще живеете?
92
10
 
12
 
! Отговори
Нормално е преди 6 години
В крайна сметка хората гласуват за герб заради бойко борисов, така че са прави министрите му да не подават оставка без негово знание и съгласие, а той винаги може първо да я приеме за успокоение на матряла и да няма съмнения и след това поради същата причина да я върне обратно.
91
0
 
14
 
! Отговори
До 104 преди 6 години
Недей така,защото други етноси само това чакат и ще стане още по-лошо.Просто трябва да сме по-внимателни и прецизни в избора си.И да им търсим сметка за всеки гаф,а не да бъдем само странични наблюдатели.
90
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ги издирвайте ! Направете така , че да нямат ятаци и пари . От такъв затвор по - голям няма .