Доган: Не споделям упражняването на натиск спрямо Русия

"Евроатлантическа нагласа към Русия на мен не ми допада"
6 апр 2018 19:48,
95
Доган: Не споделям упражняването на натиск спрямо Русия
Снимка: Архив, Булфото

Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган не одобрява натиска и силовите подходи спрямо Русия. Той обаче препоръчва тази оценка да не се превръща в политическата позиция на ДПС.

Това става ясно от речта на Ахмед Доган на рождения му ден на 29 март, публикувана от пресцентъра на движението "поради изключителния интерес на членове, активисти и съмишленици на ДПС, приятели и анализатори, медии и журналисти”.

"Актуалната евроатлантическа нагласа за отношението към Русия на мен не ми допада. Не споделям и това, което направи Русия по отношение на Крим, но не споделям и начина за упражняване на натиск спрямо Русия. Русия е твърде сериозна геополитическа реалност, за да се упражняват силови подходи към нея за решаване на критични политически проблеми. Препоръчвам Ви тази моя оценка да не се превърне в политическа позиция на ДПС. Защото ще ви обвинят в нелоялност спрямо евроатлантизма", казва Доган.

По думите му светът е твърде динамичен, много неопределен и непредвидим, много опасен и рисков.

"Другият случай стана актуален само отпреди няколко дена. Китай обяви, че сменя системата петрол-долар, долар-петрол, в собствената си парична единица: петрол-юан, юан-петрол. Ако не се постигне споразумение, вероятно към петрола ще се включат и други категории стоки в международната търговия, въпреки санкциониращите действия на САЩ спрямо Китайският внос с 3% мито.

В интернет вече има индикираща информация, че няколко страни са готови да минат на разплащане с юани, между които са Венецуела, Саудитска Арабия, вероятно и Иран..., Да не говорим за Русия...Тази ситуация я възприемам като създаване на условия за принудително коалиране с търговска и финансова мотивация. Но някой може ли да предвиди докъде може да стигне тази тенденция?", пита Ахмед Доган.

Според него опитите за имперски амбиции, независимо от кой край на света идват, създават предпоставки за "дестабилизация на политическия Логос на Планетата".

В речта си Доган добавя, че ДПС се е превърнала в модел за балансираща партия на Балканите.

"Съблюдаването и продуцирането на балансираща политика е въпрос на позитивна визия за света и много тежка отговорност. Дълбокият ни мотив за постигането на тази цел е запазването на Мира и гарантирането на Свободата и Демокрацията", заключва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този не стига, че англичаните го направиха милярдер, създавайки му пртия, ами и не ги подкрепя... Има нещо гнило тук.
43
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да го пишат Почетен лидер на БСП :)
42
10
 
11
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 6 години
Празноглавата чиполита (кукла на конци) Доган ем не е съгласен с Русия ем не одобрява да бъдат натискани - логика на ***.... До колкото юан-петрола, кладенците в СА са пред пресъхване. Янките събраха това което можаха за да имат най-големия петролен резерв в света и започват да се ориентират към други източници на енергия. Но Русия има залежи като никой друг и това ще им даде коз един ден. Янките го знаят и за това мразят Русия и искат тяхното - винаги и........ никога няма да го имат :))
41
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доган и бялата златка са най големите русофили в тая страна.
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чалмрче късметлийско , как засече на оня другия резак джандака.
39
6
 
3
 
! Отговори
PD преди 6 години
Казвам ти куме, сещай се снахо.Такава поговорка има Мъдрия народ Български. Карата дали с догажда, ще разберем, ама че се напъна, всички видяхме. А на Сокола ,има кой да му снася новата световна политическа линия, оттам океана. И не тази по медиите, а реалната, на тези дето дават парите. А те, няколко пъти показаха, че не желаят война с Русия. Поне за сега!
38
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Българските "политици" имаха поне 10% от акъла на Доган, сега България щеше да е на светлинни години спрямо актуалното й положение.
37
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доган-президент!!!!
36
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турчинът Доган се оказа по-българин от българите.
35
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
5 5Цяла Анатолия е в душевните граници на свободен Кюрдистан!!!...Цял курдистан е просто едно просено зрънце в кокоши сън.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важно е кога е казано това - преди разпивката или след .
33
7
 
18
 
! Отговори
Луф преди 6 години
Хахаха Доганя защити Русия и изведнъж стана любимец на русолюбите и най-велик политик.
32
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав си Соколе, преди не вярвах, ама наистина ти се оказа най-мъдрия политик на Прехода! Достоен български политик, името няма значение!
31
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А НЕЩО ЗА АГЕНТ "БУДА" и АГЕНТ "ИВАН" НЯМА ЛИ ДА КАЖЕШ.ДЕТО НИ УПРАВЛЯВАТ В МОМЕНТА?
30
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега? На Местаня му са разкрачиха шалварите... ...на кого ще угажда? На евроалтантиците или на баба Реджеба?
29
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Догане .Явно само ти мислиш трезво.
28
5
 
14
 
! Отговори
:):) преди 6 години
не го харесвсм тоз хитрец, но да не е Бя като бивша Югослаеия, негова е заслугата.... не го подценявайте.А и да не се е развил ислямския фундаментализъм у нас също той е причината. Не сравнявайте нсшите турци с онези чалм.осаните.Затова и промивст мозъците на пазарджишките ман .гали.
27
3
 
21
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
До Анонимен, сега Путин плаща и поръчва музиката. Доган е за тоя който му плати повече. Ердоган е приятел с Русия, така че наш Доган все пак спазва генералната линия на Анкара!
26
7
 
11
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
Ония грозни паметници, да си ги демонтират и да си ги вземат. Нямат място в българската земя! Що сърбите и гърците, че и влашорите, не им се кланят. Пак от Русия са освободени! Щото са хитри, а пък ние, все на някой хея да лижем!
25
4
 
13
 
! Отговори
:) преди 6 години
Браво на Доган!Най-сетне застана ПУБЛИЧНО на едно мнение със Сидеров!!!