Оставка на Цачева? Ако Борисов поиска и носи лична отговорност

МВР предупреждава: Затворниците са опасни, нямат какво да губят!
4 апр 2018 12:50,
206
Оставка на Цачева? Ако Борисов поиска и носи лична отговорност
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Вътрешният министър Валентин Радев каза, че имат следа и по автомобила, с който са избягали двамата затворници от софийския затвор, и се работи по нея. МВР шефът обясни и че се разпитват всички свързани лица с избягалите, но отказа да даде повече информация.

"Номерата на колата, с която са избягали затворниците, са видени, но те са сменени. Автомобилът не го намерихме никъде, но имаме следа и по автомобила", каза министърът след изслушването в парламента заради тежкия криминален инцидент.

Още по темата
Радев призова и гражданите, ако забележат затворниците, да не влизат в контакт с тях, а да сигнализират на органите на реда.

"Двамата са много опасни, въоръжени. Няма какво да губят - единият е с 32-годишна присъда, другият с 28-годишна. Притеснявам се, че идват празници и хората се притесняват. А какво правят тези от Ботеград, които ги познават?", коментира Радев.

Пред журналисти правосъдният министър Цецка Цачева пък заяви че ще вземе съответните мерки и ще бъде безкомпромисна спрямо отговорните за случая, когато разполага с цялата информация и приключи работата на комисията, създадена да направи проверка.

Тя уточни и че след като миналата година е получена информацията от МВР, че затворникът Валентин Пелов се готви за бягство, са били взети мерки. Той е бил спрян от работа, тъй като по време на полагане труд, режимът не е толкова строг, обясни Цачева.
 
Парвосъдният министър коментира и искането на оставката й от страна на опозицията заради случая.

"Тогава, когато министър-председателят ми поиска оставката и се прецени, че отговорността се носи персонално, тогава ще я подам", заключи тя.

Министър Радев пък допълни, че оставка лесно се иска, но отговорни са всички.

"Много лесно се искат оставки. И през 2014 г. имаше подобен случай с избягали затворници - Хосе Мартинез и Николай Николов. Всички вкупом сме виновни за това, което се случва. Да ги питам аз тях, някой направи ли предложения да се увеличат парите в съдебната система?", аргументира се МВР шефът.

По време на изслушването пък лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов призова да не се политизира случая, а да се впрегне целият ресурс на държавата в издирването на избягалите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички заслужават празни изборни урни!!!
88
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 86 пуснати са за да ги убият. Така приключва процеса ПРИ ГРЕШКА.ВИЖ КАК СТАНА С РОСЕН "Горския човек" от НОВИ ИСКЪР ПО КОЛЕДА. С документи в затвора но 10г.на свобода.
87
2
 
30
 
! Отговори
без пардон преди 6 години
МВР предупреждава: Цвечка Цачева е опасна, няма какво да губи!
86
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ako sme normalna eu darjava zazeva trabva da si hodi ne boiko samo da redchava a i vatreschnija minister mnogo gafove ubiisva letisce Obiri v bg ne e demokrazia anarhija jalko resila e sa balgarite bg
85
0
 
32
 
! Отговори
П преди 6 години
Дайте награда на чистачката, жената ги е гонила 100 м.
84
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставката е лично волеизявление, продиктувано от морални съображения, от чувство за отговорност. Човек, който няма морал и чувство за отговорност, няма да подаде сам оставка. Ама те, наш'те управляващи, всичките са такива ***. Ще трябва да ги изринем, оставка никой от тях няма да подаде доброволно, независимо от безобразията, които причиняват с действията или бездействията си.
83
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази жена не става за нищо.На изборите за президент се провали с гръм и трясък,на парламентарните избори изпадна от листите,дори в собственото и село не гласуваха за нея.Но въпреки всичко това Бойко я направи м-р на правосъдието,като компенсация за причинените и душевни страдания.Е как сега да и поиска оставката,ако изпадне в депресия,после ще му тежи на съвестта,ако я има.
82
1
 
30
 
! Отговори
мак преди 6 години
Може да има пропуски, може да е съучастие или нехайство, няма значение, 2 *** са на свобода. А обяснението, че ще подадат оставка само когато бб я поиска е детинско и смешно, означава, че въпросните нямат морал да си отидат сами, без да ги напътства бащицата. Отговорността също е тяхна, в крайна сметка те са министри, а не продавачи на цветя.
81
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иска да чуе от съпартийците си: " Не я даваме Цецка ". Затова чака като Делянчо, нали са " незаменими " кадри.... :) :)
80
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Всички вкупом сме виновни за това, което се случва."Никак, ама никак не се чувствам виновен, че работещите в МВР и правосъдието са или корумпирани, или некадърници. Най-често и двете едновременно. Заплатите на тези свръх преработили се шкембаци идват от нископлатения труд на народа, същия тоя народ, който тъпчете, крадете, хулите, експлоатирате и обричате на бавна смърт. Първо гледаш отвисоко, защото имаш власт. После гледаш отвисоко, защото висиш на въже.Тик-так, тик-так, тик-так...
79
0
 
37
 
! Отговори
ТО преди 6 години
ами г-жата от юристконсулт на пощата и кметството стана цял правосъден министър. То верно е демокрация, ама чак толкоз демокрация не бива! Какво освен да мига на парцали може да направи сиромашката? Няма експертиза горката. Всичките горе са такива. И в бизнеса. ТО ЗА ТВА НЯМАМЕ НИ ДЪРЖАВА, НИ ИКОНОМИКА. ОТГОРЕ СА Л..ТА. ОГЪН ДА Я ГОРИ ТАЯ ДЪРЖАВА! БЪЛГАРИН СЪМ, А НЕ РУСКИ ИЛИ ТУРСКИ ***! БОЛИ МЕ!
78
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълна немощ от страна на държавата,обаче ако полицайте спрат някой човечец на пътя и не си е сложил колана,стой та глей кво става!
77
0
 
27
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До Анонимен 83 Така е .Комунист оставка не подава.
76
0
 
21
 
! Отговори
та викате преди 6 години
Шенгени, еврозони... за кво не ни щели? Отговаря ли се на въпросЪт ви?Заслужавате ли? Западняците *** ли са?
75
1
 
30
 
! Отговори
Джендър! преди 6 години
Грозен,***,нагъл и посредствен!Много тъпa лелка!
74
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво дебелоочие!Без капка чувство на срам и достойнство.Нямали да си подават оставките,и двамата,било лесно да се искат оставки.Ееее,знаем,че е трудно да се подават,де.Само ако премиерът им ги поискал,тогава.А той няма да им ги поиска,защото му е много къса резервната скамейка.Ще свали едни калинки и ще сложи други.И така десет години си преливат от пусто в празно я дейност,я министри,я управление,само далаверата е истинска.Там празно няма.
73
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано тези да не извършат още убийства след като са избягали. Към управляващите - Това ли е според вас европейска, демократична, правова държава???Защо престъпниците ползват привилегии и протекции, а обикновените почтени хора са третирани като роби данъкоплатци???
72
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а кво става със съдебната риформа? И там кръгла 0. Изобщо за кво си ни ***?
71
1
 
14
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 80 Да се вземе ДНК от парцала на чистачката. Тя единствена е халосала единия от бегълците , но не помни точно кой.По белего от парцала ще го познаете.
70
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаели са от година и половина,че Пелов подготвя бягство , но с цел да не го стресират не са му казали. И чакали са да се сдобие с пистолет, за по -голяма увереност в себе си..Цецке-нема а подаваш оставка.ти си истински комунист.